Ja sam prosle godine grejao x pro 12 btu.40 m2 bez problema bez izolacije , konstatno 23-23 stepena. Sada sam stavio 20 cm stiropora Jos bolje greje.Evo posto svi nesto : bio sam kod komsije on ima ili komsinaca ima htela je tati da prebaci imesto of on... bla bla truć...
Imam je ja licno! Hisense energy pro x 18btu. Grejem sprat kuce 55m2 na 22-23c unutrasnje temperature sa tempreraturom na kedinici od 24c. Kuca je bez izolacije, sledeci sprat nije useljen, ispod garazni deo! Ako zatvorim vrata od spavace sobe temperatura ide lagano i do 24c sa 24 na jedinici. Ide u df na otprilike 1 sat sa temeraturom od 24 i vise stepeni kad je oko 0.
Na temperaturi od 22c retko mozda jednom sam je cuo nocu kad je bas bilo hladno.
Potrosnja kada se greje svih 55. Ide od 24-32kwh za dan, ako se zatvore vrata sobe i smanji na 45m2 bude oko 1kwh na h na temperaturamo oko 0!
Tako da manite me te price ne moze da zagreje i je znam sta... jer kad moj objekat bez izolacije na 0c odrzava bez problema stan u zgradi bila bi sauna!
Bolje pljujte servisera koji je ugradjivao jer je uredjaj ok. Jeste klasa visa od HI nano serije ali tesko da je tolika razlika.
Pa to je samo zbog visoke modulacije. Ovako kvarova i drugih problema zaista nema. Moja muse prve generacije ove grejne sezone je isla svega 2-3 puta u defrost, pritom su bili dobri minusi i vlaga.. Daikin mi je isao na svakih sat vremena tokom jacih minusa. Doduse to ne utice na komfor unutra jer ga zavrsi za 5min.. Gree kad ode u df ostane po 10min al zato su vrlo vrlo retki.Od Muse modela na ovamo imaju problema sa održavanjem temperature i velikom potrošnjom pa su neki vadili termalnu sondu van klime da bi radila kako treba a drugi moraju da koriste i-feel funkciju.
Dakle, daleko od toga da je izbegavanje, samo je bitno postaviti je u pravu kvadraturu.Da, oni imaju problem sa softverom, hardver je dobar.
Kao i svaki grejni uredjaj ne samo klimuDakle, daleko od toga da je izbegavanje, samo je bitno postaviti je u pravu kvadraturu.
I ja to cuo za Fuji da ne do bog da ti crkne deo zaboravi na njega viacom ispala cekas deo po 2 meseca. A za Hiseanse svaki majstor mi ga hvalio. Pa se ispostavilo svako svoju robu hvali jer na svoju ima marzu a na druge ne. Ja preporucio drugaru ove TCL dosao mu serviser da ugradi i drko ga da ovo ne moze da greje ji 5 kvadrata. Pa se ispostavilo taj majstor distributer za Gree u pokusao da ga natera da vrati tu da mu proda gree. I sta ce mo sad. Za svaki uredjaj moze da ima defekta ne znaci da je nesto djubre.....Ne znam za druge, ali znam da se nacitah gomile djubreta o Hisense ovde, a bio sam zainteresovan za nju. Posle par poziva serviserima koji ugradjuju (od cega naglasam da su mi dvojica dobri prijatelji koje znam preko 20 godina), odustao sam jer apsolutno svakih serviser koga sam zvao mi je rekao da bezim glavom bez obzira ot dog djubreta.
Da ali cinjenica je da se neki uredjaji zaista vise kvare od drugih, khm, HisenseI ja to cuo za Fuji da ne do bog da ti crkne deo zaboravi na njega viacom ispala cekas deo po 2 meseca. A za Hiseanse svaki majstor mi ga hvalio. Pa se ispostavilo svako svoju robu hvali jer na svoju ima marzu a na druge ne. Ja preporucio drugaru ove TCL dosao mu serviser da ugradi i drko ga da ovo ne moze da greje ji 5 kvadrata. Pa se ispostavilo taj majstor distributer za Gree u pokusao da ga natera da vrati tu da mu proda gree. I sta ce mo sad. Za svaki uredjaj moze da ima defekta ne znaci da je nesto djubre.....
Nije to samo kod nas! Citao sam da su neki u skandinaviju cekali po 5-6meseci 🙂I ja to cuo za Fuji da ne do bog da ti crkne deo zaboravi na njega viacom ispala cekas deo po 2 meseca.
KlasikaPa se ispostavilo taj majstor distributer za Gree u pokusao da ga natera da vrati tu da mu proda gree.
Cuo sam za te price, ali ova dva drugara nisu u tom fazonu, tipa su kupi gde hoces ja ugradim nije frka, kupi Hisense i nemoj da me zoves 🤣I ja to cuo za Fuji da ne do bog da ti crkne deo zaboravi na njega viacom ispala cekas deo po 2 meseca. A za Hiseanse svaki majstor mi ga hvalio. Pa se ispostavilo svako svoju robu hvali jer na svoju ima marzu a na druge ne. Ja preporucio drugaru ove TCL dosao mu serviser da ugradi i drko ga da ovo ne moze da greje ji 5 kvadrata. Pa se ispostavilo taj majstor distributer za Gree u pokusao da ga natera da vrati tu da mu proda gree. I sta ce mo sad. Za svaki uredjaj moze da ima defekta ne znaci da je nesto djubre.....
2019 uzeo deo za klimu iz 2011, imali na stanju, toliko o tome.I ja to cuo za Fuji da ne do bog da ti crkne deo zaboravi na njega viacom ispala cekas deo po 2 meseca.
Ova klima je isla gratis,kupis 3 gree cosmo regular 12 i dobijes azuri aries 18 gratisDok je ovaca biće i vune😁
Made by Aux
Nakon 6-7-8h pauze, ne treba da te čudi ništa. Mora da nadoknadi, tj. da juri zadatu "iz početka".... 😉 🙂Mislim da ce da radi u kontinuitetu sve dok ne dostigne zadatu temperaturu. Ono sto je ok je da ne gasi nego spusti na oko 430w ali to je nesto drugo, tad je vec dostigla zadatu temp.
Ako je Midea derivat, ima problem kao i moj Vivax, a to je loše praćenje temperature. Ona prijavljuje da je u sobi npr. 28 C i neće da radi većom snagom jer je premašila zadatu temperaturu. U stvarnosti u sobi bude 21 C.Kakva je to klima koja ne može da zagreje 12kv, možda nešto s njom nije u redu, fali gas i sl. Ovde na forumu do sad nisam čuo da neko ima Bosch klime pa ne znam kako rade, ali i neki jeftiniji inverter uređaji greju manje kvadrature bez problema.
Moje Brizle drže sobnu izuzetno precizno. 23.3C u predsoblju po sobnom termostatu, a po kliminom 24-26C, tj. njihovo merenje je katastrofa (izgleda da ne oduzimaju offset, nego prikazuju egzaktno šta senzor očitava (kod plafona 🙄 ))....Ako je Midea derivat, ima problem kao i moj Vivax, a to je loše praćenje temperature. Ona prijavljuje da je u sobi npr. 28 C i neće da radi većom snagom jer je premašila zadatu temperaturu. U stvarnosti u sobi bude 21 C.
+1 👍Treba proveriti pritisak i da nije ostala bez gasa.
Kuca je u pitanju ,izolacija je sledeca zidovi su 20. Cm stiropora. Plafon ima 20 cm vune , prozori 6 komora ,3 stakla pvc.Mom i i sta kupiti za grejanje idem na subvencije , u ponudi imam gree klime , ja sam razmisljao u dnevnoj jedna amber premijum 12. Btu, i u spavacojj jedan air ili amber pro 12 btu .ili da probam sa jednom amber premijum 18 btu u snevnoj? Interesuje me vasa misljenja, hvala unapred.
Pa ima jos jedna firma sto je prijavljena Ona nudi cini mi se lg klime neznam kako su se pokazale, dok ova nudi gree i bergen klime.Mozes da razmislis od nekog japanca zbog bolje modulacije! ako vec 18btu
Npr.
Daikin FTXF50D/RXF50D
Fujitsu 18KMTA
A za spavacu neka 7/9btu
Naravno pitanje dali moze uopste preko subvencije 🤔
Ja sam probao pre dve godine na subvencioni kredit nisu dali klime. Na nekim sajtovima pise Toplotna pumpa Amber Premium al nisu od juce vide da su klime a bez obzira sto generalno Klima jeste Toplotna pumpa vazduh vazduh 🙂Mom i i sta kupiti za grejanje idem na subvencije , u ponudi imam gree klime , ja sam razmisljao u dnevnoj jedna amber premijum 12. Btu, i u spavacojj jedan air ili amber pro 12 btu .ili da probam sa jednom amber premijum 18 btu u snevnoj? Interesuje me vasa misljenja, hvala unapred.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari