Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I pored svega toga, kako na jbnom GrapheneOS radi 5g bez probleme, kao eto radi i to je to
Bukvalno. Taman sam se skrasio na novi Pixel, udesio sve i šljaka, al sad me vuče Graphene samo zato što je očigledno kršteno napravljen. Nije ni da mi je stalo do 5G toliko, ako primetim da modem i malo više srče bateriju na 5G verovatno ću ga ugasiti, ali zašto da ne radi kad znam da može.

Da li imamo nekog u telekomu ko može da potegne pitanje na višem nivou, čisto da se vidi mogu li oni šta da urade?
Što je najveća fora ja sam ga u inostranstvu na pixelu često gasio jer mi nije trebalo, ali ima par slučajeva gde bi mi zatrebao ovde i što ti kažeš, što da ne koristim ako znam da može..

Screenshot_20251204-121333.png

Gledam sad ovo i pretpostavljam da Google mora prvo da definiše Srbiju koju sad očito ne priznaje a onda u njoj parametre naših operatera. Sad da su naši normalni cimali bi Google da to uradi, da je Gugl normalan cimao bi operatere da im dostave te specifikacije... ali niko tu nije normalan.

Jedino kao što @The PunisheR napisa da se ide preko Telekoma, i da oni eventualno nekako eskaliraju. Mada oni se cimaju samo za veliki broj žalbi, znamo koliko je Samsung popularan kod nas pa se oni nisu setili da unapred nešto dogovore.

Verujem da bi bilo kom operateru kod nas (npr. @Yettel Srbija - samo su oni zvanično na forumu?) bio pametan potez da uđe u priču sa guglom jer bi odmah dobio gomilu entuzijasta na svojoj strani koji bi itekako reklamirali tu mrežu (realno, pristrasni smo i zaluđeni tehnikom i tehnologijom). Zamisli free marketing od ludaka za tehnikom... i još onaj G znakić da imaš...

E ovako, meni je rekao čovek koji nam je agent za firmu za koju radim iz mts-a, da mu napišem mail sa objašnjenjem, da kažem da koristim Pixel uređaj za poslovni broj, da ne mogu da koristim 5g itd itd i da će on da prosledi višoj tehničkoj podršci sa njegove strane.
Da li imate predlog teksta koji da mu pišem zvanično na mail koji će on proslediti?
Pa da vidimo šta može da se učini

Ovako nešto, ili više tehnički da bude?

Poštovani,
koristim Google Pixel uređaj kao poslovni telefon na MTS broju, ali uređaj ne može da pristupi 5G mreži u okviru postojeće pretplate. Uređaj stabilno funkcioniše u 4G/4G+ režimu, dok pokušaj korišćenja 5G mreže rezultira nemogućnošću uspostavljanja podatkovne konekcije.

Imajući u vidu da koristim poslovni broj i da mi je pouzdan pristup mreži važan za svakodnevni rad, molim vas da ovaj problem prosledite višoj tehničkoj podršci kako bi se proverila kompatibilnost, eventualne restrikcije u profilu korisnika ili potrebna dodatna podešavanja sa vaše strane.

Ovako nešto, ili više tehnički da bude?

Poštovani,
koristim Google Pixel uređaj kao poslovni telefon na MTS broju, ali uređaj ne može da pristupi 5G mreži u okviru postojeće pretplate. Uređaj stabilno funkcioniše u 4G/4G+ režimu, dok pokušaj korišćenja 5G mreže rezultira nemogućnošću uspostavljanja podatkovne konekcije.

Imajući u vidu da koristim poslovni broj i da mi je pouzdan pristup mreži važan za svakodnevni rad, molim vas da ovaj problem prosledite višoj tehničkoj podršci kako bi se proverila kompatibilnost, eventualne restrikcije u profilu korisnika ili potrebna dodatna podešavanja sa vaše strane.
E baš tako nešto.
A da dodam da mi je Google rekao da oni nisu napravili nikakve blokade već da je do mog operatera da omogući Pixel telefonima da pristupa 5g mreži?

Da, to je ona prepiska sa Indusom onim?

Poslednja izmena:
Evo update za sada sto sam dobio od menadzera koji je zaduzen za nasu firmu iz mts-a vezano za "nepravilan rad pixel uredjaja na njihovoj mrezi":

1765180248639.png

Zvali me i kao u fazonu još nije pušteno na sve uređaje, biće i tjt, uglavnom šta smo mogli očekivati od telekoma haha

Da proverim s vama jedan glupi detalj koji se dešava od poslednjeg apdejta. Čini mi se da se promenio način na koji Pixel tretira neka podešavanja notifikacija ali nisam siguran.

Kada nameštam aplikaciju za vreme, želim ongoing notifikaciju sa temperaturom koja se stalno vidi gore u baru, ali bez ikakvih paljenja ekrana kada se apdejtuje i slično. Do sada sam to nameštao tako što stavim notifikaciju na silent, i preko toga stavim da bude i minimized. To je samu notifikaciju mutiralo i stavljalo u donju grupaciju notifikacija ali je temperatura i dalje bila vidljiva u svakom trenutku gore u levom ćošku pored sata.

Međutim, od poslednjeg apdejta to više ne funkcioniše tako. Čim ja stavim tu ongoing notifikaciju na silent ona nestaje gore iz notification bara. (Opcija minimise svakako nije vidljiva sve dok se notifikacija ne mutira, ali lako bih bez toga da ovo drugo radi.) Jedini način da mogu da vidim temperaturu to je da notifikacija ostane uključena, što ujedno podrazumeva i da će se ekran paliti svakih 30-60 minuta ili kad god da je u aplikaciji podešeno da radi refresh.

Mislio sam prvo da nije do konkretne aplikacije (možda treba one da promene nešto kod svojih notifikacija, šta znam) pa sam probao i drugu koja se ponaša identično. Možda treba i neku treću da instaliram, ali rekoh da proverim prvo da li je još neko ovo primetio?

Sa Reddita:

1000007446.png

Previše mi lepo zvuči da bi bilo istinito, iskreno.
@nightshadow šta ti misliš?

Da li je neko probao bez ruta ovu IMS novu metodu da omogući 5G? Ako je uopšte moguće.

Koja nova metoda?

Inače, sad mi je potvrdila šefova žena, koja mi je i do sad davala prave info, stvarno su radili neka testiranja oni sa Pixel 9, sutra će mi detaljnije info znati.
Tako da ipak se nešto dešava.

A ništa, svakako je lte+, samo je grafiku omogućio, a da nije imao bih fazon do max 100-150 mbps.
I ims običan daje opciju za lte+.
Objasnio mi night.
Zanemari, džabe sam se ponadao.
Ostaje da vidim šta će A1 uraditi sa tim testovima

Poslednja izmena:
Има ли један пиксел да је без ових проблема са хардвером?

Још ми стоји цркнути 5Х негде у фиоци...али тај телефон није био 800+ Еура....

Nazad
Vrh Dno