Šta je novo?

Google Pixel 9 / 9 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme joca89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koristio sam onaj drugi, sto samo pokaze volte opciju u sim settings.

Sta ste koristili Pixel IMS ili onaj drugi fix? Kod mene nije preziveo Pixel IMS, moralo je iz "pocetka". Nisam koristio fix pre nego sto je ubacen u Pixel IMS app.
Fix v2 je ubačen u novi ims svakako.

Jasno, ali ja nisam radio update u oktobru dok nije izasao ims 1.3.0, pa nisam ni koristio fix i morao sam do sada i za ova dva poslednja update-u da radim shizuku + p ims, a izgleda da vi koji ste odradili fix nemate potrebe za tim 🤘

Jasno, ali ja nisam radio update u oktobru dok nije izasao ims 1.3.0, pa nisam ni koristio fix i morao sam do sada i za ova dva poslednja update-u da radim shizuku + p ims, a izgleda da vi koji ste odradili fix nemate potrebe za tim 🤘
Jasno, uradi samo novi fix i bićeš miran i ti za apdejte

Posle svakog veceg azuriranja moram da menjam APN sa wap na gprs jer ne radi mobilni internet.

Hahhah juče sam bio sat i po bez neta zbog toga. Posle sam se setio da je vrv do toga pa sam promenio 😉

Meni se to na 7 Pro nije desilo nikad. Izgleda da je do 9 serije?

Nikad na 9ProXl u A1.

Posle svakog veceg azuriranja moram da menjam APN sa wap na gprs jer ne radi mobilni internet.
Meni se desilo samo jednom na P8, bio u inostranstvu i bas mi je trebao net lupao glavu sta je, jer je pre toga radio normalno i slucajno se setim da je vec neko spominjao taj problem posle update, promenim wap na gprs resim problem.

Prelistao sam dosta postova na ovoj temi ali vecina mi nisu bili relevantni (svaka treca poruka skini shizuku brate veruj mi skini shizuku brate veruj mi) pa pisem u nadi da mi neko konkretno i objektivno odgovori na pitanje.

Naime, svestan sam da Pixel telefone u Srbiji posedovati je izazov, od skoro nepostojeceg broja servisera do nabavke delova. Takodje, imao sam u neku ruku lose iskustvo sa Pixel telefonima jer mi je Pixel 4 crkao posle 3 godine korsicenja a sada imam 6a (jer u tom trenutku nisam imao para za bolje kada mi je 4 iznenada crko) kome je baterija otisla i ima charge na 3-4h tako da sam upoznat i sa labilnoscu proizvoda.

Elem, svi kupujemo Pixelove uprkos svemu tome pa me zanima da li zaista vredi 9 kupiti u 2025., skoro 2026. godini. Na KP se uredjaj nov moze naci za circa 500eur a blago korisceni ~420, pa da li vredi utopiti pare (kojih nemam neograniceno) na uredjaj koji je podjednako labilan kao njegovi prethodnici ili su neke stvari zaista dovedene u nivo i mogu da ocekujem da ce 2030. taj telefon jos uvek biti sa mnom.

Ne vredi, nemoj da kupiš.
Moja preporuka je Samsung A16.
Koristim ga kao drugi telefon. Baterija dva dana, kamera danju top. Noću slabije.
Ne košta mnogo, garancija 2god. Ako ti se pokvari za 3-4 god nisi mnogo izgubio.

Ne vredi, nemoj da kupiš.
Moja preporuka je Samsung A16.
Koristim ga kao drugi telefon. Baterija dva dana, kamera danju top. Noću slabije.
Ne košta mnogo, garancija 2god. Ako ti se pokvari za 3-4 god nisi mnogo izgubio.
A sto konkretno smatras da ne vredi?

I nije mi problem da izdvojim vise para za telefon, samo ako vec dajem 400-500 eur necu da imam nesto sto ce da crkne lako.

To ti pričam, sam sebi si dao odgovor.
Kupi ono sto tebi odgovara a ne sta ti nameću.

Nije ti pixel sjajan sa baterijom ni kada je nov. Takodje, zna da bude nepredvidiv, nekada ti baterija izgura dva dana pa onda se istopi za 10 sati pod istim koriscenjem. Definitivno ne bih uzimao pixel ako planiram da mob koristim vise godina. Tu ti je samsung majka, A serija nemas promasaja, prvo mozes sa garancijom da ga nadjes a posle moze svaka radnja da ti ga opravi ako neces ovlasceni.
Pixel u Srbiji koristis ako hoces top point and shoot kameru u svim uslovima(i ne zelis iOS). Na 9 pro (xl) i prednja izuva. Sve ostalo je na strani drugih brendova. Ovo ti pise neko ko samo pixele vozi godinama u nazad.

Jako je što Pixel 9/9 Pro poredite sa Samsung A serijom. 🤣

Nije ti pixel sjajan sa baterijom ni kada je nov. Takodje, zna da bude nepredvidiv, nekada ti baterija izgura dva dana pa onda se istopi za 10 sati pod istim koriscenjem. Definitivno ne bih uzimao pixel ako planiram da mob koristim vise godina. Tu ti je samsung majka, A serija nemas promasaja, prvo mozes sa garancijom da ga nadjes a posle moze svaka radnja da ti ga opravi ako neces ovlasceni.
Pixel u Srbiji koristis ako hoces top point and shoot kameru u svim uslovima(i ne zelis iOS). Na 9 pro (xl) i prednja izuva. Sve ostalo je na strani drugih brendova. Ovo ti pise neko ko samo pixele vozi godinama u nazad.
Da li onda ima smisla uzimati 9 ili naći neki polovan/očuvan 8 pro?

Pošto VoLTE nije zvanično podržan na Pixelima, pretpostavljam da nije ni RCS? Nema poente to uključivati?

Pošto VoLTE nije zvanično podržan na Pixelima, pretpostavljam da nije ni RCS? Nema poente to uključivati?
Rcs ne radi već par meseci u Srbiji generalno nikome. Pisali smo o tome možeš potražiti na forumu.
Dakle nije do pixela nego do naših operatera.

Ja sam bio optimista.
A ni operateri ne idu na ruku.
Koristim MTS postpaid- nisu pustili 5g korisnicima.
Yettel prepaid- nema 5g
VIP prepaid- nema 5g (i ovde mi je pokazatelj da ne radi- nadam se da grešim i da nisu još pustili, netmonster i sam telefon vide 5g, ali se ne kači)

Nema, ja sam esim onaj probni od A1 probao na pixelu 7 pro ne radi 5g (očekivano), na poslovnom ajfonu mi radi bez problema 5g.
Kao što smo i rekli, kao i u drugim zemljama, bez root-a u nepodržanim zemljama kao što smo mi, ništa.

Ok, upravo mi se gospođa usrećila sa novim pixel 8 pro (polovan, malo korišćen doduše) koji će da dobije na poklon 🤗
Baš se radujem njenoj sreći 🤗🤣

У Краљеву 5Г ради на А1 ИП 16про избацује 500 мбт/с довнлоад (на нормалним уређајима 😄), остали ништа још увек. Пиксел?

Nazad
Vrh Dno