Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Nije samo jačina razlika izmedju One X i Series S i nije MS to onemogucio, nemaš te igre ni na PS4 pro.
Sve je stvar dogovora. Misliš da EA ne bi izdao UFC za PS4 i stari Xbox da ga ovi nisu pritisli. Pa PS4 ima skoro istu bazu igrača kao i ps5. A stari xbox možda čak i veću nego novi xbox. To je ogromni tržišni kolač. Pa Fortnite radi od mobilnih telefona do konzola najnovije generacije. Svaki deo kolača znači.
Dodatno, mislim da ni jedan od tih naslova nije ništa više do evolucije predhodnih igara. Samo za Undisputed mogu da potvrdim da zna da zagreje PS5, ali opet - pre će biti do optmizacije koda. Igra je samo 16gb velika što za današnje standarde nije ništa.

Pozdrav.

Odjednom su oba kontrolera prestala da se pune.
Kao da se dopune do pola ili ne uopšte. A jedan više i ne daje ono žuto svetlo kad se puni.

Rade kad ih povežem na kabl?
Jel' moguće da su im crkle baterije???

Ni dve godine nisu stari a punim ih iskljičivo kablom u konzolu (otkad sam spržio kontrolere za PS4).

Pozdrav.

Odjednom su oba kontrolera prestala da se pune.
Kao da se dopune do pola ili ne uopšte. A jedan više i ne daje ono žuto svetlo kad se puni.

Rade kad ih povežem na kabl?
Jel' moguće da su im crkle baterije???

Ni dve godine nisu stari a punim ih iskljičivo kablom u konzolu (otkad sam spržio kontrolere za PS4).

Hmm..jedan je kao počeo da se puni kada sam prvi put posle 3 nedelje restartovao konzolu 🙂

Videćemo za drugi i dalje ne pokazuje znake života

Vidiš ja ih punim na sve žive punjače i nikakav problem. Jesam na jednom menjao bateriju jer je oslabila.

Vidiš ja ih punim na sve žive punjače i nikakav problem. Jesam na jednom menjao bateriju jer je oslabila.
Isti slučaj, ps4 i ps5 kontrolere pune deca gde stignu i dalje solidno drže baterije, samo na ps3 moram da kačim na konzolu jer nijedan punjač u kući neće da ih puni.

Da, DS3 gamepad je limitiran što se tiče punjenja pa mora preko nekog "pametnog uređaja" koji radi i druge data stvari u konekciji osim što samo isporučuje struju (konzola, TV, PC...). Sa DualShock 4 su srećom uradili redizajn elektronike pa može na bilo kom punjaču i nisi vezan uz samu konzolu.

Evo glasina polako kreću

New PlayStation 6 handheld leak claims Sony "needs" devs to support PS5 Low Power mode and "maintain 60 FPS by lowering resolutions" to get games ready for launch https://share.google/quVfjeoWMIYerDJpo

Da li da očekujemo još jedno pomeranje GTA ? Taman ove sindikalne oerimetije i eto ga poklapanje nove konzole i GTA.

S obzirom na one zarazne godine i nestašicom konzola u prodaji i problemima sa razvojem igara koje je to sve donelo, po nekoj mojoj računici, PS6 neće pre 2028/2029. Ova generacija ne pati za snagom poput PS4/XB1, 30fps je prošlost, pun potencijal još nije iskorišćen, 1st party studiji nedorečeni, tako da nemaju potrebe da ulažu milijarde u razvoj dok ne krene da opada priliv novca od PS5 koji je oborio sve zarade prethodnih generacija.

Tako da i ako R* odloži još jednom GTA VI za 2027-u, neće imati veze za izlaskom nove generacije. Svakako će imati godinu dana prodaje postojeće, a potom izlazak i next-gen verzije (nešto kao sa GTA 5).

ja od kad sam kupio sony a ima sigurno 4-5 godina, jos ga nisam ni jednom ocistio 🙂
za svaki slucaj cu morati da stavim i to na to-do listu... Mada nisam primetio da se pregreva, bas sam ga pipao tako u sred igranja, ali bez obzira...
Evo konacno samga otvorio... Iskreno, mislio sam da je mnogo prljaviji...

Nisam mu skidao vent, nisam mogao da nađem odgovarajuci srafciger, a imam ga negde sigurno... Ciscenje unutrasnjeg dela cu pomeriti za neku nedelju...

Prilozi

• 20251207_143846.jpg
    20251207_143846.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 35
  • 20251207_143843.jpg
    20251207_143843.jpg
    186.6 KB · Pregleda: 33
  • 20251207_143445.jpg
    20251207_143445.jpg
    126.6 KB · Pregleda: 29
  • 20251207_143442.jpg
    20251207_143442.jpg
    190.4 KB · Pregleda: 31
  • 20251207_143437.jpg
    20251207_143437.jpg
    71.4 KB · Pregleda: 31
  • 20251207_140803.jpg
    20251207_140803.jpg
    105.8 KB · Pregleda: 34
Nije strašno unutra, ali možeš spolja proći krpom i usisivačem s vremena na vreme😅 Je l' inače stoji uspravno?

Ja držim u horizontalnom položaju od '21. i još manje prašine ima. Baš sam skoro skidao faceplate da bacim pogled i vratio nazad bez čišćenja. Proveriću stanje ponovo sutra pa slikam.

Tako i deluje, verovatno se zato nakupilo malo više prašine, kroz otvor za vazduh sa gornje strane.
Moj debeljko je stajao horizontalno, čistio sam ga samo vlažnom krpom spolja i usisao s vremena na vreme otvor pozadi gde izbacuje vazduh. Otvorio sam ga posle skoro dve godine, pre nego što sam ga prodao da izvučem SSD, i bilo je samo malo prašine unutra, skoro ništa. Isto održavam i Pro sad, samo dodatno usisavam i one crne linije jer su i tu otvori za ventilaciju, i tu se baš nakupi prašine. Nemam pojma kakva je situacija unutra.

Tako i deluje, verovatno se zato nakupilo malo više prašine, kroz otvor za vazduh sa gornje strane.
Moj debeljko je stajao horizontalno, čistio sam ga samo vlažnom krpom spolja i usisao s vremena na vreme otvor pozadi gde izbacuje vazduh. Otvorio sam ga posle skoro dve godine, pre nego što sam ga prodao da izvučem SSD, i bilo je samo malo prašine unutra, skoro ništa. Isto održavam i Pro sad, samo dodatno usisavam i one crne linije jer su i tu otvori za ventilaciju, i tu se baš nakupi prašine. Nemam pojma kakva je situacija unutra.

To zavisi gde stoji konzola. Moj je stajao horizontalno , u polici ispod TV-a i navlačio je mnogo prašine i pregrejavao se.
Kad sam ga stavio vertikalno i premestio, prestao je problem sa prašinom.🤷🏻

Verovatno više utiče to da li ima dovoljno prostora za cirkulaciju vazduha nego orijentacija konzole. Meni ne stoji u polici nego na polici na otvorenom i nikada se nije pregrevao.

Ja generalno praktikujem da menjam konzole pred istek garancije. Doplatim malo i teram naredne dve godine. Ali sad nisam imao sreće da izguram 2 godine.

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje za poznavaoce ps5 sveta. Pre nekoliko dana sin je kupio ps5 i ,čitajući forum, napravio je US nalog sa nekom adresom na Aljasci. Kupio je par igara sa stora sa njegovom Visa Intesa karticom gde je registrovao svoje podatke ali je za billing address uneo tu neku adresu sa Aljaske iz ps naloga. Transakcije su uredno prošle i njemu je skinut taj novac. E sad, moje pitanje je da li zbog te lažne billing adrese može da snosi neke posledice od banke ili nekog drugog? Kako vi plaćate igre?

Opustite se i neka sin uživa u igrama.

I ja sam tako igrao sa mojima dok nisu malo stasali🙂 Sad nema šanse da se brukam.

Nazad
Vrh Dno