Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja sam juče otkazao automatsko produženje za premium na US nalogu koji ističe u februaru i ponuda je bila 33% za produženje.
ja sam juce obnovio pretplatu, po snizenoj ceni bez otkazivanja za razliku od prosle godine kada sam morao da otkazem, da bih dobio snizenu cenu

Evo na fresh nalogu

Dakle, morao sam cancel subscription, i onda se ode u konzoli na ps plus, buy again, i kad se izabere essentials, dobije se za 64$. Sto je svakako bolje nego 80 😅

Prilozi

• 20251129_222026.jpg
    20251129_222026.jpg
    161.3 KB · Pregleda: 43
Da li generalno uzimate essential ili idete na extra i premium? Koliko igrica se na mesecnom nivou dobija u okviru essential pretplate?

Dobijaju se između 3-5. Međutim od januara se ukidaju PS4 naslovi (moći će samo da se preuzme PS5 verzija igre) tako da ostaje da se vidi da li će biti 2 ili više. Uglavnom se Essential uzima kao najjeftinija opcija da bi igrao mupltiplayer. Besplatne igre više dođu kao bonus pa se zalomi neki okej naslov.

S druge strane Extra ima baš gomilu naslova i definitivno se isplati doplata jer ćeš uvek imati šta da igraš.

Dobijaju se između 3-5. Međutim od januara se ukidaju PS4 naslovi (moći će samo da se preuzme PS5 verzija igre) tako da ostaje da se vidi da li će biti 2 ili više. Uglavnom se Essential uzima kao najjeftinija opcija da bi igrao mupltiplayer. Besplatne igre više dođu kao bonus pa se zalomi neki okej naslov.

S druge strane Extra ima baš gomilu naslova i definitivno se isplati doplata jer ćeš uvek imati šta da igraš.
Da li to znaci da je za igranje fortnite, pubg, ea fc26 i slicnih igara potreban essential za multiplayer ili se neke od igara mogu igrati multiplayer i bez te pretplate?

Za Fortnite, PUBG i ostale free2play igre nije potreban PS Plus, ali za FC 26 i slične jeste.

Popust mahom vide samo oni kojima uskoro ističe ili je istekla. Retko je da daju popust nekome kome traje više meseci. Samo pojma nemam kojom logikom nekima ipak pokaže popust, a imaju još mesec, dva, tri pretplate.

Odakle je ova informacija?
Koliko sam ja razumeo od januara samo ne garantuju PS4 igre svakog meseca.

Najavljeno je da će ih biti sve ređe i povremeno, ali već neki govore da će se desiti i potpuni prestanak. Isto kao kada su izbacili PS3 naslove iz PS Plus ponude, nekih 5.5 godina od izlaska PS4.

To je druga stvar, PS3 je priča za sebe. PS4 igre su kompatabilne, samo neće svakog meseca deliti bar jednu PS4 igru kao što je to bio slučaj do sad.

Jesu kompatibilne, ali oni na PS4 će dobiti eventualno svega par igara za celu godinu. Do trenutka kada odluče i da potpuno obustave jer imaju računicu koliko njih koristi PS4 u odnosu na PS5 na PS pretplati. Ionako ih mahom ima u Extra katalogu koji forsiraju.

Pozdrav svima !
Nov sam u ovoj temi. želim da napravim PS+ account i pitam se da li bi se umanjio broj igara koji mi se nudi kroz neki od paketa, ako bih se registrovao u Srbiji na pravoj adresi ?
Ili je Benefit registrovanja na neku drugu državu, isključivo cena pretplate ?

Nemam baš puno vremena trenutno za istraživanje, nije problem ako dam koji dinar više, samo ne bih da izbor igara bude osakaćen ?
Ako lokacija ima veze sa katalogom koji se nudi, da li onda US, UK, Japan daju najviše igara ?
i da li mi treba onda VPN za to ?

hvala puno unapred !

Ne možeš da postaviš Srbiju jer naša PSN prodavnica ne postoji. Tako da ti ostaje US (svakako imaj taj), neka EU, Japan, Turska, Indija...

VPN nije potreban.

OK, hvala na odgovorima..
..znači nije problem ako napravim nalog sa US adresom, a podaci platne kartice banke su mi naravno na Srpskoj adresi i IP adresa sa koje to radim je u Srbiji ?

Tako je. Ukoliko ne budeš mogao sa svojom karticom da kupuješ i recimo neće da ti prođe preko PayPal-a, imaš na sajtovima dopune sa kojima dopunjuješ PSN wallet. Čak i one budu na sniženjima.

Ovo je deljenje naloga i kada je već sada prilika da povoljno kupiš za sebe na svom i da igre koje ćeš dobijati ti ostanu dok god imaš pretplatu, ignoriši ove ponude preprodavaca.

Ja jesam za share od pouzdanih ljudi kupiti nešto povoljnije kao neku masivnu AAA igru Day1, ali ovde nije tako povoljnije u odnosu na opcije koje u ovom momentu imaš na toliko regiona.

Ne znam da li je to isti Playworld kao sa Vibera. Taj je pouzdan ako se ne varam registrovana je firma a na viberu ima malo ispod 20K članova. Naravno ove ps+ pretplate su neisplative i zaobišao bi ih.

Ovaj vidim da navode adresu Albukerki 🤣, previše gledali Breaking Bad i Duška Dugouška.

Oni sa vibera su iz Apatina sad sam proverio. Apatin, Albukerki ma dodje mu isto 😅

odrađena Indija sa našom Rajf karticom 🙂
Deluxe paket
5,091 Indian Rupee equals
56.70 United States Dollar

hvala kralju !
Služimo narodu 🫡

Ne znam da li je to isti Playworld kao sa Vibera. Taj je pouzdan ako se ne varam registrovana je firma a na viberu ima malo ispod 20K članova. Naravno ove ps+ pretplate su neisplative i zaobišao bi ih.

Ovaj vidim da navode adresu Albukerki 🤣, previše gledali Breaking Bad i Duška Dugouška.

Oni sa vibera su iz Apatina sad sam proverio. Apatin, Albukerki ma dodje mu isto 😅
Ista ekipa 🙂

Ovo baš nisam hteo da čujem. Još uvek imam dva ps4 pro. Do sada sam nabavio preko 500 igara preko essentiala. Generalno, ps4 i ps5 su samo pc i nabudženi pc. Nije kao prelaz sa ps3 na ps4. Mislim da svaka igra koja izađe može da se napravi i za ps4 - samo da radi u max 1080p. Bukvalno situacija kao kod Xboxa - Series X je zapravo punokrvni PS5 a Series S je PS4. Nove igre se izdaju i za jedan i za drugi, s tim da kod Series S nema govora o 4k gejmingu. Ali je i Microsoft namerno onemogućio izlazak starih naslova za prehodnu generaciju. Npr. Xbox One X je 50% jači po performansama od Series S, ali pripada predhodnoj generaciji konzola, i za njega nema najnovijih naslova poput Undisputed, UFC5, MK1...

Inače, najbolja matematika ti je za rupije ova - 1000 rupija 9.55eu i u glavi zaokruži 1000 rupija jednako 10eu. Bolje nego da porediš sa us dolarima.

Ovo baš nisam hteo da čujem. Još uvek imam dva ps4 pro. Do sada sam nabavio preko 500 igara preko essentiala. Generalno, ps4 i ps5 su samo pc i nabudženi pc. Nije kao prelaz sa ps3 na ps4. Mislim da svaka igra koja izađe može da se napravi i za ps4 - samo da radi u max 1080p. Bukvalno situacija kao kod Xboxa - Series X je zapravo punokrvni PS5 a Series S je PS4. Nove igre se izdaju i za jedan i za drugi, s tim da kod Series S nema govora o 4k gejmingu. Ali je i Microsoft namerno onemogućio izlazak starih naslova za prehodnu generaciju. Npr. Xbox One X je 50% jači po performansama od Series S, ali pripada predhodnoj generaciji konzola, i za njega nema najnovijih naslova poput Undisputed, UFC5, MK1...
Nije samo jačina razlika izmedju One X i Series S i nije MS to onemogucio, nemaš te igre ni na PS4 pro.

Nazad
Vrh Dno