Šta je novo?

Battlefield 6

Ne postoji Bf koji nije imao los start, a da je kasnije ispeglan i ostala jako igriva igra. Isto tako ne postoji Bf koji nije u pocetku bio dobar pa ga pokvarili. Tek je dva meseca od objave. Za dva meseca nista bitno ne moze da se ispravi. Bitno je da znaju za probleme i da ce ih resavati. Igra i dalje nije fluidna na nekim mapama. Operation Firestorm na primer. Tu ce morati dosta da peglaju jer je mapa copy/paste iz bf3/bf4. Vidljivost je ocaj zivi, a oseti se i lag cak i na 9950X3D.
BF6 ima lag opcenito u sve i jednoj mapi bez obzira na fps a glavni krivac za to jeste mouse pulling rate. Izgleda da je problem sa enginom. Pokusaj igrati na gamepad-u sve ce da bude tecno 100% cim predjes na mis osjeti se ogromna razlika kao da sjecka non-stop u poredjenu sa igranjem preko gamepad-a. Posto gamepad ima 125hz polling rate i igra radi na tom rate-u, fluidnost je savrsena. Vecina nas igra na 1000hz i to stvara problem, ja sam to primjetio iste sekunde kada sam usao igru i pomjerio mis lijevo i desno a fps mi zakucan na 167fps sa g-sync (reflex+boost) i v-syncom (najbolje opcije za sto manji input lag).

Vidim i da postoji i tema bas o ovom na ea forumu pa pogledaj:

@Leon4 Ma laguje igra. Ja to znam i pricam od pocetka. FPS sam resio sa novim procesorom ali je i dalje u nekim rundama ostao lag. Osecaj je da se jako tesko kreces?

Ja sam VSync ugasio jer imam Gsync. Da li da omogucim i VSync? FPS mi je zakljucan na 143.

@Leon4 Ma laguje igra. Ja to znam i pricam od pocetka. FPS sam resio sa novim procesorom ali je i dalje u nekim rundama ostao lag. Osecaj je da se jako tesko kreces?

Ja sam VSync ugasio jer imam Gsync. Da li da omogucim i VSync? FPS mi je zakljucan na 143.

Za najmanji input lag, ukljuci G-sync zatim ukljuci reflex+boost koji ce ti zakljucati fps malo ispod refresh rate-a tvog ekrana kada ukljucis V-sync.
V-sync nije problem u ovom slucaju jer ti nece dati dodatni input lag nego samo ispeglati bilo kakav tearing koji bi mogao biti prisutan.
Ukljuciti samo V-sync, eh to je vec problem.
Sto se tice generalno laga, prosto je nevjerovatno kako igra radi sa gamepadom, znaci razlika nebo i zemlja.

Radi li vama afterburner osd?
Skinuo sam najnoviju verziju, podesio na max detection lvl, stealth, dodao exe direktno i nece.

Radi li vama afterburner osd?
Skinuo sam najnoviju verziju, podesio na max detection lvl, stealth, dodao exe direktno i nece.
Meni radi ali sam izvalio da mi od sve prilike taj OSD izaziva lag u igri.

Trenutno aktivno. Ja ostavio na TVu twitch da gleda stream i uzeo skinove.

Ne znam da li ja umisljam, ali nekad imam osecaj dok pucam nekog direktno, kao da ga meci ne pogadjaju..
Jel se desava jos nekom?

Da i to vrlo često... Nekad izgleda veoma smesno kao da se uvija dok prima metke i zamakne iza zgrade,isto tako se dešava da rokne tenk i pogodi te iza ćoška 50m

Često imam situaciju da krenem da polivam rafalom po liku koji se penje uz merdevine, a on stigne i da se popne i okrene ka meni i sa par metaka me sljušti. Njegov health bude na 10-15%... takvih situacija da krenem da pucam ranije, ali džaba. Nekad je baš frustrirajuće, osećaj bespomoćnosti. Ima dana u koga kod krenem da pucam, nekako on mene ubije brže (iako koristim 900 rate of fire oružje). Prosto, okret, par metaka i dole sam, a on nastavi da skakuće.

Ima dana gde god da se spawn-ujem, popijem metak posle par sekundi. Bam... tenk.... respawn...lik iz šupe... bam... respawn, lik sa krova, ne vide mu se redovno ni obrve... i tako skida ko stigne, gde god da krenem. Brzinski od pozitivnog K/D odem u debeeeli minus u samo par minuta. Moj lik kao da ne može da ubije nikoga, ma koliko ranije krenuo da pucam (pre svega u close combatu). Ebeš K/D, igram objectives, ali zna da smori.

Čini mi se da ovakak skok-šut, slide... slide... skok-šut BF nije bio ni BF3, ni BF4. Ovo je neki stil igranja koji sam viđao u COD, Fortnite-u i sl. i sve manje mi prija, iako sam baš želeo da mi se svidi BF6. Imaš likove koji su na obodima mapa, snajpuju, ebe im se za objective, likove koji su iz mog tima koji pređu preko tebe kad si down (ima partija gde niko prokleto ne oživljava), imaš ove što sednu u tenk i naređaju 80/1 za jedan meč... svako svoju igru igra, retko da ima timske igre, a solo zna da bude češće frustrirajuće.

Uđem da se ispucam, nekad bude i lepih partija, ne osećaš se kao krpena lutka, malo i druge rokaju 😆, ali većina partija se završi sa pitanjem "koji će meni ovo k...c u životu", umesto da se ispucaš, lepo te nagu..ze redom i izađeš s osećajem da ti ne treba još jedna frustracija u životu. Možda sam omatorio, ali brate... baš toliko nisam 🤣.

BF6 ima lag opcenito u sve i jednoj mapi bez obzira na fps a glavni krivac za to jeste mouse pulling rate. Izgleda da je problem sa enginom. Pokusaj igrati na gamepad-u sve ce da bude tecno 100% cim predjes na mis osjeti se ogromna razlika kao da sjecka non-stop u poredjenu sa igranjem preko gamepad-a. Posto gamepad ima 125hz polling rate i igra radi na tom rate-u, fluidnost je savrsena. Vecina nas igra na 1000hz i to stvara problem, ja sam to primjetio iste sekunde kada sam usao igru i pomjerio mis lijevo i desno a fps mi zakucan na 167fps sa g-sync (reflex+boost) i v-syncom (najbolje opcije za sto manji input lag).

Neverovatno koji amateri, bukvalno osnovnu stvar u igri su u*rali
Igrajući free trial shvatio sam da je dobro sto jos nisam uzeo igru jer je većina mapa teški shi*, bagova koliko nećeš, RPG mi deluju nenormalno slabo, od snajpera na nekim mapama ne može da se živi.
Dobio sam želju da igram BF3 ili BF4, kažu ima servera i igrača, moram baš da probam.

Da i to vrlo često... Nekad izgleda veoma smesno kao da se uvija dok prima metke i zamakne iza zgrade,isto tako se dešava da rokne tenk i pogodi te iza ćoška 50m
To se dešava bukvalno svaki put kad se rokaš sa nekim.
Deluje da su osnove stvari u igri totalno s****e, hitbox, recoil, lag

Ovo sa klizanjem je tragikomično...
Ne znam gde su to videli verovatno neka teletabis igra 😂

Ja zaboravi da postoji taj mouse pooling rate 😂 .
I sad da se podsetim čemu tačnu služi taj mouse pooling rate i vidim da je to stara zaostavština kad su miševi mučili CPU.

Tako da tvoja teorija mi nešto ne pije vodu 🤔.

Pooling rate je izražen u Hz tj. koliko često u sekundi CPU uzima poziciju miša.
Znači 1000 Hz je bolje od 125 Hz.
Jer sa 1000Hz svake 1ms CPU uzima poziciju miša dok sa 125 ms svakih 8ms.

Tako da sa 125Hz pooling rate ti tehnički dodaješ 8ms na input lag.

Miševi što pružaju 8000Hz to je već malo overkill jer realno samo se CPU muči da obrađuje te informacije a nemoguće je primetiti tu razliku.

Pročitaj malo po netu, evo i AI to lepo sumirao:
For FPS games,
1000Hz (1ms) is the competitive standard for smooth, responsive tracking, offering a significant improvement over 500Hz; however, newer mice offer even higher rates (2000-8000Hz) for ultimate precision, though the benefits beyond 1000Hz have diminishing returns and can strain your CPU. Higher numbers are better, as they report your movements more frequently, reducing input lag, with 1000Hz being the crucial jump for competitive play in games like Valorant or CS2.

Polling Rate Breakdown for FPS:

• 125Hz (8ms): Standard for office/casual use; too slow for competitive FPS.
  • 500Hz (2ms): Decent for MOBAs/strategy, but noticeable delay in FPS compared to 1000Hz.
  • 1000Hz (1ms): The sweet spot and industry standard for competitive FPS; provides sharp, real-time tracking.
  • 2000Hz+ (0.5ms-0.125ms): Pro-level, enthusiast choice for extremely low latency; offers minimal improvement over 1000Hz for most, but can impact CPU performance.
Key Takeaway:
Aim for 1000Hz for a strong competitive edge, as it provides excellent smoothness and responsiveness. If you have a powerful PC and a high-refresh-rate monitor, exploring 2000Hz or higher can offer the absolute best, but 1000Hz is where the major competitive gains are seen

Problem bi bio ako BF6 nekako prisili sistem sa M+T da se prebace na 125 Hz da bi kao bilo isto kao da igraš sa gamepadom.
Da M+K igrači ne bi imali hardverski prednost, a realno gamepad imaju auto aim uključen tako to mi nema logike.

Tako da ili se nekim dešava neki bug, ili igra ima loše implementiran frame pacing na PC-u. Što ne me čudilo da je pipeline render optimizovan za konzole više.

I oooo da, probao sam da prebacim na 125 Hz i već na desktopu osetim da kasni miš.
1764971481620.png

Ja zaboravi da postoji taj mouse pooling rate 😂 .
I sad da se podsetim čemu tačnu služi taj mouse pooling rate i vidim da je to stara zaostavština kad su miševi mučili CPU.

Tako da tvoja teorija mi nešto ne pije vodu 🤔.

Pooling rate je izražen u Hz tj. koliko često u sekundi CPU uzima poziciju miša.
Znači 1000 Hz je bolje od 125 Hz.
Jer sa 1000Hz svake 1ms CPU uzima poziciju miša dok sa 125 ms svakih 8ms.

Tako da sa 125Hz pooling rate ti tehnički dodaješ 8ms na input lag.

Miševi što pružaju 8000Hz to je već malo overkill jer realno samo se CPU muči da obrađuje te informacije a nemoguće je primetiti tu razliku.

Pročitaj malo po netu, evo i AI to lepo sumirao:
For FPS games,
1000Hz (1ms) is the competitive standard for smooth, responsive tracking, offering a significant improvement over 500Hz; however, newer mice offer even higher rates (2000-8000Hz) for ultimate precision, though the benefits beyond 1000Hz have diminishing returns and can strain your CPU. Higher numbers are better, as they report your movements more frequently, reducing input lag, with 1000Hz being the crucial jump for competitive play in games like Valorant or CS2.

Polling Rate Breakdown for FPS:

• 125Hz (8ms): Standard for office/casual use; too slow for competitive FPS.
  • 500Hz (2ms): Decent for MOBAs/strategy, but noticeable delay in FPS compared to 1000Hz.
  • 1000Hz (1ms): The sweet spot and industry standard for competitive FPS; provides sharp, real-time tracking.
  • 2000Hz+ (0.5ms-0.125ms): Pro-level, enthusiast choice for extremely low latency; offers minimal improvement over 1000Hz for most, but can impact CPU performance.
Key Takeaway:
Aim for 1000Hz for a strong competitive edge, as it provides excellent smoothness and responsiveness. If you have a powerful PC and a high-refresh-rate monitor, exploring 2000Hz or higher can offer the absolute best, but 1000Hz is where the major competitive gains are seen

Problem bi bio ako BF6 nekako prisili sistem sa M+T da se prebace na 125 Hz da bi kao bilo isto kao da igraš sa gamepadom.
Da M+K igrači ne bi imali hardverski prednost, a realno gamepad imaju auto aim uključen tako to mi nema logike.

Tako da ili se nekim dešava neki bug, ili igra ima loše implementiran frame pacing na PC-u. Što ne me čudilo da je pipeline render optimizovan za konzole više.

I oooo da, probao sam da prebacim na 125 Hz i već na desktopu osetim da kasni miš.
Znam o cemu govorim. Samo u ovoj igri se to desava i imas primjera milion koliko vidima kako na ea forumu tako i na steamu. Ne moze biti frame pacing problem na PC-u kad igra radi savrseno tecno kada igras igru preko gamepad-a, u mom slucaju sa DUALSENSE. Isto tako sve ostale opcije su savrseno optimizovane, tako da imam zakljucan fps na 167fps (175hz ekran) sto cini frametime ravnim bez oscilacija. Vrlo dobro znam 125hz vs 1000mhz sto kazes primjeti se odmah i na desktopu ne moram ulaziti u igru ali ovdje je evidentno da igra ne prepoznaje sve preko 125hz kako treba. Preporucio bi ti da procitas temu na linku sto sam postavio da bi razumio problematiku malo bolje.

Probao BR zadnja dva dana sa random igracima, ma nema sanse dobiti mec. Gauntlet sam dobio 7 partija iz 15 pokusaja. Relativno lagano. Ali BR tesko. Jednostavno ljudi igraju BR kao COD ili klasican BF Conquest. Samo rush i bez ikakvih pravila.

BR-svaka igra,ako igraš sa randomima,u prvom minutu vidiš dali su maheri ili pingvini

Taj prvi minut ti je odlučujući.

Ako vidim da znaju di idu,šta rade onda pratim i pomažem,ako su čista suprotnost,onda ih pustim da izginu

I svaki BR tako igram.Inače bez pravog tima,komunikacije nema ništa

Igrao sa igrcem level 250 vidim dobar igrac dobar KD ali non stop samo ide sam na njih i gine. Pitam ga sto to radis kaze dosadno mi da igram sporije. Pa idi prijatelju igraj nesto drugo sta si dosao u BR da igras igru gde level i KD ne znaci mnogo ako te neki sevne sa neke zgrade snajperom u glavu dok ti otvaras kutiju.

Ja se tek treniram da ne jurišam ko topovsko meso u Conquest ili Escalation, nema ja živce za BR 😂. Izgleda loša škola kad sam davno igrao MP u starom CoD MW 1.
Plus imam traume od cheatera u PUBG, tako da BR igre zaobilazim.

Nikako da napišem opširniji utisak, kao neko ko je propustio sve posle Battlefield 2 i zlatno doba BF3 i BF4, meni je ovaj BF6 baš to što sam želeo od ove igre.
Sad opet idealno bi bilo da nema smaračine sa mikrotransakcijama (BP) i onim ponekad ludim challengeima.

Često imam situaciju da krenem da polivam rafalom po liku koji se penje uz merdevine, a on stigne i da se popne i okrene ka meni i sa par metaka me sljušti. Njegov health bude na 10-15%... takvih situacija da krenem da pucam ranije, ali džaba. Nekad je baš frustrirajuće, osećaj bespomoćnosti. Ima dana u koga kod krenem da pucam, nekako on mene ubije brže (iako koristim 900 rate of fire oružje). Prosto, okret, par metaka i dole sam, a on nastavi da skakuće.

Ima dana gde god da se spawn-ujem, popijem metak posle par sekundi. Bam... tenk.... respawn...lik iz šupe... bam... respawn, lik sa krova, ne vide mu se redovno ni obrve... i tako skida ko stigne, gde god da krenem. Brzinski od pozitivnog K/D odem u debeeeli minus u samo par minuta. Moj lik kao da ne može da ubije nikoga, ma koliko ranije krenuo da pucam (pre svega u close combatu). Ebeš K/D, igram objectives, ali zna da smori.

Čini mi se da ovakak skok-šut, slide... slide... skok-šut BF nije bio ni BF3, ni BF4. Ovo je neki stil igranja koji sam viđao u COD, Fortnite-u i sl. i sve manje mi prija, iako sam baš želeo da mi se svidi BF6. Imaš likove koji su na obodima mapa, snajpuju, ebe im se za objective, likove koji su iz mog tima koji pređu preko tebe kad si down (ima partija gde niko prokleto ne oživljava), imaš ove što sednu u tenk i naređaju 80/1 za jedan meč... svako svoju igru igra, retko da ima timske igre, a solo zna da bude češće frustrirajuće.

Uđem da se ispucam, nekad bude i lepih partija, ne osećaš se kao krpena lutka, malo i druge rokaju 😆, ali većina partija se završi sa pitanjem "koji će meni ovo k...c u životu", umesto da se ispucaš, lepo te nagu..ze redom i izađeš s osećajem da ti ne treba još jedna frustracija u životu. Možda sam omatorio, ali brate... baš toliko nisam 🤣.
sve to isto imam osecaj jos od bf2042, i jednostavno, za mene, te dve zadnje igre 2042 i 6, kao i da nisu izasle......
komotno mogu i da nestanu sa scene, necu ni primetiti... 🙁

Nakon danasnjeg apdejta. Odlicno, aj vidite pa mi pobrisite sva podesavanja i sav progress ako je moguce. 🤣

Screenshot 2025-12-09 103021.png

Igrao sa igrcem level 250 vidim dobar igrac dobar KD ali non stop samo ide sam na njih i gine. Pitam ga sto to radis kaze dosadno mi da igram sporije. Pa idi prijatelju igraj nesto drugo sta si dosao u BR da igras igru gde level i KD ne znaci mnogo ako te neki sevne sa neke zgrade snajperom u glavu dok ti otvaras kutiju.
Pa sta da radi jer ima previse ovih COD igraca kampera u bf6😀

Sta donosi novi aapdejt sem snega ?

Ima brdo ispravki.Najvaznije su svakako net-code i bullet hit registration, da igra ne guta MECI kad pucas, tj da ne prolaze meci kroz ljude i da se ne umire 2 sekunde posto dobijes dmg i tradicionalno "umro sam iza coska".Isto tako povecali su vidljivost ljudi koji cuce po coskovima, jer se do sad nisu ni videli bukvalno.Navodni audio-fix za foot step i proximity(blizinu neprijatelja oko tebe).
I gomilu gluposti koje su nervirale ljude.Tipa kad te pogodi covek smoke granatom(fizicki) koja pravi 0 damage, zaustavi ti lecenje ako se lecis u tom trenutku(tj ako lecenje krene/HP krene da se puni). - Obicno bilo sta sto ti pravi makar 1dmg treba da zaustavi lecenje i to je u redu. Smoke/Flesh ne treba da zaustave lecenje.
Eto gore linka pa iscitaj kad stignes.Pitanje je sta ce da pokvare s ovim patchom 😀

Cini mi se da je netcode poboljsan. Odigrao jedan mec u BR i cini mi se da ping sada mnogo bolje radi. Juce me je lik isevao samo tako iako sam bio iza zida.

smrzavanje u Battlefieldu😀😀😀

Bagove. U Ice Lock Domination mozda i u ostalim modovima ako u sred meca pokusas da promenis Loadout igra zabaguje. Desilo mi se dva puta, znaci nije random. Mora da se ugasi kompletno jer nista ne reaguje.

Odigrao par meceva po snego i onako, nikakva fora, tek da kazu da su nesto ubacili. Mogli su da se potrude pa da urade Manhattan Bridge po snegu, jos da stave noc, pa da je sve okiceno, ili kompletno novu mapu.
Sto se tice ostalih promena vreme ce pokazati. Po prvi put od kako igram mi se pojavio rubber banding, i neki bagovi sa minimizairanjem igre. Moguce je da je do mene.

Bagove. U Ice Lock Domination mozda i u ostalim modovima ako u sred meca pokusas da promenis Loadout igra zabaguje. Desilo mi se dva puta, znaci nije random. Mora da se ugasi kompletno jer nista ne reaguje.
Haha tako ti i treba kada igraš taj mode 🙂

Šala, šala. Ah taj DICE, one step forward, two steps back...

Da ja sam usao veceras i ima neka cudna stucanja iz nekog razloga.Vidim da se zale i po mrezama.Ne mogu da se zaebavam iskreno, cekam dok ne poprave.Rekoh samo je pitanje sta ce da useru.Kad imas toliko ispravki leba nema da 100% bude sve okej.Sto je najcrnje sutra bi trebalo da krene turnir :

Nama najmanje vazan, ali ga najavljuju kao Milionski turnir, generalno za njihov marketing je najvazniji.Posto Elite series uglavnom ucestvuju PRO igraci iz svih sfera tj naslova FPS igara (CS/Apex/CoD itd itd).Uglavnom jedan znojavi turnir.Imace i Open series za sve ostale smrtnike ako sam skapirao.

Nazad
Vrh Dno