Jek ima u Ikei zigbee smart uticnica (sa merenjem potrosnje), da je povezem na homeassistant?
Ako nema, jel preporuka AE/Temu?
Ima, InspellingJek ima u Ikei zigbee smart uticnica (sa merenjem potrosnje), da je povezem na homeassistant?
Ako nema, jel preporuka AE/Temu?
Ne znam koliko je shelly, ali imaš ovako neštoTo mu dodje kao prekidac, poveze se na prekidac koji je na 220v a na drugu stranu na - (minus) od napajanja i na Shelly tako da se pomocu prekidaca koji je 220v moze paliti i gasiti Shelly koji je na 12v ili 24v. Netreba mi maximalan intenzitet svetlosti zato sam i hteo da ga dimujem, led trake su prejake za plafonsko osvtljenje a nemogu da nadjem slabije COB trake. U kuci mi je instaliran Aling Conel Experience modularni program, gledao sam njihove dimere ali su mi preskupi oko 9000din, a treba mi 3 komada za tri sobe. Shelly mi se cini najjednostavnije resenje. Potrebno mi je da smanjim osvetljenje led trake i posle samo preko prekidaca pali i gasim. Nisam nasao do sada jeftinije resenje.

Ja koliko znam jedina varijanta da se Somfy motori kontrolišu preko aplikacije (njihove ili Home assistanta) je da se uzme TaHoma switch.Pozdrav,
Opet ja sa roletnom. U sustini, montira se na terasu, Somfy motor na daljinac. Koliko sam razumeo ne moze bas tako lako da se prebaci na wifi tipa da se kopira daljinac jer oni imaju neki svoj protokol. Opcija sa wifi modulom ili Zigbee je navodno preskupa, ide 300+ eur.
Jel ima mozda neki drugi pouzdan motor i da li ce to biti bas toliki problem da se nakaci na wifi i na Home assistant ili neku drugu app?
Kontam da nema sanse da postoji sync izmedju daljinskog i app cak iako se napravi veza kao sto bi to bilo sa prekidacem i Shelly shutter?
Imam već godinu dana kombinaciju najobičnijeg "glupog" motora i Loratap prekidača sa Alija. Motor oko 25 eur i prekidač oko 20. Ovaj što sam ja uzeo kontroliše dve roletne(motora). Funkcioniše perfektno. Integrisao sam u Home assistant preko Tuya cloud-a. I to funkcioniše dobro. Jedino što moraš da obratiš pažnju je da motor ima 4 žice.Pozdrav,
Opet ja sa roletnom. U sustini, montira se na terasu, Somfy motor na daljinac. Koliko sam razumeo ne moze bas tako lako da se prebaci na wifi tipa da se kopira daljinac jer oni imaju neki svoj protokol. Opcija sa wifi modulom ili Zigbee je navodno preskupa, ide 300+ eur.
Jel ima mozda neki drugi pouzdan motor i da li ce to biti bas toliki problem da se nakaci na wifi i na Home assistant ili neku drugu app?
Kontam da nema sanse da postoji sync izmedju daljinskog i app cak iako se napravi veza kao sto bi to bilo sa prekidacem i Shelly shutter?

Pogledam onda tu opciju, nadam se da moze sync sa daljinskim.Ja koliko znam jedina varijanta da se Somfy motori kontrolišu preko aplikacije (njihove ili Home assistanta) je da se uzme TaHoma switch.
Tek treba da mi stigne, a rekose mi da je Somfy najpouzdaniji a nije toliko skup u ovoj varijanti sa daljinskim. Za bilo koju smart varijantu cena ide u nebo, pa sam zato pitao jel ima neka alternativa ili nest sto bi uzeo da nije bas 300-400+ eur a da mogu da nakacim wifi.Mislim da vlada3 ima motor koji se koristi samo preko daljinskog. RF. Nema žice za kontrolu.
vlada3, ispravim me ako grešim. Možeš li da napraviš par fotografija kako je kod tebe? Obični motori imaju 4 žice i preko njih možeš da kontrolišeš motor preko raznih uređaja. Ako kod tebe nije tako (a mislim da nije), onda možda jedino vredi da kupiš njihovo rešenje ili da sam napraviš RF-Zigbee modul.
Smem li da znam zašto si izabrao baš taj motor? Sviđa ti se Somfy ekosistem kako je urađen?
Jedna roletna veca aluminijumska, 2.5x2.74Pričamo o koliko prozora za 300-400€ ?
Mene po prozoru košta motor 40€ + Zigee (ili WiFi) kontroler još 10€.
Ukupno imam 12 roletni koje se tako pokreću. Od čega su dve dosta velike na terasnim kliznim vratima.
Da, to bi bila najbolja opcija ali za fizicki prekidac morao bi da kopam zid.Koliko se sećam, kolega Vlada3 nema doznu u koju bi mogao da stavi pametni taster za roletne. Moja najmanje loša ideja je da uzme Shelly modul (predviđen za ugradnju u doznu iza glupog tastera) i ugradi ga u razvodnu kutiju odakle ide struja za motor. Mana ovog rešenja je da nema fizičke komande, i što mora da se otvara razvodna kutija ako nešto zabaguje. Meni je ovo i dalje bolje rešenje od toga da roletna ne bude integrisana u pametnu kuću, ali svakako nije idealno.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari