Šta je novo?

EON preko KODI-ja

• Začetnik teme Začetnik teme deanod
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

deanod

Poznat
Učlanjen(a)
10.01.2023
Poena
40
Pozz svima
Eon hrvatska,skinuo app na kodiju preko dexe repo,ukucam podatke,nista se ne desava.Ne mogu da pokrenem
Dali he neki catch u paramaterima kodija?
Sta radim pogresno ?

@deanod
Zato što i ne treba da ima Run. To nije običan (Python) video addon već je (binary) PVR addon koji dodaje sadržaj u PVR / TV sekciju Kodi skin-a.

Ne poenta je u podešavanjima Kodi skin-a si možda?? sakrio da ne prikazuje "TV" sekciju.
Kao i to da ako ne koristiš default skin (Estuary) da treba da budeš svestan da postoje skin-ovi koji je podržavaju PVR UI.

A i kao za bilo koji problem sa Kodi addons uvek se stvari dijagnostikuju na isti način: uključiš debug logging > probaš instalaciju ili otvaranje addon > pošalješ kodi.log fajl da pročitaju iskusniji i tehnički potkovaniji ljudi i oni eventualno vide šta je problem.

Svejedno pitao ovde ili na KodiNerds forumu bez debug log nikome ne radi kristalna kugla pa da napamet zna šta se kod tebe dešava.
Naročito kad ovde na forumu ima minimalna količina korisnike koji imaju i koriste Telemach HR naloge.

Ne poenta je u podešavanjima Kodi skin-a si možda?? sakrio da ne prikazuje "TV" sekciju.
Kao i to da ako ne koristiš default skin (Estuary) da treba da budeš svestan da postoje skin-ovi koji je podržavaju PVR UI.

A i kao za bilo koji problem sa Kodi addons uvek se stvari dijagnostikuju na isti način: uključiš debug logging > probaš instalaciju ili otvaranje addon > pošalješ kodi.log fajl da pročitaju iskusniji i tehnički potkovaniji ljudi i oni eventualno vide šta je problem.

Svejedno pitao ovde ili na KodiNerds forumu bez debug log nikome ne radi kristalna kugla pa da napamet zna šta se kod tebe dešava.
Naročito kad ovde na forumu ima minimalna količina korisnike koji imaju i koriste Telemach HR naloge.
Hvala za dobru volju komsija(iz karlovaca sam)
Skin je estuary,pocetni
Inace na firesticku
Mislio da ce jednostavnije ici to sa hr eon pvr na kodiju
Necu da davim ljude ako je komplikacija prilicna

Ne daviš,forum tome i služi,da se pita šta se ne zna 😉
Ne mogu da provalim,iz tvojih postova ,da li je u podešavanjima skina,omogućena TV sekcija.

Da, između Radio i Music Videos, i uključeno je da prikazuje. Znači na početnom ekranu levo treba da imaš "TV" i tu kad klikneš treba da otvori listu TV kanala.
Ako je tu prazno onda je neki problem sa autorizacijom na tvoj Eon nalog. A za da li je to mora da se čita kodi.log fajl.

Proveri da li imaš slobodnih "slotova" na nalogu 😁😁
A I koji tip uređaja biraš da koristi.

Add-on sigurno radi,proveri to što je shaman napisao,kod tebe je problem tj neka podešavanja kojih ukupno ima tri 😀

Glavni slot(smart tv)za eon hr zauzet
Imam jos 2 prazna ali ne tv,eon racuna app na sticku isto kao i smart tv,znaci ne moze
Objasnio situaciju i na istom ovom forumu rekose mi da eon pvr u okviru kodija mogu da koristim
Ocito nesto tu ne stima

Možeš ali Eon addon nudi izbor da li radiš registraciju kao AndroidTV uređaj (beše se serveru prestavlja kao nVidia Shield) ili kao browser beše. Nemam pojma šta stoji kao default ne koristim taj addon niti sam ga ikad u životu instalirao.

Ako si izabrao AndroidTV ( = smart tv slot da koristi) a već je zauzet smart slot naravno da aktivacija / registracija addon neće biti uspešna dok ne promeniš tip uređaja / aplikacije koji će da glumi Kodi addon da bude browser / ne-smart Eon app.

Glavni slot(smart tv)za eon hr zauzet
Imam jos 2 prazna ali ne tv,eon racuna app na sticku isto kao i smart tv,znaci ne moze
Objasnio situaciju i na istom ovom forumu rekose mi da eon pvr u okviru kodija mogu da koristim
Ocito nesto tu ne stima
koristio sam na Kodiju eon slot za mobilni telefon tj PC i radilo odlicno, ne moze se videoteka koristiti niti gledati sadrzaj unazad, ali kanali ferceraju, tako da par podesavanja i slot za TV ne diras, samo dakle ti se racuna slot za PC sto je odlicno

koristio sam na Kodiju eon slot za mobilni telefon tj PC i radilo odlicno, ne moze se videoteka koristiti niti gledati sadrzaj unazad, ali kanali ferceraju, tako da par podesavanja i slot za TV ne diras, samo dakle ti se racuna slot za PC sto je odlicno
ja sam dosad eon gledao na web browseru(laptop)
Jel je prvi slot-(smart tv ili stick)-zauzet
Preko weba interfejs nikakav,a za eon pvr via kodi se zainteresovao jer sam ovde na forumu od par njih dobio uveravanja da to ide ok bez da mi se racuna taj prvi,zauzeti slot
Evo ispada da to ipak neide
Odabrao jesam android tv zbog tih saveta jer sam mislio,radice a osim toga tamo mi nudi ili web iii web OS ili android
Pa sad ne kontam sta da odaberem,ocito android-ne
ili ver morati kupiti stick koji ima google chrome&operu ili edge..
Preko njih ide eon
Na firesticku imam samo silk a on ne podrzava eon

@deanod
Auu brale...

Nemoj da se ljutiš ali mozak uvek makar malo da se koristi.
Kodi addon podešavanje te ne pita "na šta si me instalirano? / na čemu radim?" nego te pita "koji tip Eon aplikacije GLUMIM?" / "na koji tip slota da zajašim?".

Dakle tu treba da biraš "Web", browser, Chrome šta god piše tačno. Da bi zauzeo Web, ne-smart slot. Jer takav jedino imaš slobodan.
To što ti hoćeš ne-smart slot da iskoristiš na Kodi addon ne znači da 100% korisnika tog addon hoće uvek istu stvar da radi... ima nekome kome će imati smisla i ko će hteti smart slot da potroši na Kodi addon i zato addon nudi lepo izbor.
2 od 3 i opcije su "smart" a 1 je ne-smart.
Izaberi ispravnu opciju i trebalo bi nakon toga da ti proradi sve kako treba.
Ako si u addon izabrao pravog provajdera 😂

@deanod
Auu brale...

Nemoj da se ljutiš ali mozak uvek makar malo da se koristi.
Kodi addon podešavanje te ne pita "na šta si me instalirano? / na čemu radim?" nego te pita "koji tip Eon aplikacije GLUMIM?" / "na koji tip slota da zajašim?".

Dakle tu treba da biraš "Web", browser, Chrome šta god piše tačno. Da bi zauzeo Web, ne-smart slot. Jer takav jedino imaš slobodan.
To što ti hoćeš ne-smart slot da iskoristiš na Kodi addon ne znači da 100% korisnika tog addon hoće uvek istu stvar da radi... ima nekome kome će imati smisla i ko će hteti smart slot da potroši na Kodi addon i zato addon nudi lepo izbor.
2 od 3 i opcije su "smart" a 1 je ne-smart.
Izaberi ispravnu opciju i trebalo bi nakon toga da ti proradi sve kako treba.
Ako si u addon izabrao pravog provajdera 😂
Cela je prica sto nije sbb vec hrvati
Drukcija pravila
Tamo je jedan smart tv + jos 2 web,tablet,mob
Kazem,covek koji kao vec koristi,mi ovde kaze eon pvr via kodi i ne racuna ti se taj prvi slot
Malo sutra
Cudno ali eto,,poverovah
I sta sad,probao pa video
Nego da ne smaram vise i zatvorim ovo cimanje ljudi,eon pvr mi NEMOZE raditi odabirom androida koji je zauzet
Ostaje web koji ako odaberem onda samo preko browsera
Ako je tako,batalivu kodi
Uzeti neki box i gledati preko google chroma

Da li uopšte imaš slobodan slot?
Slikovito,da li si ovde uneo prave podatke?

Prilozi

• IMG_20251201_192212~3.jpg
    IMG_20251201_192212~3.jpg
    189.9 KB · Pregleda: 95
@deanod
Pročitaj pažljivije šta ti drugi ljudi napišu.
Ako se neko potrudio da ti napiše zid texta valjda je red da pročitaš pažljivo napisano potrošiš više od 15s da razumeš pročitano.

Jer inače ne vidim kako ti posle kog komentara dođeš do zaključka da sam ti rekao da na boxu moraš da instaliraš browser i u browseru ideš na Eon sajt.

Jer to nisam napisao niti to moraš tako da radiš.
Nego da u podešavanjima Kodi Eon PVR addon izabereš opciju "Web" za "platform" , uneseš Login podatke i to je to, mora da radi ako su ispravni podaci i imaš slobodan slot izabranog tipa.
Znači na AndroidTV boxu koju si kupio onda koristiš Kodi aplikaciji i u Kodi gledaš Eon stream koristeći ne-smart, web slot.
Nigde browser-a u celoj tog priči gledanja kanala. Osim što Eon serveri misle da gledaš na Chrome Linux a ti gledaš u Kodi na AndroidTV uređaju 😂😂😂

Kodi Eon PVR addon samo prosto nudi izbor šta da glumi, da se serverima lažno predstavlja kao Chrome ili kao nVidia Shield ( = AndroidTV box = smart TV slot) ili LG TV ( = webOS, smart tv slot).
Što ne znači da ti ne možeš na AndroidTV boxu koji si kupio da staviš web ili na LG TV da staviš Android / AndroidTV ili na CoreELEC sastaviš AndroidTV 😂😂

= bez obzira na šta si instalirao Kodi aplikaciju tu u podešavanjima za "platform" stavi / izaberi "Web" kao kod @offline71 na screenshot-u.

Poslednja izmena:
Proveri da li imaš slobodnih "slotova" na nalogu 😁😁
A I koji tip uređaja biraš da koristi.
Kad si laik,nije lako citati sa stopostotnim razumevanjem
A ja se trudim i citam itekako citam
Vidi
Nalog je od sestre
Ona je sebi ukljucila smart tv
Druga 2 slota prepustila meni
To je sve
I ja sad gledam sta bi
Naravno da nisam mislio da instaliram browser,,to sam spomenuo ako ne moze nikako drukcije eto tako cu gledati
Jer i sad tako gledam samo na laptopu

Namesteno tako

Prilozi

• 20251201_195349.jpg
    20251201_195349.jpg
    241.1 KB · Pregleda: 67
To je sekcija.Da li si izašao pa opet ušao u kodi?

Radi
Ma da
Izasao,usao,sve isto
Lepo je videti da nekim ljudima sve radi
Dali je moguce da kod mene jedini razlog moze da bude da su svi slotovi zauzeti mada je to nemoguce ali eto,ne pada mi na pamet nista drugo
Inace,verujem da zna da koci,secka,ne radi dobro..
A neznam sta bi reko

Pa zar je toliko tesko ulogovati se na portal ( telemach.hr) i videti da li su zazeti slotovi pa tek onda ovde na pogresnoj temi pisati kad sve proveris i odradis da li radi ili ne

izdvojeno u zasebnu temu umesto da se izbriše

@deanod omašio si temu a pre mesec dana si pisao u pravoj što se KODI-ja tiče
o ovom dodatku se diskutovalo i u ovoj temi

zamolio bih te da ubuduće pažljivo čitaš šta ti se piše. @shamanNS je i prvi put dobro i detaljno objasnio šta i kako

Nazad
Vrh Dno