Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Može li mi neko reći, ima li Fuji RSG-12LMCB/ROG-12LMCBN spoljne grejače, mislim, trebala bi da ima s obzirom da je deklarisana do -30 i spoljna ima 39kg...
Skidam kod ljudi Hisense expert smart koja je otkazala nakon 2 godine, hoće japanca a ovo je vrh za 790€ kod nas u BiH.

Može li mi neko reći, ima li Fuji RSG-12LMCB/ROG-12LMCBN spoljne grejače, mislim, trebala bi da ima s obzirom da je deklarisana do -30 i spoljna ima 39kg...
Skidam kod ljudi Hisense expert smart koja je otkazala nakon 2 godine, hoće japanca a ovo je vrh za 790€ kod nas u BiH.
The outdoor unit has a built‑in heater to keep it from freezing during the freezing cold mid‑winter season… Base heater: Enough capacity of the heater and its best layout.
Ima grijac,dobra ponuda kod Covica 🙂

То је Нордик модел, има “штапни” грејач, спољна је доста већа него код европских LM модела.

Postavicu i ovde pitanje ako nije problem.
Ostavljam link video snimka kako radi spoljna jedinica:

U pitanju je midea xtreme model 12btu
Da li je po vama ovaj zvuk normalan?
Jer spavaca soba mi je blizu, i bukvalno se cuje preko zatvorenih prozora kao traktor da radi konstantno. Takodje, nebitno je da li radi na 30% ili na 60% kao na snimku i na podesenoj temperaturi od 24 stepena konstantno se cuje ovakav zvuk.

Ne znam da li je da se zovu serviseri?

Tačno 50% veća masa spoljašnje u odnosu na standardni LMCE model (26 vs 39kg)
Ne znam koliko je ovde LMCE, ali svakako je super cena za ovu Nordic s obzirom kakvu zver dobiješ.

Trebala bi da greje 30m2 otvorenog prostora, neizolovanog, samo blok.

Postavicu i ovde pitanje ako nije problem.
Ostavljam link video snimka kako radi spoljna jedinica:

U pitanju je midea xtreme model 12btu
Da li je po vama ovaj zvuk normalan?
Jer spavaca soba mi je blizu, i bukvalno se cuje preko zatvorenih prozora kao traktor da radi konstantno. Takodje, nebitno je da li radi na 30% ili na 60% kao na snimku i na podesenoj temperaturi od 24 stepena konstantno se cuje ovakav zvuk.

Ne znam da li je da se zovu serviseri?

Kao sto kolega forumas rece, jeste normalno, e sad u kojoj meri to je diskutabilno. Nadam se da ce se naci clan sa istom pa da se uporede

Zato sam ja VOX koji je bio u spavaćoj odaljio na drugi zid a ona je tiha baš.

Baš sam juče ubacivao i ovaj uređaj u tabelu komparativnu

Suštinski LMCE koji se nabildao 🤭 .
Jako star uređaj, ali možda je godina proizvodnje novija?
Po meni, za te novce Haier Pearl Premium 18ka je mnogo bolja kupovina, više kapaciteta ima, daleko bogatiji opcijama, i dalje imaš 1100g gasa, 38 kg, grijače. Naravno, ne vjerujem da će moći modulirati kao Fuji, al da će imati snage u rezervi, ako odluči grijati još koju prostoriju, za to se ne sikiraj.

Baš sam juče ubacivao i ovaj uređaj u tabelu komparativnu

Suštinski LMCE koji se nabildao 🤭 .
Jako star uređaj, ali možda je godina proizvodnje novija?
Po meni, za te novce Haier Pearl Premium 18ka je mnogo bolja kupovina, više kapaciteta ima, daleko bogatiji opcijama, i dalje imaš 1100g gasa, 38 kg, grijače. Naravno, ne vjerujem da će moći modulirati kao Fuji, al da će imati snage u rezervi, ako odluči grijati još koju prostoriju, za to se ne sikiraj.
ispravi samo, do -30 je deklarisana

Јеси сигуран да је исти ТОЛ и иста количина гаса за модел са 26 кг и 39 кг? PdesignH је 3,6 kW за Нордик.

Za gas si u pravu, povukao sam iz kolone za 14ku iz priručnika!

Hmmm da nema eurovena za taj sa nastavkom "N"

Tu je zaista ovaj od 3.6, ali nemam euroventom pokriven model onda. Nisam obratio pažnju na N. Svejedno ću ta ostaviti ali neće imati sve podatke unešene.
Hvala!

Poslednja izmena:
Пробај да нађеш Fujitsu или General податке, то су исте климе.

1764061093455.png

Molim za savjet
Prije 2 mjeseca sam kupila TCL TAC-18CHSD/UG11V3AH BreezeIN2.
Dobro radi / grije na temperaturama +5. Na nizim temperatura skoro ni ne grije, gasi se i pali svakih 5 min. Bukavalno je na -8 "grijala" / duvala hladno.
Zvala sam majstora koji je ugradio i doci ce pogledati za par dana.
Da li je neko imao slicna iskustva? Da li je problem nepravilna montaza, fabricka greska ili je to "normalno"?

Koja kvadratura/izolacija je u pitanju, da li održava zadatu u prostoriji, ako se pali-gasi da li pregrejava prostor?

Koja kvadratura/izolacija je u pitanju, da li održava zadatu u prostoriji, ako se pali-gasi da li pregrejava prostor?
otprilike 40+m2, potkrovlje, losija je izolacija. Nocas / danas na +~8 održava temperaturu u prostoriji (podesena je na 24), pali se i gasi po potrebi, duva topao(vrlo topao) vazduh
Za vikend je bila niza temperatura i tada:
oko nule duva mlako, gasi se i pali svakih 5 min iako nije postigla unutrasnju temperaturu (klima je bila podesena na 31, temp u stanu oko 18)
na vecem(oko -8) minusu je duvala cak hladno

Verovatno nešto nije u redu sa klimom, da li loša ugradnja (nedostatak gasa u sistemu), ili nešto drugo ne bi smela da duva hladno na grejanju, zovite ko vam ugradio da proveri šta nije u redu.

Ta klima ne radi kako treba defitivno, reklamiraj, -8C nije hladno ili je to loš uređaj.

Danas klima lagano radi
Napolju je oko 15 stepeni
Ja sam svoju postavio na 20, kada krenem kući stavim je na 23

Prilozi

• Screenshot_20251125_140239_Shelly Smart Control.jpg
    Screenshot_20251125_140239_Shelly Smart Control.jpg
    71.5 KB · Pregleda: 53
Норвешке фејсбук групе стандардно чим крене зима пуне ликова који се чуде што им не раде климе, шаљу слике даљинских и сл. Платиш климу две и кусур хиљаде евра и не знаш ни да је укључиш. Да барем хоће да се потруде да прочитају тих пар страница корисничког упутства.
1764157709744.png

Норвешке фејсбук групе стандардно чим крене зима пуне ликова који се чуде што им не раде климе, шаљу слике даљинских и сл. Платиш климу две и кусур хиљаде евра и не знаш ни да је укључиш. Да барем хоће да се потруде да прочитају тих пар страница корисничког упутства.
Mica (RW) made for scandinavia 😀

Pozdrav ekipo, treba mi savet,
Trazim klimu za grejanje stana, dosta sam istrazivao citao i na kraju sam se odlucio za Daikin FTXC35D (ili E). Jedan od parametara , sem finansija naravno, je bio i to sto je za nijansu kraca unutrasnja jedinica od ostalih pa moze lepo da stane na zidic izmedju prozora i balkonca,tu imam nekih 79-80cm, ove ostale bi prelazile preko kutije za roletnu. Elem, pozovem servis da se raspitam oko ugradnje i serviser mi kaze da ako mi je primarno grejanje na klimu on bi ipak preporucio FTXF35D (ili E) model jer je bolji za grejanje. Da li je neko upucen,u cemu je razlika, ja po specifijacijama ne vidim neku veliku razliku izmedju ova dva modela?
S obzirom da je FTXF skuplja videh da mi onda nije mnogo veci ulog ni model FTXF42D koji je malo jaci pa kontam jos bi bolje grejao.

Ovde kod nas krece vec ludilo cim bude temp. oko 0c i -1c ---> ljude broje DF itd. 🙂
Sta bi tek radili kad bi morali na kratko da puste klimu na hladjenje da sve otopi na spoljnu 😀

Nazad
Vrh Dno