Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ако неко није гледао
од мене 9/10, трилер/драма по истинитом догађају.

Ко воли драму, за мене такође
9/10
Не обраћајте пажњу на ниску оцену новина, публика је дала реалних 82%
Такође базирано на историјским подацима

One battle after another Leo rasturio, treba pregurati prvih 40 minuta koji su razbacani baš ali posle lepo vozi ceo film. 7/10

И ја га управо одгледах, по мени - одличан. Пролете ми 3 сата. Константна музика можда мало смета, пошто те константно држи у приправности, али ми је ок била, мислим да не бих то ни приметио да није било овде коментара.

Све у свему, уживао сам. ДиКаприо одличан, као и увек, мислим да га нисам још видео да глуми збуњеног и изгубљеног човека. Можда у оном филму са Џенифер Лоренс, али тај филм ми није баш нешто остао у лепом сећању.

Мислим да баш дуго нисам гледао овако дугачак филм који ми овако добро држи пажњу. А можда је то зато што нисам имао висока очекивања, прочитах овде доста коментара који му не иду у прилог. У сваком случају, од мене - јака препорука!

Едит: заборавих, Шон Пен - одличан, мајсторски је одглумио. На моменте сам помишљао да ће да изабере другачији пут, али претпостављам да је то део глуме, или сам само уобразио. Свакако, врхунска глума, а мислио сам да је зарђао, кад сам га видео у првој сцени.

Poslednja izmena:
И ја га управо одгледах, по мени - одличан. Пролете ми 3 сата. Константна музика можда мало смета, пошто те константно држи у приправности, али ми је ок била, мислим да не бих то ни приметио да није било овде коментара.

Све у свему, уживао сам. ДиКаприо одличан, као и увек, мислим да га нисам још видео да глуми збуњеног и изгубљеног човека. Можда у оном филму са Џенифер Лоренс, али тај филм ми није баш нешто остао у лепом сећању.

Мислим да баш дуго нисам гледао овако дугачак филм који ми овако добро држи пажњу. А можда је то зато што нисам имао висока очекивања, прочитах овде доста коментара који му не иду у прилог. У сваком случају, од мене - јака препорука!

Едит: заборавих, Шон Пен - одличан, мајсторски је одглумио. На моменте сам помишљао да ће да изабере другачији пут, али претпостављам да је то део глуме, или сам само уобразио. Свакако, врхунска глума, а мислио сам да је зарђао, кад сам га видео у првој сцени.
Dosta me Di capriova gluma u momemtima podseca na njegovu ulogu posrnulog glumca u Tarantinovom “ Bilo jednom “, i to deo kad ne moze da zapamti tekst ( ili sifru u One battle)

ili sifru u One battle
Ово што си навео ми је некако класичан Лео, нервира се, дивља. Али она сцена
где га (ваљда?) мајка његове девојке пита шта планира у животу, непроценљиво
У Било једном... сам заборавио како је беше реаговао кад је заборавио текст. Излапело се 😂

Ово што си навео ми је некако класичан Лео, нервира се, дивља. Али она сцена
где га (ваљда?) мајка његове девојке пита шта планира у животу, непроценљиво
У Било једном... сам заборавио како је беше реаговао кад је заборавио текст. Излапело се 😂
Da to mi je malo “problem” sto mi postaje slicna gluma u svakom filmu , ali je odlican glumac… to su pricali i za Pacina da kao stalno glumi slicne likove

Zaimljiv hipi se diže oko One battle after another - prvo izrazito negativne reakcije, sad izrazito pozitivne.

Na žalost, meni se nije dopao - nisam bio siguran da li gledam parodiju ili ozbiljan film. Glavni problem mi je tanka radnja i pristup "kako perica zamišlja revoluciju".
U filmu ima jedna odlična scena doduše
vožnja kroz pustinju, valovitim putem
.

Gluma mi se takodje ne dopada, ni Leonardova, ni Šonova. Ocena 4/10

Ne bi život bio zanimljiv kada bi svi na sve gledali isto. Zato mi bude malo i čudno kada neko napiše roman-komentar kako vidi neki film.

@spotpala
Pa valjda ne pišu ljudi roman-komentare (bar ja ne pišem), da bi se Perici, Miki, Lazi svideo osvrt da bi pogledali film i oduševili se sa njim. Ja recimo, prosto volim da iznesem u komentaru zašto mi se svideo ili nije. U suprotnom, ako naletim na nemušti opis "dobar je", ili "loš je" svakako me to neće pokrenuti da kliknem na link, ne zbog toga što smatram da neko nije bio ubedljiv da preporuči ili ne, već što mi u startu "miriše" na sasvim prosečan film koji bih svakako preskočio.

@old_bookmaker
Možda je to i najveći problem filma.

Meni taj film ostaje 10/10 i nakon što sam prespavao. I ja sam očekivao nešto drugo, ali film u prvih pola sata lepo odredi smer u kom ide, i ide maestralno. Ne upada u zamku da zalazi u detalje revolucija, a opet ima jasnu poruku da deluje kao klasik. Likovi su genijalni, prvenstveno Lockjaw i Sean Penn, biću baš iznenađen ako ne uzme Oskara za sporednu ulogu. Lik Boba po meni nije baš najzanimljivije napisan, ali je DiCaprio apsolutno fenomenalan. Finale je Absolute Cinema.
Generalno ne bih rekao ni da je film nešto kontroverzan i polarizujući baš zato što izbegava tu zamku oko konkretnih revolucija, ali jasno je da postoji određena publika kojoj sve deluje kao prst u oku, i možda na kraju dana, to tako i treba. 🙂

Zaimljiv hipi se diže oko One battle after another - prvo izrazito negativne reakcije, sad izrazito pozitivne.
Cekaj kad se pojavi novi Predator u izlozima bice tu rasprave na vise nivoa 😎

Siguran sam da neko nece svariti Predatora dizni princezu sa naj drugaricom i zivotinjicama drugarima... Snake bro> plasmacaster
A dobar film.

Meni taj film ostaje 10/10 i nakon što sam prespavao. I ja sam očekivao nešto drugo, ali film u prvih pola sata lepo odredi smer u kom ide, i ide maestralno. Ne upada u zamku da zalazi u detalje revolucija, a opet ima jasnu poruku da deluje kao klasik. Likovi su genijalni, prvenstveno Lockjaw i Sean Penn, biću baš iznenađen ako ne uzme Oskara za sporednu ulogu. Lik Boba po meni nije baš najzanimljivije napisan, ali je DiCaprio apsolutno fenomenalan. Finale je Absolute Cinema.
Generalno ne bih rekao ni da je film nešto kontroverzan i polarizujući baš zato što izbegava tu zamku oko konkretnih revolucija, ali jasno je da postoji određena publika kojoj sve deluje kao prst u oku, i možda na kraju dana, to tako i treba. 🙂
Јеси гледао I am sam ?

Slažem se. Da mi neko "sruši" sneška, zbog ovoga što ti kažeš, opet mi više prija tuđa kritika (pozitivna ili negativna), nego da je bez nje.

Bugonia

Ovo je rimejk odlicnog korejskog filma "Save the Green Planet" u izvedbi ludog grka.
Odmah se znalo da ovo ne moze da omane jer je i korejanac ucestvovao u rimejku a i same ideje su 10/10 originalnost.
Nahranili su svinje i nista bitno nisu dirali iako nije sve copy/paste. Korejski je vise mracniji i kompleksniji ali ima razloga zasto se nije probio kao drugi filmovi odatle jer...previse je korejski.
Jorgos ga je odradio kako treba i dosta je normalniji.
Celava Ema i Dzesi klasicno pokidali.
A prica pa poremeceni teoreticar zavere sa mentalno zaostalim rodjakom kidnapuje direktorku farmaceutske kompanije jer, tripuju da je vanzemaljac i oce dubije sve ljude...

Bugonia

Ovo je rimejk odlicnog korejskog filma "Save the Green Planet" u izvedbi ludog grka.
Odmah se znalo da ovo ne moze da omane jer je i korejanac ucestvovao u rimejku a i same ideje su 10/10 originalnost.
Nahranili su svinje i nista bitno nisu dirali iako nije sve copy/paste. Korejski je vise mracniji i kompleksniji ali ima razloga zasto se nije probio kao drugi filmovi odatle jer...previse je korejski.
Jorgos ga je odradio kako treba i dosta je normalniji.
Celava Ema i Dzesi klasicno pokidali.
A prica pa poremeceni teoreticar zavere sa mentalno zaostalim rodjakom kidnapuje direktorku farmaceutske kompanije jer, tripuju da je vanzemaljac i oce dubije sve ljude...

O ovom filmu sam i hteo da pričam. Nisam znao za Korejsku verziju. Po meni je ideja fantastična. Gluma u filmu je odlična. Ako neko može da mi objasni samo, šta mu se desilo u ormanu 😀
Od mene ocena 9

Arlington Road (1999)

Iako prilikom repriziranja sam shvatio da sam zaboravio sve u vezi filma unazad 2 i kusur decenije, i da je tokom gledanja prepun rupa u naraciji, sve se zapravo svodi na kraj, koji moze biti itekako dvosmislen.
Sve preporuke za reprizu starijim clanovima, i prvo gledanje novim.

O ovom filmu sam i hteo da pričam. Nisam znao za Korejsku verziju. Po meni je ideja fantastična. Gluma u filmu je odlična. Ako neko može da mi objasni samo, šta mu se desilo u ormanu 😀
Od mene ocena 9
Aktivirala mu se bomba sklepotina sam ili prilikom teleport masine. Jedina zamerka na film mi je sto nije malcice duzi da se pojasni zasto je Dzesi prsotina. Pored toga sto naslucujemo da ga je pandur silovao.
@Poolmaker Jorgos pokido ali ovo nije 100% njegov film.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno