Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024+) - nije tema za Iris aplikacije ni za MTS BOX pakete

Мове на 4024 користи иптв стрим, иста брзина промене. Неке ситнице су згодније у коришћењу. Нема продавнице и апликација, то само на мове боксу.

Мове на 4024 користи иптв стрим, иста брзина промене. Неке ситнице су згодније у коришћењу. Нема продавнице и апликација, то само на мове боксу.
Ali tebi su kazali kao imace Youtube, a ono nista

E ako koristi iptv multicast stream onda je ok, ali opet neko je rekao da radi i preko WiFi-ja sto je nemoguce jer je preko WiFi dostupna samo internet mreza ne i IPTV VLAN, jedino ako je napravio poseban WiFi za IPTV
Ako stvarno koristi isti stream ne znam onda zasto ne puste i xDSL korisnicima pa da ugase iris potpuno

Не ради вифи, ип адресе су 10. и на рутеру су и даље портови подељени на интернет и иптв. Мове стб је отт, 4024 нису. Нисам упоређивао те не знам да ли постоји разлика у квалитету. Мове апп за тв даје прилично добру слику, малтене као са 4024.

Зови, хтео сам да заменим бар један да пробам.

Немају мове стб уопште на стању, зато 4024 добио мове услугу.
Још летос су тако говорили да немају на стању.
И плус да пла уређаје немају, такође.

Имам већ све три генерације. Одлични за своју цену.
Ако желиш пристојан бокс потражи дуне хоматикс.

Tresla se gora,.... Danas me migrirali na MOVE, i to prilično agresivno. U toku gledanja skijaških skokova box HP4024 krenuo da se ažurira i restartuje. Očekivala sam da se to desi noću ili ujutro, pri paljenju tv-a. Koliko vidim promene su minorne. Brojevi nacionalnih kanala sad kreću od 1 umesto 100, za ostale još nisu promenili. Slika na box-u je ista ili skoro ista, a u podešavanjima ima malih razlika. IRIS go na računaru i dalje radi i koristiću dok ne prestane.

Мове апп има каст опцију, коме значи.

Kako nemaju na stanju Move stb uredjaje?
Mene zvali danas pošto sam im pisao, i ponovo mi je rečeno mogu da se zamene Hp4024 za Move stb ,samo ako izvršim reugovaranje.Tehničari dolaze,instaliraju boxove i donose novi ugovor. Za sada jos nista ne znam, čekam da malo to ispeglaju,pa ću odlučiti.

Kada sam letos pitao u poslovnici Smederevo, nisu ni znali sta je move platforma. Rekose mi da nisam lepo shvatio, da ima samo aplikacija, da mts nema move platformu niti boksice sa mts, samo za supernovu. Kada sam ih naterao da proguglaju, videse o cemu je rec, ali boksice nemaju pa nemaju.🤣

i ponovo mi je rečeno mogu da se zamene Hp4024 za Move stb ,samo ako izvršim reugovaranje.
🤡🤡🤡🤡🤡

Kada sam letos pitao u poslovnici Smederevo, nisu ni znali sta je move platforma. Rekose mi da nisam lepo shvatio, da ima samo aplikacija, da mts nema move platformu niti boksice sa mts, samo za supernovu. Kada sam ih naterao da proguglaju, videse o cemu je rec, ali boksice nemaju pa nemaju.🤣
Hahahahahha au koji hit

Nisam probao. Niti imam Iris STB bilo koji model 😁
A (na osnovu koda u aplikaciji) očekujem da ne radi za Iris box "sa oglasa" ( = box koji više nije vezan za neki aktivan MTS ugovor) kad se instalira app sa Play Store sve dok se ne izmeni model u build.prop (ili gde sve već treba i piše; a moguće da ni to ne bi bilo dovoljno već da mora i da se obriše sistemska apk... nisam se toooooliko detaljno udubljivao u kod) da bi se potom lažno prestavljao kao drugačiji uređaj = kao uređaj koji se aktivira lozinkom i imenom a ne preko MAC adrese kako se aktiviraju svi ti njihovi STB uređaji (svejedno Supernovin ili MTS-ov).

Takođe pojma nemam da li Move app na Iris STB koji su već migrirani na Move platformu koristi isti ili različit package id kao Play Store verzija. A od toga zavisi da je moguće na takav "migriran" STB uopšte i instalirati original, nemodifikovan SmartTV / AndroidTV Move apk ili bi moralo da se budži "klon" apk kao što mora za Eon boxeve kad hoćeš / moraš ne-fabričku app da koristiš.

Poslednja izmena:
Ovo izbacuje kad se instalira move apk na hp4024, dok verzija za mobilni radi ali mora mis i rotacija ekrana i ona ide preko username i pas.

Prilozi

• IMG_20251127_235258_edit_5714172668132.jpg
    IMG_20251127_235258_edit_5714172668132.jpg
    297.3 KB · Pregleda: 81
Znam šta izbacuje, a imam i ideju i zašto. Zato što taj primerak nije dodat u bazu uređaja koji su prebačeni na Move platformu.
Ako imaš root pristup da izmeniš model u build.prop verovatno bi mogao da radiš aktivaciju sa username i password.

Koliko se sećam neki matori (i pre-production??) firmware build (beše li "update_2.6.2") koji su ljudi skidali da "moduju" taj HP4024 tj ubacuju druge aplikacije pomoću ADB je bio debug build?. ?
Svakako je bio sa uključenim / dostupnim USB Debug / ADB (što posle na novijim nije slučaj) a da li je na njemu jeste ili nije dostupna i "adb root" komanda (kao što jeste na čuvenom "februarskom" za Supernovin Move Hybrid box) stvarno nemam pojma.
Nemam ništa od tih boxeva pa se sa istim nisam ni "igrao".
@kalehrl ima više praktičnog iskustva sa modovanjem te opreme MTS i Supernove.

Znam šta izbacuje, a imam i ideju i zašto. Zato što taj primerak nije dodat u bazu uređaja koji su prebačeni na Move platformu.
Ako imaš root pristup da izmeniš model u build.prop verovatno bi mogao da radiš aktivaciju sa username i password.

Koliko se sećam neki matori (i pre-production??) firmware build (beše li "update_2.6.2") koji su ljudi skidali da "moduju" taj HP4024 tj ubacuju druge aplikacije pomoću ADB je bio debug build?. ?
Svakako je bio sa uključenim / dostupnim USB Debug / ADB (što posle na novijim nije slučaj) a da li je na njemu jeste ili nije dostupna i "adb root" komanda (kao što jeste na čuvenom "februarskom" za Supernovin Move Hybrid box) stvarno nemam pojma.
Nemam ništa od tih boxeva pa se sa istim nisam ni "igrao".
@kalehrl ima više praktičnog iskustva sa modovanjem te opreme MTS i Supernove.
Znam da ne moze jer ti boxevi se vode na serveru na '' crnoj listi'' jedimo kad bi ih sve skinuli moglo bi. A ovaj ppdate 2.6.2 i ovaj zadnji 2.8.6 otkljucan je usb debug, i imam pristup root i biild prop. pokusacu nesto

Ja bih pre rekao da je problem što nije na "whitelist" nego da je baš na nekoj "blacklist".

= ne bi prošla aktivacija Move app kod legalnog ali još uvek ne-migriranog Iris boxa na kom sad uredno radi Iris TV aplikacija ( = dakle ne Iris Smart, nego glavna TV usluga, IPTV intranet)

Obnavljam ugovor sa dotičnim provajderom. DA li mogu tražiti ovaj novi Move uredjaj. Kako sam skapirao može se tražiti. Imam 4024

Nazad
Vrh Dno