Šta je novo?

IRIS MTS TV Box (2024+) - nije tema za Iris aplikacije ni za MTS BOX pakete

@simmke Hoćeš da bude baš za doček NG kao kad su poslednju turu korisnika prebacivali na Iris platformu? 😂

Primetio sam jutros da se HP4024 STB uređaj ažurirao sa verzije firmvera 2.7.8 na 2.8.6 .
Da li je ovo uvertira za puštanje MOVE TV platforme?

Kod:
http://93.86.38.145:33500/UPGRADE/jsp/upgrade.jsp?TYPE=HP4024&FILENAME=update_2.8.6.zip
😇
@bSecurity Jesu ti "unapredili" Iris STB? I koji je sad firmware build?

Poslednja izmena:
Kod:
http://93.86.38.145:33500/UPGRADE/jsp/upgrade.jsp?TYPE=HP4024&FILENAME=update_2.8.6.zip
😇
@bSecurity Jesu ti "unapredili" Iris STB? I koji je sad firmware build?
Изгледа да су грешком послали поруку, јер од упдејта нема ништа чак ни firmware није освежен. Покушао рестарт бокс-а, гасио и поново палио, ма ни да пипне. На крају дигао руке 😂 И уговор за продужење услуге никад није стигао, мора да су неки комичари преузели Телеком агенте, ја другог објашњења за ову ситуацију немам 👎

Model
HP4024

Version
9

Kernel version
4.9.113

#1 Mon Jul 28 14:25:40 CST 2025

Build
PPR1.180610.011.P4.0.0_20250728 release-keys

System info
Version: 2.7.8
RAM: 2GByte DDR4
Flash: 8GByte EMMC

I meni freamwear prebacen na 2.8.6 ne vidim neku novinu na softwaru niti sam dobio carobni move 😎

Да ли на тој новој верзији има опција за "слика у слици" гледање ?

Stigla mi je poruka jos pre neki dan da Move platforma menja iris sada, to sve mogu pratiti sa svog Stb Iris Tv-a od danas 24.11, jutros sam se uspesno ulogovao na novoj android aplikaciji Move, sada cekam jos promenu na Stb uredjaju i dalje je iris platforma, kada dodje Move da li ce moci da se pristupi internetu sada zvanicno sa stb-a? Konkretno imam HP4024.

На то питање из мтс рекли да ћу моћи на 4024 преласком на мове платформу да инсталирам јутјуб. Видећемо колико је то тачно. Иначе, за мове апликацију уз бокс стоји 3 слота за моб и 1 та тв. Сада имам два мове пакета, један уз бокс све и други уз моб само основни.

Kako misliš da pristupiš internetu sa boxa? Da ga koristiš kao pravi Android box? Nema od toga ništa.
mislio sam na koriscenje youtuba npr, i onaj cast da li ce raditi kao na eon-u, tipa preko telefona pustim film u nekoj app i ovamo odaberem cast opciju gde bi se to uredno prikazivalo

На то питање из мтс рекли да ћу моћи на 4024 преласком на мове платформу да инсталирам јутјуб.
Odlicno, to mi je i vazno. A imam isto box 3 i odgovara mi ovo za 1 tv. Jesi li pitao mozda u Mts-u zasto ti do sada nije promenjeno na Move?

На то питање из мтс рекли да ћу моћи на 4024 преласком на мове платформу да инсталирам јутјуб. Видећемо колико је то тачно. Иначе, за мове апликацију уз бокс стоји 3 слота за моб и 1 та тв. Сада имам два мове пакета, један уз бокс све и други уз моб само основни.
Ko ti je to rekao? Neki it, neki terenac, ili neko na salteru? Nema nista od toga

@Darko M
"Move box" =/= Iris STB sa dodatom Move app.
"Move box" je novi model uređaja koji je sertifikovan i dolazi sa "otključanim Android okruženjem" kao Eon box, Yettel box, A1 box...

Aman ljudi, na boxeve ne može / ne sme da se flešuje Android TV / Google TV OS bez da se uređaj šalje na Google CTS test i odradi sertifikacija i bez da OEM ili provajder ne plati licencu za Android TV.

Znači, svaki box koji je život počeo kao 'AOSP Android" ( = Android za telefone i tablete) karijeru će i da završi kao takav jer nikad ni jedan ISP neće naknadno da se cima sa slanjem na sertifikaciju kad može prosto da naruči drugi već sertifikovan Box i njega počne da deli novim korisnicima.

To su novi uredjaji MOVE, ja ih imam u paketu supernova box 3,i oni su ""cisti" smart boxevi, imaju google playstore, sertifikat za netflix tj radi itd. Mozda ce kad bude skroz iris presao na move platformu da hp4024 menjaju za te nove move boxeve zte ott 4k
Hvala, videcu sam da zahvevam promenu za taj box, ako mi ovde ne bude radio Yt sada kada se azurira platforma na Move..

@Darko M
"Move box" =/= Iris STB sa dodatom Move app.
"Move box" je novi model uređaja koji je sertifikovan i dolazi sa "otključanim Android okruženjem" kao Eon box, Yettel box, A1 box...

Aman ljudi, na boxeve ne može / ne sme da se flešuje Android TV / Google TV OS bez da se uređaj šalje na Google CTS test i odradi sertifikacija i bez da OEM ili provajder ne plati licencu za Android TV.

Znači, svaki box koji je život počeo kao 'AOSP Android" ( = Android za telefone i talente) karijeru će da završi kao takav je nikad ni jedan ISP neće naknadno da se cima sa slanjem na sertifikaciju kad može prosto da naruči drugi već sertifikovan Box i njega počne da deli novim korisnicima.
To je jasno, nego pitanje je da li ce pustiti na 4024 modifikovan, da radi nova move aplikacija... to ako puste, to je top, jer sad kad instsliras novu move apk na hp4024 izbaci "da se obratis korisnickom servisu i da ovaj uredjaj nije u sistemu"

jer nikad ni jedan ISP neće naknadno da se cima sa slanjem na sertifikaciju kad može prosto da naruči drugi već sertifikovan Box i njega počne da deli novim korisnicima.
Dobro ali zasto ne dele onda nove Move boxeve, koji su jos od februara ove godine poceli ne bas toliko javno davati nekim korisnicima... Nisu nas ni obavestili da postoji ova opcija zapravo

Davali su samo supernova korisnicima koji imaju otpiku,i starim korisnicma, nema veze dal je nov ili stari, ali morao si da zoves da ti zamene, i ako imaju na stanju u tom gradu tj tehncari oni zamene. A vi se jos vodite kao iris mts. kad budu ujedinilli sve to da bude move posle nove godine onda ces moci da trazis zamenu

Davali su samo supernova korisnicima koji imaju otpiku,i starim korisnicma, nema veze dal je nov ili stari, ali morao si da zoves da ti zamene, i ako imaju na stanju u tom gradu tj tehncari oni zamene. A vi se jos vodite kao iris mts. kad budu ujedinilli sve to da bude move posle nove godine onda ces moci da trazis zamenu
5 Godina cekam da ubace jebeni smart box kao na enonu 🤣🤣

To je jasno, nego pitanje je da li ce pustiti na 4024 modifikovan, da radi nova move aplikacija...
U kodu obične Move AndroidTV aplikacije (od 30. oktobra) se za sad ne spominje HP4024, a spominju se Q11 i HPH07.

Mada već znamo da je na HPH07 puštena malo novija verzija aplikacije iz novembra.
Biće sigurno i za HP4024 samo ja makar za sad nisam čuo da je neko ovde pisao da je prebačen. Pisali su samo da su dobijali najavu na SMS.

Nazad
Vrh Dno