Šta je novo?

Indukcione ploče za kuvanje

Preporuka za plocu do 80 000?
Evo BOSCH Serija 6 PIX61RHC1E sada je na akciji ja je opet kupio, ima pojacane rigle procitaj gore da te ne zbuni 61989 uz kupon od 5000 je 56989
BOSCH Ugradna ploča PXE601DC1E serije 8, ubacuje se u radnu plocu upada i u ravni je sa polocom ne viri, ringle nisu pojacane,83999 din
BOSCH Ugradna ploča PXE675DC1E serija 8, samo se ubaci odozgo kao klasicna ploca, ringle nisu pojacane 84989, uz kupon od 5000 super kupovina 79989 din

Ja sam uzeo ovu u giga BOSCH Serija 6 PIX61RHC1E i doplatio juce za jos 2 god garanciju i sad imam 4 god garanciju
Mislio da uzmem jednu od ove dve iz serije 8 nisam hteo da bacam pare

Preporučio bih ti Bosh koji mi imamo, ali posle silne peripetije koju je @123456789 imao, nisam više siguran
Ne sporazum je nastao sto ploca BOSCH Serija 6 PIX61RHC1E ima pojacane ringle, sto imamo servisere koji ne znaju da objasne korisniku i td, ploca radi lepo i normalno, Problem je bio sto sam ja na gorenje ploci imo gubitak snage gde ringle nisu bili pojacane koja nije htela da radi uopste i na kraju kada je ukljucis nije htela ni da greje vodu nista samo smrdela plastika na paljevinu, i zato se uplasio da i BOSCH radi tako dok skontali. Kolega rafiki je lepo reko nego niko od nas ga nije skontao a covek je bio u pravu.

Mozes li mi samo reci sta mislis o ovoj ploci konkretno?
Mogu da je uzmem novu za 350 eura, ako nije losa, verujem da je to bas dobar deal

Mislim da je stariji model i nema pojacane rigle, nisam je naso u nijednu radnju

Ne sporazum je nastao sto ploca BOSCH Serija 6 PIX61RHC1E ima pojacane ringle, sto imamo servisere koji ne znaju da objasne korisniku i td, ploca radi lepo i normalno, Problem je bio sto sam ja na gorenje ploci imo gubitak snage gde ringle nisu bili pojacane koja nije htela da radi uopste i na kraju kada je ukljucis nije htela ni da greje vodu nista samo smrdela plastika na paljevinu, i zato se uplasio da i BOSCH radi tako dok skontali. Kolega rafiki je lepo reko nego niko od nas ga nije skontao a covek je bio u pravu.

Mislim da je stariji model i nema pojacane rigle, nisam je naso u nijednu radnju
Hvala ti, da model je stariji par godina, ali deluje mi kao dobra kupovina sa obzirom da je nova i da je 350 eura

Hvala ti, da model je stariji par godina, ali deluje mi kao dobra kupovina sa obzirom da je nova i da je 350 eura
Kupi je ako ti se svidja i ako ti odgovara, jos ako je porucujes imas 14 dana rok da je vratis ili imas 6 meseci rok da je vratis tad treba zoves servis da kazes nisi zadovoljan plocom kako radi.
Ako si odvojio 80000 din za plocu ja bih uzeo onda ovu BOSCH Ugradna ploča PXE675DC1E serija 8, ti odlucujes, barem ces ustedeti ako uzmes onu 350e

Kupi je ako ti se svidja i ako ti odgovara, jos ako je porucujes imas 14 dana rok da je vratis ili imas 6 meseci rok da je vratis tad treba zoves servis da kazes nisi zadovoljan plocom kako radi.
Ako si odvojio 80000 din za plocu ja bih uzeo onda ovu BOSCH Ugradna ploča PXE675DC1E serija 8, ti odlucujes, barem ces ustedeti ako uzmes onu 350e
Gledam sad i maltene sve ove se proizvode u Spaniji, cak i vecina Serije 8, pa ima li nesto da je pravljeno u Nemackoj a da ne kosta 200 000 😀

Zašto mora da bude pravljeno u Nemačkoj? Bosch se izgleda pravi po celom svetu. Imamo razne njihove uređaje i mislim da su samo par "Made in Germany".
Njihovu mikrotalasnu koju imamo su pravili u Kini. I odlična je.

Zašto mora da bude pravljeno u Nemačkoj? Bosch se izgleda pravi po celom svetu. Imamo razne njihove uređaje i mislim da su samo par "Made in Germany".
Ne mora, ali ako vec dajem vecu sumu hocu da bude made in Germany, kao sto cu ves masinu uzeti polovnu staru 2-3 godine, Miele koja je made in Germany, jednostavno hocu da budem kolko tolko "siguran"

A kako znaš da je stara 3 godine?
Čisto da znaš, servis Boš tehnike vam garancije je ozbiljno šišanje ako želiš originalne delove. Za Mile verujem da je još skuplje.

Gde ima da se kupi Miele mašina stara 2-3 godine?!?

Svuda na oglasima. Samo moraš da veruješ prodavcu.

Svuda na oglasima. Samo moraš da veruješ prodavcu.
Lako se proveri kada ti posalju sliku sa modelom, ne moras ni da pretrazujes sam, samo ga izbacis na chatgpt i on ti posalje po modelu od koje do koje godine se proizvodio taj model
Gde ima da se kupi Miele mašina stara 2-3 godine?!?
Svuda, gledaj na kupujemprodajem ili nadji po gradu ove sto imaju radnju sa polovnom uvoznom belom tehnikom

Evo ova 2024.

Samo sto je ovaj slagao u opisu, kaze da je 1600 obrtaja, a 1400 je sto se i vidi na slikama

Pitacu jedno nebulozno pitanje jer sam u neverici sta sam cuo ali covek mi to najozbilnije rece i ne deluje mi da se zeza...
Naime on kaze da kad god nesto PODGREJE od jela na poslu na idnukcionoj ploci, on dobije dijareju, u veoma kratkom roku ga protera i mora u wc da se isprazni.

Znam da nekog najobicnija bilo koja kafa moze da protera i prinudi na trk u wc ali prvi put cuh da je od upotrebe indukcione ploce morao u wc.

Jela su njegova, od kuce donesena, friška, u frizideru cuvana dok ne ode jesti (vecernje smene), njegovo suđe i samo kad na idnukionoj je podgrevao (vise je ne koristi) imao je problem.

Da li je ovo moguće?

Poslednja izmena:
Ja sam juce podgrejao pasulj sa rebarcima i slaninom i slatko obrstio dva tanjira i nista mi nije bilo, lik ima neki problem pa misli da je zbog indukcije

da li neko ima iskustva sa ovim modelima

GORENJE ICY 3500 DP

GORENJE ICY 3500 DGP

Tefal IH210801

Koji bi bolji izbor bio za terasu ?

Узео са овај сет gorenje ugradni set bos6737e06bg GI6401BSC, стакло на рерни је врело кад се нешто пече, пробао сам само на првом укључењу, јутрос пробао рерну, кувао супу из кесице прво на 9 да вода проври после смањио на 6/7 и сваких секунду две се пали и гаси плоча. Види се и када се супа кува/кључа крене стане,крене стане.
Да ли је то нормално?

Чак сам размишљао да вратим и узмем нешто "боље".
Сет сам платио 56.000 у Гига, а кошта око 62/65к. Можда бих додао 10/15ак хиљада, ако има нешто појединачно да направим сет.

Никад нисам имао индукцију, нити сам негде пробао. Кум је пре две године плочу платио колико ја цео сет.

Тренутно је повезана на трофазну утичницу, али бих пребацио на монофазну, може ли? Утичница штрчи па морам пребацити. 1000007701.jpg

Prilozi

• 1000007702.jpg
    1000007702.jpg
    162.2 KB · Pregleda: 30
Pisano je 1000x da tako rade jeftine indukcije. Realno, tebi treba indukciona ploča koja je po ceni jednaka bar ceni čitavog seta koji si kupio.
Zabrinjavajuća je pozicija utičice.

Trebalo bi da može sa trofazne na monofaznu. Vidi šemu povezivanja i postupi po njoj.

Узео са овај сет gorenje ugradni set bos6737e06bg GI6401BSC, стакло на рерни је врело кад се нешто пече, пробао сам само на првом укључењу, јутрос пробао рерну, кувао супу из кесице прво на 9 да вода проври после смањио на 6/7 и сваких секунду две се пали и гаси плоча. Види се и када се супа кува/кључа крене стане,крене стане.
Да ли је то нормално?

Чак сам размишљао да вратим и узмем нешто "боље".
Сет сам платио 56.000 у Гига, а кошта око 62/65к. Можда бих додао 10/15ак хиљада, ако има нешто појединачно да направим сет.

Никад нисам имао индукцију, нити сам негде пробао. Кум је пре две године плочу платио колико ја цео сет.

Тренутно је повезана на трофазну утичницу, али бих пребацио на монофазну, може ли? Утичница штрчи па морам пребацити. Pogledajte prilog 515231
To ti je sa gorenjem tako radi, moja je crkla posle 3 god i nisu uspeli da je poprave indukciju i kupio bosch i tih problema nema na 6 i 7 jacinu radi normalno nema start stop, ne mozes mnogo da ocekujes od ploce od 25524 din

Ne znam za kuhinjske aparate ali Bosch gasni kotlovi su uglavnom iz contract manufacturing aranžmana. Daju proizvođačima u Turskoj, Kini itd svoje parametre i tehničke listove, i to radi fabrika gde Bosch nema ni vlasništvo ni nadzor.
Vrlo je moguće da se i kuhinjski aparati i mnogo čega još pravi u sličnim aranžmanima.

Nešto da, nešto ne.

Pisano je 1000x da tako rade jeftine indukcije. Realno, tebi treba indukciona ploča koja je po ceni jednaka bar ceni čitavog seta koji si kupio.
Zabrinjavajuća je pozicija utičice.

Trebalo bi da može sa trofazne na monofaznu. Vidi šemu povezivanja i postupi po njoj.
Postoji li neki deo specifikacije na osnovu koje se može znati da li radi tako ili ipak malo bolje?

Koliko je meni poznato, nigde nema takav podatak. Ostaje ili lična preporuka (kod jeftinijih modela) ili zavući ruku dublje u džep.

Nema to veze da li je jeftino ili skupo. Sve idukcije rade na isti princip, kupite posudje koje je pravljeno za idukciju i tih prekida neće biti vidljivo.
Idukcioni uređaj je veliki potrošač i poželjno je da radi na tri faze. Može i na jednu fazu ali mora se vodoti računa da se ne optereti ta jedna faza preko 3,5 kw. Ili 20 A.

To što rade na istom principu, ne znači da rade isto.
Posude pravljene sa indukcijom na umu - one sa debljim dnom, pomažu da se smanji efekat pali-gasi rada. Efekat postoji kod svih ploča, ali se razlikuje po jačini. Kod nekih je skoro neprimetan, kod nekih izražen.
Ja ne bih preporučio prebacivanje indukcione ploče na samo jednu fazu. Ako utičnica štrči, bolje je da se ona sredi da lepo legne. Mada, iskreno, nisam video lošije mesto za utičnicu od ovog sa slike.
Pozdrav

Ti si izgleda prespavao dobar deo priče ovde na forumu oko indukcionih ploča...
Ajde kako rade te skuplje indukcione ploče, da li i one imaju na nižoj snazi sistem start stop ili nemaju?

Nazad
Vrh Dno