Razmisljam ovu da kupim BOSCH PXE601DC1E, necu mozda i ona tako radi. Za sad necu kupovati indukciju odustajem, razocarao sam se a i sramota me vise da idem da kupim pa vracaj dosta je, imam indukcioni reso neki od 1200 din radi super bio na akciji letos jos u giga... Lumax je marka.Ta tvoja (bivša) ploča nije pokvarena, već je tako bezveze napravljena. Stavili su ringle veće snage, pa su morali da ograniče snagu po ringli kada rade obe na jednoj fazi.
Jedan workaround je da se koriste ringle na različitim fazama, ali to nije uvek moguće - zavisi od načina korišćenja. Ja, napr, veoma retko imam potrebu da koristim obe ringle na istoj fazi na velikim snagama. Neko drugi može da ima druge potrebe...
Srećno sa budućom pločom.
Pozdrav
Probao i na 1 i na 2 kada ukljucis gubi snaguMogu se koristiti sve 4 istovremeno, nije to problem. Problem je što ploča ograničava snagu kada istovremeno rade ringle koje su na istoj fazi. Onda umesto da obe ringle rade na 8 ili 9, one rade na 5 ili 6 ili koliko već.
@123456789 nemoj odustajati tek tako od indukcije. Pogledaj ima li ploča (a ima, sigurno) kod kojih su ringle manje snage, do 3600W po fazi.
Pozdrav
Koji model imas ako znas napisi mi da uporedim, ako treba podizes plocu ili da trazis kutiju ne moj da se mucis onda.Ja imam seriju 6 dvofaznu, i nisam nesto primetio da imam problem kada dve ringle rade. Donja leva i donja desna.

Jesi i u pravu si bio, ja sam kriv dok ja skontam imam kasno paljenje to jest dok mi dodje iz d u glavu i ukapiram.Samo mi nije jasno zasto su stavili toliko jake ringle? Po fazi kada faza ne moze da izdrzi to opterecenje, na primer da se nesto pokvari u ploci taj deo sto regulise snagu moze doci do opasnog problema ako osigurac ne odreaguje moze se upaliti instalacija ili ja gresim.1 faza maksimum 3600 wPa to sam ti ja napisao još pre mesec dana: Post in thread 'Indukcione ploče za kuvanje' https://forum.benchmark.rs/threads/indukcione-ploče-za-kuvanje.480064/post-7547265
Pozdrav
Бош је требао да ако већ има инсталирану велику снагу, понуди и опцију прикључења на три фазе.I dalje ti nije jasno zašto je Bosch stavio polja veće snage?
Npr , ako koristiš samo jedno polje da imaš dovoljno snage.
Takođe, ako renoviraš možeš da uzmeš i provučeš deblji provodnik do utičnice, staviš osigurač 20A, i imaćeš 4400W po fazi. Ili do plafona odobrene priključne snage, tvoja stvar.
Kako neko stavi protočni bojler od 20KW....nemamo svi isti setup
Što bi rekli "italian use case": kuvanje testenina 😉Ma sa indukcijom ti i onako imaš trenutnu veliki snagu, staviš šerpu rokneš polje na max, ubaciš kašiku masti, gotovo on već gori, moraš da smanjiš snagu. Te velike snage imaju samo upotrebu da velike količine vode zagreješ ekspresno na tačku ključanja. Drugu primenu im nisam našao.
Ko u kuci ima 20A osigurace i ko ima 4 ili 6 do 10mm2 kabal u zidu niko, ja barem takvog jos nisam upoznao.vecinom svi stavljaju 3 x 2,5 ili 5 x 2,5 i osigurac 16 AI dalje ti nije jasno zašto je Bosch stavio polja veće snage?
Npr , ako koristiš samo jedno polje da imaš dovoljno snage.
Takođe, ako renoviraš možeš da uzmeš i provučeš deblji provodnik do utičnice, staviš osigurač 20A, i imaćeš 4400W po fazi. Ili do plafona odobrene priključne snage, tvoja stvar.
Kako neko stavi protočni bojler od 20KW....nemamo svi isti setup
To se i ja slazem trebali su da stave i trecu fazu, pa kada zafali snaga da ona povuce od trece faze i rasporedi i radi normalnoБош је требао да ако већ има инсталирану велику снагу, понуди и опцију прикључења на три фазе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari