Šta je novo?

Hisense Energy Pro X Black 12K - QH35XV3B

• Začetnik teme Začetnik teme Lazar.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozzz dobri ljudi, pročitah sve postove u vezi ove klime koju imam, dosta razlicitih misljenja, dosta poznavalaca materije u sitna crevca...pa sam malo zbunjen i u nedoumici... i konkretno da pitam....klima je na 25 stepeni stalno i vent na 3 crte...prvo i krucijalno pitanje...

1. Da li držati upaljen stalno I FEEL ili ne...

2. Ako sam na aplikaciji smanjio sa 25 na 24 stepena, na daljincu ostaje 25 step i važe se parametri sa aplikacije, to jest' na daljincu neće promeniti na 24st...

3. Posto vidim da na aplikaciji nema opcija I FEEL, kako da znam da li je ta opcija upaljena ili izgašena ako recimo palim klimu iz grada a na daljincu je ostala upaljena...hoce li biti upaljena ta opcija ako palim sa aplikacije ili kontra, ako je I FEEL ugasen na daljincu...hoće li biti ugašen I FEEL ako klimu palim iz grada, ovo pitam zato što videh da aplikacija radi i preko gprs-a...

Ako se setim još nekih stavki koje su nejasne, pitaću i ne ljutite se na mene ako su ova moja pitanja banalna za Vas, ali stvarno ima zbunjujućih stvari, pa eto...gde da pitam nego ovde, a vidim da su mišljenja podeljena u vezi mog prvog pitanja...a Vi ste sve to prošli i znate šta i kako, pa bih molio za savet...hvala.

Kako tebi odgovara drži,
ifeel mu bas nabije temperaturu zavisi na koju podesis na daljinac ,(na daljinskkm ne orikazuje ifeel) ali kad promenis na aplikaciji promeniti se sta si zadao.

Ja stavim na 28 grejanje ventilator na 3 smer pravo i grejem 50 kv odlicno nekad smanjim na 27.

Kako tebi odgovara drži,
ifeel mu bas nabije temperaturu zavisi na koju podesis na daljinac ,(na aplikaciji ne orikazuje ifeel) ali kad promenis na aplikaciji promeniti se sta si zadao.

Ja stavim na 28 grejanje ventilator na 3 smer pravo i grejem 50 kv odlicno nekad smanjim na 27.

Kako tebi odgovara drži,
ifeel mu bas nabije temperaturu zavisi na koju podesis na daljinac ,(na daljinskkm ne orikazuje ifeel) ali kad promenis na aplikaciji promeniti se sta si zadao.

Hvala ...mada mislim da na daljinskom pokazuje I FEEL, pojavi se gore, skroz glava sa zagradama sa strane...bar ko mene....hvala za savet...

Ako pališ klimu preko aplikacije i šteluješ postavke tada klima koristi senzor iz unutrašnje jedinice za očitavanje temperature, ako koristiš preko daljinskog i ne diraš aplikaciju onda radi i feel, bar je tako na drugim klimama koje imam, gree i midea, verujem da je i kod hisense-a tako.

Ako pališ klimu preko aplikacije i šteluješ postavke tada klima koristi senzor iz unutrašnje jedinice za očitavanje temperature, ako koristiš preko daljinskog i ne diraš aplikaciju onda radi i feel, bar je tako na drugim klimama koje imam, gree i midea, verujem da je i kod hisense-a tako.
Hvala

Ima sve u uputama samo treba čitati

Drugari,jel moze neko ko ima Energy pro x da mi kaze koji mu je model spoljasnje jedinice,ono QG35XV....

Kako tebi odgovara drži,

Ok, a jel' koristiš I FEEL sa daljinca u toj kombinaciji što si postavio ili ne...ili radiš sve preko aplikacije bez namestanja na daljincu....

Dobar dan ,podesena temperatura 25 klima radi ali brzo senzor ocita 30 stepeni u prostoriji i prestane da greje ,da li izvuci senzor iz kucista unutrasnje jedinice

Jel nabijena unutrašnja jedinica uz plafon i ćoše? Možeš da probaš i I feel merenje temperature iz daljinskog.

Poslednja izmena:
Da da ,klima je u cosku
1000017192.jpg
Prostor od 30 m2
Na daljinskom ocita realnu temperaturu,upalimo i feel i radi desetak min i prebaci podesavanja sa aplikacije ,da li nesme da se ulazi u aplikaciju dok je upaljen i feel

Poslednja izmena:
Ako mislis na senzor u aplikaciji koji ocitava temperaturu to je senzor koji ocitava vazduh na usisu u klimu uz izmjenjivac i on ne sluzi da na njega provjeravas temperaturu u prostoriji.
To buni dosta korisnika hisense klima, ne znam zasto su to uopste stavili da je vidljivo u aplikaciji.

Ako zelis da vidis da li klima ok radi nabavi neki termometar i stavi ga na oko metar i po visine na zid desno od klime (sa strane od klime ne ispred klime) i nastimaj zeljenu temepraturu, u 30 kvadrata 4 crtice ventialtor, da puse prema dole (ne mora skroz dole) I mjeri citav dan i prati. Ako si nastimao 24 da li ce u protoru biti 24 i ako nece prati kako se ponasa, da li grije na vise ili na manj i za koliko, te da li temepratura varira ili je stabilna

Validna ti temperatura u prostoriji preko termometra a ne temperatura u aplikaciji kao što je lucas rekao, ako ti održava u prostoriji 25 stepeni ili približno to je to, ova klima nema nisku modulaciju i moguće je da će da se pali gasi kada su spoljne temperature u plusu a ti nemaš velike gubitke u prostoriji.

Inače postavljena unutrašnja jedinica deluje ok, nije previše nabijena uz plafon i ćoše.

Gde ste raja jel nam pocela sezona DF 😁
Kod mene još nije bilo za sada,fala bogu,videćemo 😀a
MErili smo sa termostatom na zadatu 25 bude 20 u prostoriji,probacemo i ifeel da vidimo
Pisao sam o ovome poslednjih par stranica,nemoj da te mrzi uzmi i pročitaj sve na forumu za ovu klimu i biće to sve jasno.
Koristi i feel i u aplikaciji dok ti je upaljen i feel ne smeš ništa da diras,jedino možeš pratiti potrošnju preko aplikacije,ne smeš ništa drugo podešavati (brzinu ventilatora,ugao i ostalo ) inače će ti isključiti i feel i klima će pokazivati mnogo veću temp u prostoriji (2-5 stepeni) i neće raditi kako treba,stalno će se gasiti i paliti.
Znači,podesi temp preko I feel,postavi daljinski ako je moguće i suprotni ugao od klime tako da bude uperen u klima uredjaj da može da prima komande,postavi fix dan 4-5 i ugao namesti da duva skroz pravo pod 45% ako je moguće(tako se kod mene pokazalo najbolje)i ne diraj nista preko aplikacije sem gore navedenog,pusti je da radi tako i videćeš da je klima super,samo ima tu jednu veliku manu senzora unutrašnje jedinice,ali kad skontas kako radi,naviknesnse brzo.Ja Grejem sa ovom klimom 50+ kvadrata (3+prostorije),bez izolacije,tako da ova klima moze super da greje ali ima svoje "bubice".
Gde ste raja jel nam pocela sezona DF 😁
Kod mene još nije bilo za sada,fala bogu,videćemo 😀a
MErili smo sa termostatom na zadatu 25 bude 20 u prostoriji,probacemo i ifeel da vidimo
Pisao sam o ovome poslednjih par stranica,nemoj da te mrzi uzmi i pročitaj sve na forumu za ovu klimu i biće to sve jasno.
Koristi i feel i u aplikaciji dok ti je upaljen i feel ne smeš ništa da diras,jedino možeš pratiti potrošnju preko aplikacije,ne smeš ništa drugo podešavati (brzinu ventilatora,ugao i ostalo ) inače će ti isključiti i feel i klima će pokazivati mnogo veću temp u prostoriji (2-5 stepeni) i neće raditi kako treba,stalno će se gasiti i paliti.
Znači,podesi temp preko I feel,postavi daljinski ako je moguće i suprotni ugao od klime tako da bude uperen u klima uredjaj da može da prima komande,postavi fix dan 4-5 i ugao namesti da duva skroz pravo pod 45% ako je moguće(tako se kod mene pokazalo najbolje)i ne diraj nista preko aplikacije sem gore navedenog,pusti je da radi tako i videćeš da je klima super,samo ima tu jednu veliku manu senzora unutrašnje jedinice,ali kad skontas kako radi,naviknesnse brzo.Ja Grejem sa ovom klimom 50+ kvadrata (3+prostorije),bez izolacije,tako da ova klima moze super da greje ali ima svoje "bubice".

Meni je prva nedelje koriscenja invertera,pa me zanima da li je ovo normalna potrosnja? U pitanju je hisense energy pro x 18btu sprat kuce greje od 40-55m2
Citajuci ranije postove, meni ova moja potrosnja po ovoj aplikaciji od 15-24 kwh nenormalna ili mi se cini?

Prilozi

• IMG_3045.png
    IMG_3045.png
    90.3 KB · Pregleda: 36
  • IMG_3044.png
    IMG_3044.png
    92.5 KB · Pregleda: 36
Meni je prva nedelje koriscenja invertera,pa me zanima da li je ovo normalna potrosnja? U pitanju je hisense energy pro x 18btu sprat kuce greje od 40-55m2
Citajuci ranije postove, meni ova moja potrosnja po ovoj aplikaciji od 15-24 kwh nenormalna ili mi se cini?
Dobra potrosnja nije to mnogo ok ke zavisi u kojem je modu.

kakva ti je izolacija i stolarija

Prilozi

• IMG_3046.png
    IMG_3046.png
    134.1 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno