Šta je novo?

Yunet optika - mts

Svako nećeš rešavati ni ti kao pojedinac niti će YuNet specijalno za tebe i zbog tebe da menja kako rutira saobraćaj.

Ako je to takva (d*bilna) politika tog game servera da ne dozvoljava pristup u slučaju upotrebe VPN i ako ih zabolela za 'false positives' detekcije "zloupotrebe" ti prosto nećeš moći da igraš ti igricu koristeći taj ( YuNet) internet.

Problem "jeste" do tvog interneta u smislu ne sviđa im se kako tvoj provajder rutira saobraćaj do njihovog servera?

Ne koristiš na tom uređaju na kom ti je igrica nešto poput CloudFlare WARP aplikacije ili AdGuard ili nešto na taj fazon?
Hvala na odgovoru , nemam ništa od softwera instalirano tipa ADguard ...
Po rečima programera , jednostavno server Beatstream vidi kao VPN...

Pisao sam EUnet podršci pa ćemo da vidimo , svakako hvala na odgovoru.

Mogu da kažem da je Yunet odreagovao jako brzo , i rešili su problem sad je sve ok.

Čak su i poslali :

Da li možete potražiti više informacija od administatora vašeg Game Servera vezano za detekciju Vaše IP adrese kao VPN konkekcije. Tačnije na koji način rade proveru IP adrese. Potrebne su nam informacije kako bi mogli detaljno da uradimo provere i ujedno budemo sigurni da se ovakvi problemi ne pojavljuju i dalje.

Svaka čast...
Sad sve radi ostaje samo da dobijemo povratni odgovor od Game servera ...

Da li neko od vas ko koristi isto Yunet ima ovakvu čudnu situaciju? Pre 10ak dana sam primetio da me određene aplikacije detektuju da sam u Vojvodini, kada sam otišao na what's my IP, locirao me kao da sam u Vrbasu, što mi je jako čudno i ranije mi se nije dešavalo. Prijavio sam kontakt centru oni me uputili da pišem podršci jer kao to vam je zbog statičke, pišite kolegama. Inače sam u Beogradu. Jel ima neko sličan problem, ili je ovo regularna situacija? Ranije je nisam primecivao kod drugih provajdera, ako jeste.

Prilozi

• IMG_9173.jpeg
    IMG_9173.jpeg
    129.7 KB · Pregleda: 94
Ja malo više od mesec dana koristim yunet optiku, dobio sam Xaomi ruter , nisam tražio to su doneli monteri. mts ova GPON mreža je u pitanju. Zadovoljan jeste malo skuplji od trenutno najpovoljnijeg A1. Al tehnička podrška stvarno na vrhuncu. Tražio sam pristup Xaomi ruteru, zbog podešavanja portova što meni treba, podatke poslali ja mislim sutradan.Tražio sam da uplatim unapred godinu dana isto vratili mail brzo.

Da li neko od vas ko koristi isto Yunet ima ovakvu čudnu situaciju? Pre 10ak dana sam primetio da me određene aplikacije detektuju da sam u Vojvodini, kada sam otišao na what's my IP, locirao me kao da sam u Vrbasu, što mi je jako čudno i ranije mi se nije dešavalo. Prijavio sam kontakt centru oni me uputili da pišem podršci jer kao to vam je zbog statičke, pišite kolegama. Inače sam u Beogradu. Jel ima neko sličan problem, ili je ovo regularna situacija? Ranije je nisam primecivao kod drugih provajdera, ako jeste.
Geolokacija unutar Srbije je toliko neprecizna generalno da je besmisleno tražiti da to ispravljaju. Dok te detektuje da si u Srbiji, sve je ok.

Kakvi su ovi u YU Net paceri, jedno 20 puta sam ih zvao u rasponu od mesec dana, sto na 0800, sto na 011, popunjavao zeljene brzine i ponude na netu. Niko se ne javlja na telefone (a telefon odzvoni do kraja), niko ne odgovara na e-mailove. Posle 16h ne rade. Mogu da zamislim kako ce se javljati na telefone i kome da se javim ako budem imao probleme. Jedna velika 0 od mene!

Jel neko zna kako podesiti Nokia Beacon 3.1 i ONT uredjaj da rade? Posle reseta rutera nece nikako da se poveze na internet. Samo svetli crveno.

Verovatno moraš uneti podatke u web interfejs rutera, o statičkoj adresi s kojom su registrovan u mreži yunet-a, kao i o ID vlan-u.

Upravo to. Ako nemas te podatke, zoves njih.

Javili se iz korisnicke podrske i rekli mi da moram da ih kontaktiram da bi podesio ruter ponovo. Nisam znao da tako nesto postoji jer do sada svi ruteri svih provajdera su radili posle hard reseta.

Dobio podesavanja pismeno u emailu ali koraci koje su oni objasnili nemaju veze sa ponudjenim koracima u Nokia Wifi aplikaciji. Neko?

Treba ući u podešavanja preko web browsera.

Podesio sve ali i dalje nema neta. Jel staticka ip adresa ova sto pise u web podesavanjima rutera?

Ovde si sve popunio?

Prilozi

• 70D4CFA9-DDAC-4683-B905-59FFB249B366.png
    70D4CFA9-DDAC-4683-B905-59FFB249B366.png
    752.9 KB · Pregleda: 69
Da. Nisam siguran jedino za ip adresu jer ona nije pisala u njihovom uputstvu. Gde uopste mogu da je vidim kad ruter nema pristup internetu?

Jel ti nije nalepljena na Nokia Beacon-u?

Jel neko zna kako podesiti Nokia Beacon 3.1 i ONT uredjaj da rade? Posle reseta rutera nece nikako da se poveze na internet. Samo svetli crveno.
Nisi trebao da resetujes ruter nikako. To prvo kazu u pordsci kad ih zoves.
U sustini mozes i sam podesiti. treba da stavis tvoju staticku adresu. masku. vlan i gejtvej.

Kad zovem podrsku onda je vec kasno za reset. Ne znam koja mi je staticka adresa. Gde se to vidi?

Zvao danas i dobio ip adresu. Proradio internet odmah. Hvala na pomoci svima.

Jel ima neko od vas ovaj Xaomi router od njih?
Meni se dešava da WiFi nestane pa se opet pojavi al na jednu sekundu, pogledam po netu vidim da se žale ljudi imaju problem i drugi. Udjem u router dam update jel stvarno neki stari je firmware na 1.0.83 al i sada isto nestaje WiFi al samo na sekund, testiram preko LAN-a nemam prekid...

Jesi se zalio supportu? Pitaj da ti daju Nokijin ruter, trebalo bi da radi bez prekida.
Ili kupi neki bolji ruter/Ap.

Jel ima neko od vas ovaj Xaomi router od njih?
Meni se dešava da WiFi nestane pa se opet pojavi al na jednu sekundu, pogledam po netu vidim da se žale ljudi imaju problem i drugi. Udjem u router dam update jel stvarno neki stari je firmware na 1.0.83 al i sada isto nestaje WiFi al samo na sekund, testiram preko LAN-a nemam prekid...
Imam ali ga ne koristim, imam svoj Asus, ali svakako imas pravo da trazis zamenu uredjaja za Nokiju, obrati se putem maila podrsci i dogovoricete se oko preuzimanja, modem ce ti poslati brzom postom.

Juče popodne se Nokia Beacon 3.1 ruter par puta restartovao sam od sebe i primetim da su apdejtovali verziju softvera. Na stranu što to rade popodne umesto noću pa prekida net, rešili su problem sa PS5 Pro i ne puca više wifi veza na svakih par minuta.

Juče popodne se Nokia Beacon 3.1 ruter par puta restartovao sam od sebe i primetim da su apdejtovali verziju softvera. Na stranu što to rade popodne umesto noću pa prekida net, rešili su problem sa PS5 Pro i ne puca više wifi veza na svakih par minuta.
Kod mene je u 3-4h ujutru išao update.

Kod mene je počelo oko 8 popodne update pa reboot, pa novi update i reboot i tako par puta do malo iza ponoći.

Ta verzija je dugo bila i na mom, pa su juče podigli više puta, uhvatio sam 3TN00626HJLK95 u jednom momentu. Sad je 3TN00626IJMK14 i evo ceo dan ne puca wifi veza sa PS5 Pro. Drugih problema nisam imao pa da primetim razliku.

Nazad
Vrh Dno