Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Iz svega sto si napisao svatio sam da si ti jako dobro prosao,i na tvom medtu nista ne bi menjao,nego se drzao te taktike,jer ti donosi profit,i to dobar,čestitke od srca
Hvala. Da jako dobro sam prosao jer sam se drzao plana ali mogao sam i bolje i ovaj moj post iznad nije neko "hvalisanje" nego sam besplatno podelio clanovima kako je najbolje da se zaradi novac i ja cu se naravno i dalje drzati ove strategije jer jedino tako mogu najbolje da zaradim novac. A sve ce biti teze i teze da se zaradi novac a narocito ako dozivimo neku novu ekonomsku krizu tada smo svi na*ebali.

Takodje sam pisao i o greskama, sta nisam dobro uradio narocito prosli ciklus kada sam cekao uzaludno 100k i posle imas los izlaz, jednostavno nisam zeleo opet da mi se to sada desi, jer na greskama treba da se nauci. Danas kada pogledam chart mislim da je prodaja prosle nedelje bila dobra odluka i naucena lekcija iz proslog ciklusa i sada sam jos vise ubedjen da je zurka gotova i da polako ulazimo u bear market. Cak sam posle duzeg vremena odradio jedan Short (Solana) i vec sam ga sinoc zatvorio nazalost jer cena i dalje ide na dole.

Manje vise u ovam ciklusu svi smo razocarani u ETH. Poslednja nada za ETH mi je bila sto smo posle onog crnog petka (10 oktobar) posle onolikih likvidacija sam mislio da se rasciscava put za nov ATH ali definitivno sam lose mislio. Da li mi je zao sto sam krajem 2024 sav BTC zamenio za ETH na 0.035? Pa i nije, zato sto sam ocekivao da ce ETH/BTC doci bar do 0.05 i u tom momentu je bio skroz logican trejd. Mozete da zamislite kako sam se osecao kada je cena u aprilu pala na 0.017-0.018 ali nisam panicio vec se drzao plana ali na kraju izasao na 0.034 tj sa malim gubitkom jer sam shvatio da sam pogresio. Nesto slicno sam radio u proslom ciklusu kada sam imao 2 kupovine ETH/BTC i prosecan ulaz je bio 0.03, sve isto sam proziveo i tada je cena u septembru 2019 isla i do 0.016 ali onda sam posle 2 godine zatvorio Long poziciju na 0.067 i ETH mi je napravio jos BTC-a i stvarno ETH me je tada izvukao. Hocu da kazem da ne moze covek uvek da dobije ili da uvek pogodi bottom/top.
Jedino sto bih sada ispravio da mogu je kada sam u proslom ciklusu napravio 10x onda uzimam profit i cao ili sada u ovom ciklusu kada sam napravio 10x kazes to je to i cao, prodas i ne gledas vise cenu. Sledeci ciklus mi je target 5x. I da budemo srecni ako BTC padne do 50k da imamo prilike da ga kupujemo na tim nivoima jer koliko vidim cena proizvodnje je dosta skupa i tesko da cemo ici u neke vece korekcije kao ranijih godina.
Meni je trading na Binance Futures tokom 2023 i 2024 su bile sjajne godine za trading. 2025 godina ne da nisam nista zaradio vec mi je 2025 napravila mali minus. Nadam se povoljnijoj 2026 godini.

BTC ako padne za još 21% dodirnuće dno iz aprilske korekcije kada je bio 76k, ETH je mnogo bolji, jer on bi morao da padne za 57% odnosno na 1400$, kako bi dodirnuo svoje dno iz crvenog aprila ove godine.
Eto dokaza da ETH možda i nije tako loš.

Trenutno je na sceni ulazak u bankrot pojedinih regionalnih USA banaka, što će da se odrazi na one glavne, a onda prelije i globalno.
U tom svetlu, ne bih da mračim, ali da imam nešto od digitalnog aseta, krenuo bih da izlazim, jer...biće raketa, ali bojim se nizbrdo.
Bilo je krajnje očekivano da krene nizbrdo, napisah pre oko mesec dana...a ićiće još, jer kad pogledate kako su krenula otpuštanja, od Amazona pa na dalje, neće biti dobro.

Bilo je krajnje očekivano da krene nizbrdo, napisah pre oko mesec dana...a ićiće još, jer kad pogledate kako su krenula otpuštanja, od Amazona pa na dalje, neće biti dobro.
Ја na berzi uskoro punim godinu dana i ETF Nasdaq 100 mi je doneo dobit od +34,25%, World ex USA + 25,61% i S&P 500 +14,52%, a takodje je bila korekcija sa dnom u aprilu, ali posle toga samo lagana raketa koja još uvek traje.
Na zlatu samo dobar od 50-100%, a jedino samo u kriptu u minusu, a najviše vremena sam tome posvetio i najviše radio analiza. Zaključak, treba holdovati i što manje se upuštati u analize, ali to je teško.

BTC ako padne za još 21% dodirnuće dno iz aprilske korekcije kada je bio 76k, ETH je mnogo bolji, jer on bi morao da padne za 57% odnosno na 1400$, kako bi dodirnuo svoje dno iz crvenog aprila ove godine.
Eto dokaza da ETH možda i nije tako loš.
Sve je stvar u kom periodu gledas. Tako kako si postavio je ispalo da je dobra odluka bilo kupiti ETH tada a prodati sada, gledajuci kroz BTC i USD.
Ali je pravo pitanje da li si to tako i uradio? Ako jesi, gud for ju, ako nisi, samo si jos jedan od onih koji su videli priliku a nisu je iskoristili. A to moze za svakakve situacije da se napravi da si mogao a nisi ili jesi, zavisi jesi li reagovao.
Sa druge strane ako promenis malo period, ista odluka moze biti fatalna, tj losa.

To svakako nije DOKAZ kako kazes, zato sam postovao. I jos jedna stvar koja mi smeta u tom je ocenjivati ETH da li je dobar ili los na osnovu licne percepcije vremena za kupovinu ili prodaju.
ETH kao koin svakako zasluje mnogo veci respekt od individualne pausalne procene po sistemu "kupio sam kad je trebalo, prodao kad je skocio, u kako je dobar ovaj XXX koin".

Mozemo diskutovati recimo da je ETH tada bio dobra kupovina, ako si ga prodao u ovom trenutku.

Nista lose i zlonamerno. Ne zameri.

Prosla su vremena kad je neko ulagao u bilo koji projekat zbog tehnologije ili tima koji stoji iza njega. Bitcoin na prvom mestu je najveca shitara, 100% izmanipulisana i kontrolisana. Em nije ni decentralizovan em je izmanipulisan tako da o cemu dalje da pricamo. Tu smo da uzmemo neki dinar dok se jos moze i to je to

Zasto je ltc ovih dana ostao skoro neokrznut u odnosu na btc i eth?

Ja sam više od 50% portfolija prodao, uskoro ću i ostatak i na kraju ću biti u minusu od oko 23%... moj skromni doprinos likvidnosti, dobro je da sam bio umeren u kupovini.
Čekam kraj sledeće godine, moju prvu bear sezonu kada ću sve to prebaciti u BTC i deo u ETH, kao i + dodatni kapital sa kojim i onako ne znam gde ću.
Naučena zlatna lekcija, nikada ne kupuj u bull sezoni kada je voz u punoj brzini. Lekcija broj dva, budi skroman i uzimaj profite i mnogo ranije nego što svi misle. Lekcija broj tri, ne kaj se zato što si prerano izašao, nego zato što si prekasno izašao iz voza, jer kašnjenje košta, dok raniji izlazak je i dalje dobitak.
Mada ruku na srce, ja ne bih ni ušao u igru da prošle godine u ovo vreme nije napravljen hajp koji me je uvukao.

Gde je napravljen hajp? Kad je izabran Tramp? Šta te tačno uvuklo?
Pa prvo me je privukao hajp u vezi BTCa i ETHa, a onda i ostalih altova, a i Tramp je doprineo. Medjutim najviše me je privukla činjenica, da je jako prosto registrovati se na menjačnici i još lakše kupiti kripto valute. Naravno, privukla me je i dalja diverzifikacija portfolio ulaganja.
U isto vreme sam počeo da ulažem u ETFove na IBRK i tu je registracija jako komplikovana, pa tek da pošalješ depozit je posebna muka, jer nisam odmah provalio paysend, nego sam slao preko yettel banke, a tu moraš neke izjave da šalješ i da dokazuješ neke gluposti, kao da ne šalješ sopstveni novac brokerskom platformi.
Onda kada kupuješ akcije odnosno ETFove, ako hoćeš istog trenutka da kupiš, bez čekanja do sutra (ili posle vikenda), moraš to da obaviš samo radnim danom i to samo izmedju 15:30 i 17:30, jer kupuješ američki indeks ETF preko evropske berze, evropska se zatvara, američka se otvara i imaš samo ta dva sata kada se preklapaju, da kupiš u lajvu.
U poredjenju sa tim, kripto je dinamičan, zanimljiviji, uvek dostupan, postoji i šira balkanska zajednica, veća dobit, ali veći i rizik i ne mora dugoročno da se ulaže,

Charteri, ploteri i svi koji imaju "tehnicko znanje" o tome na koju ce stranu i kad kripto, ne znam koga lazu vise, sebe ili druge.

Za pogadjanje kretanja cene najjace su vesti. Kada ih ima.

Kada nema, zna se, kristalna kugla, bacanje pasulja, topljenje olova i ponasanje kucnih ljubimaca (hobotnice, beli misevi i ostali proroci).

Ako ne skoci, pašće. Greske nema.

Jel ima zainteresovsnih da uradimo majce sa ovim 🤣

Edit: da ne mislite revoltiran sam necim, naprotiv, bas sam super prosao u ovom ciklusu i veoma sam srecan. Zao mi je ljudi koji su srcem usli u ovo i nisu zadovoljni. Ali imate bar iskustvo i vise znanja. Bice jos prilika. Ni sada nije gotovo.

Ja sam takođe super prošao. Zadovoljan. Ali u prvom ciklusu nisam baš bio vešt, tako da ne treba odustajati. Naučiš nešto i iz gubitka.

Znaci ne bezis nigde Druže ako treba ima i da obelodanim to zvanično..

uče fakultete ljudi i za 4 godine steknu ogromno znanje i kasnije ga koriste a mi ovde obeleli ceo ciklus čekajući altove. Narode samo znanje ! I da zaradite ovde x100 nema satisfakcije KAO KAD STE VRHUNSKI STRUČNJAK U SVOJOJ OBLASTI..NEKI OVO NIKAD NEĆE SHVATITI
Evo ETH je sad na 6% još 4 i to ti je 😂
To je tako za one koji procente sabiraju 😉

Još jedan skok od 10% i ja bežim trajno iz ove prevare zvane kripto !!
I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju.Da da, kako da ne.... Dobra reklama bila u svakom slucaju 😀

Neko gore napisa ali je komentar izbrisan da ljudi 4 god sticu znanje u skoli koje mogu kasnije da iskoriste u zivotu. Ne vidim zasto bi iko ko ulaze svoje mukom zaradjene pare ulagao u nesto u sta nije upucen ? Kako ljudi 4 godine idu na fakultet i sticu znanja i vestine tako si isto mogao i ti o berzi. Sticanje tehnickih vestina, analitickih. Psihologija iza samog trgovanja, menadzment rizika itd itd to su sve stvari koje se uce godinama i stice iskustvo.

Ukoliko udjes u bilo sta bez ikakvog znanja i poznavanja situacije onda nisi ulozio nego otisao u kockarnicu i izabrao crno ili crveno. Da li je kripto, otvaranje kafica, mesare,butika ili pokretanje nekog skroz drugo posla....totalno nebitno. To je cista kocka jer si ulozio svoj kapital uz maximalan rizik usled nepoznavanja trzista i vrste posla koji si pokrenuo.

Da je lako svako bi bio milioner ali isto tako i sa drugim nekim poslom. Ono sto je cinjenica jeste da ne postoji posao kojim cete se baviti u zivotu i da za 4 godine rada napravite 6 x ROI koliko je to sad uradio BTC.

Poslednja izmena:
Da je lako svako bi bio milioner ali isto tako i sa drugim nekim poslom. Ono sto je cinjenica jeste da ne postoji posao kojim cete se baviti u zivotu i da za 4 godine rada napravite 6 x ROI koliko je to sad uradio BTC.
Tačno, uz ogradu da visok ROI podrazumeva i visok rizik od gubitka.

Tačno, uz ogradu da visok ROI podrazumeva i visok rizik od gubitka.
Od kog gubitka? Jedini gubitak koji je BTC ikome ikada napravio je imaginarni gubitak od poslednjeg ATH do trenutne cene nakon korekcije, za nerealizovani profit. Morao si da budes tezak ***** da kupis uvek na ATH, pa opet ne bi bio u gubitku, osim za one koji su kupili poslednji ATH u nizu, pod uslovom da nisu kupovali prethodne ATH, jer su i svi takvi prosecno u plusu.

Nazad
Vrh Dno