Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Meni su ove slušalice oko 6-7$. Da li se promenio % na coinse? Trenutno mi je 35% off. Ne znam šta da kupim, neke ideje? 😁
Preko ovog linka su 3.6-4.1$ zavisno od tipa kabla

I just found this on AliExpress:
US $8.80 | ND Venus headphones hifi wired high-quality in-ear typec interface round hole 3.5 game monitoring ear return

Takvih ima, ali pouzdan i HDD ili fleš ne idu u istoj rečenici.
Što ne? Sandisk SSD koji imam je prilično (za sada) neuništiv, naravno košta, ali šljaka bez greške. Koštaju i na Aliju, čekam Extreme Pro USB, ima par prodavnica sa ozbiljnom reputacijom, brojem kupovina i ocenama.

Ja za pouzdan smatram da može da se bezbedno drže podaci. Takav uredjaj ne postoji bez RAID-a nekog 🙂 A to da radi dobro dok ne crkne i ako ne crkne, to je druga stvar.

Ako je bitno, imas 2-3 uredjaja za bekap, tad mogu da budu i fleske i kineski SSDovi, microSD kartice pa i flopi diskovi ako ti je merak.

Samo minimum minimuma 2 uredjaja sa istim podacima i sve ce biti ok.

Jedan uredjaj nije i ne moze da bude pouzdano resenje.

@nagard imaš one varijante što su kao kablovi, sa jedne strane USB 3 a sa druge strane samo sata priključak stim što ovi za 3,5 inča imaju jednu dodatnu rupu pored sata priključka za priključenje napajanja 12 v.

Bolje uzmi neki nas za 2 diska, višestruko je korisno. Ja upravo gledam ta da uzme, da izbacim 2x2tb iz desktopa i da uvek budu dostupni

Ajde da preformulišem i konkretizujem zahteve: Treba mi eksterni HDD ili fleš od 512MB na koji ću da stavim muziku i prikačim ga na plejer i puštam sa njega. Neće biti mnogo piši briši ali mi je bitno da radi, da čita normalnom brzinom. Pouzdan nisam mislio na trajnost i bezbednost diska nego na pouzdanu kupovinu. Bilo bi dobro da je kompaktan i da ne košta previše i zato tražim ponudu sa Alija sad kad je 11.11.

Da li se pojavilo neko externo kuciste za 3,5 diskove, a da je sto manje?
Mislim da je za neki bekap najbolje gotov uzeti, imam Transcend 1TB (nekih 15ak godina) i Maxtor 500GB (p. n. e. sa napajanjem) rade i dan danas. Ako hoćeš sklapati i neko sto manje kuciste idi na 2.5"HDD.

Prilozi

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    15.5 KB · Pregleda: 26
  • 140214.jpg_720.jpeg
    140214.jpg_720.jpeg
    20.7 KB · Pregleda: 25
Imam ih od letos. Probao na više putovanja avionom sa presedanjem, Instalira se Centar za pronalaženje - recimo da radi besprekorno.
Kad stignem u BG, dok čekam prtljag, pustim ga da zvoni - bukvalno čujem kada mi nailazi kofer.
Kada god sam proveravao njegovu, ili je na tačnoj lokaciji ili je bio pre par minuta na nekoj lokaciji. Npr. znam kada su ga uneli u avion a ja još na fejsu...
Ja zadovoljan
Ja probao danas da se povežem i nikako ne uspevam, čuje se da bipne kada izvadim nalepnicu po prvi put, i posle se pali i gasi na duži click, ali ne vidim ga uopšte ni kroz Find Hub app niti mi se ponudi neki dialog.

Da nema ovih wifi utičnica za Ewelink app još jeftinije za coine?
Ubeđen sam da sam ovo ranije plaćao oko 4 evra, sad sa popustom kao izađe više

€9.21 | eWelink 16A/20A Smart Plug WiFi EU Socket With Power Monitoring Timing Function Support Alexa Google Home Alice SmartThimgs IFTT

To se nekad plaćalo 1-1.5$, isto važi i za prekidače 16 i 20 a. Verovatno su podigli cene kad su videli da narod kupuje.

Isprobao sam i crni portabilni alkohol tester na jedno pola gajbe piva, ali svakako treba sačekati pet do deset minuta od poslednje čaše da bi rezultat bio što tačniji jer ako merite odmah po ispijanju biće rezultat viši nego što jeste.

Ova prva dva Essager kabla 1m sa display izađu oko 1.5€ sa coins popustom, ne znam kako moze jeftinije, a super fora da vidite kojom brzinom se puni uređaj.
Imam jedan sličan u kolima već jako dugo super radi i vidi se sasvim solidno.
Otvorite prvo ovaj link, pa na coins, pa viewed tab i tu vam bude sa tim popustom.
Naravno nalog gore desno prebacite na Makedoniju, stavite € normalno. Adresa za slanje se ništa ne menja

€6.27 | Essager PD 100W USB Type C Cable to USB C 7A Fast Charging Charger Wire Cord For OPPO Realme Huawei Poco Samsung Display Cable

US $19.97 | 1/ 2pcs RSH Fashion GPS Tracker for Wallet Child Bag Car Pers 3D Graffiti Painting Android Smart Tag work with Goolge's Find Hub

evo vam ovi grafiti tagovi 2 za 0.86$ ka se uzme dolar kupon radnje.
Ne vidim taj kupon. Meni samo daje 1 dolar na 10 potrosenih

Uzmes ovo kao ja i meris na svakom kablu.

Popust nije dobar jer sam ga platio 1.2$.

US $5.67 | Essager USB C 3.0 OTG Adapter Type C To USB Type C PD 240W Digital Display Data Data Adapter 100W For Macbook Pro Air Samsung
Zanimljiv gadget
Ali bi ja to brzo zagubio, kuća 2 sprata, kola, powerbanks.
S obzirom da su kablovi 1.5€ lep zamenim ih sve i ćao 😃

Nazad
Vrh Dno