Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Moje dosadašnje iskustvo oko disk-digital je bilo da se nalog teže proda. Igru sa diska često odigram gratis - prodam za koliko sam je i kupio. Za digital je više cimanja nego kada staviš disk na oglase, i duže vremena tražiš kupca.
Varijanta da sam pravim nalog za jednu igru komplikuje stvari jer obično je više ljudi uključeno pa onda ti čuvaš sve zauvek kao garant.
Varijanta da uzmeš napravljen nalog: desilo mi se da imam problem, zvao me kupac, zvao me kreator naloga, a onda sam ja morao da peglam situaciju.
Disk najčistija varijanta, samo da ge ne izgrebeš I uništiš 😁

Jel moze neko da mi kaze razliku izmedju pro, slim, digital edition, dualsense bundle i bem li ga koliko ih jos ima. Ovaj moj prvenac oce sony pro jer ovi ostali kao nisu nesto bla bla bla.

Samo mu reci da o'ladi malo sa jutjuberima koji šiluju pro i biće lakše i njemu i tebi. Trenutno je razlika zanemarljiva. Tu i tamo po neka igra lepše radi, ali mali broj je optimizovan za pro. Masa ljudi koji imaju obe konzole tvrdi da ne primećuje posebnu razliku u performansama. Doći će vreme kada će pro pokazati pun potencijal, ali to nije sad.

Digital i fat su identični u performansama, s tim što digital nema čitač diskova i manjih je dimenzija.
Igru sa diska često odigram gratis - prodam za koliko sam je i kupio.

Takođe. Eventualno budem kratak za poštarinu. Ali dešavalo se i da prodam za ~500 dinara više nego što sam je kupio 🙂

Kupujem diskove, i moje iskustvo je da je 80% igrica ušlo u katalog i pre nego što sam se nakanio da odigram sa diska. Pošto mi je PS Plus na indijskom nalogu, super stvar je što kada igra uđe u katalog, može da se igra i bez diska, klikom na download samo prebaci licencu postojeće instalacije, ništa dodatno ne skida. Verujem da je ista situacija i sa ostalim evropskim nalozima i našim evropskim diskovima.

Kakvo je inače vaše mišljenje, vredi li prelaziti sa PS5 na PS5? Da li PS5 samo ima više prostora, ili drastično bolje radi u igrama?

Biznis priče 🙂 Zato nam je situacija sa tržištem polovnih igrica takva kakva jeste.

Kad smo kod tržišta, zanimljivo je da sam Space Marine II na disku kupio na eBayu od lika iz Australije za ~1000 dinara jeftinije (free shipping, 0 pdv, 0 carina) nego što je bila najjeftinija varijanta na KP.

Ovo već imamo PS5. Al jasno, ako bi bilo isplativije kupiti PS5 umesto PS5 Pro, onda je još neisplativije menjati kad već imaš PS5 menjati ga sa PS5 Pro.

Inače, uspeo sam ono još ranije nakon što sam pisao da otvorim i očistim PS5. Bilo je baš puno prašine, i sad baš lepo radi.

E sad, ja sam imao već neki set pinova, imam i torex, ali nije bio torex s rupicom, mada sam se snašao oko ventilatora i bez obzira. Uspeo sam nekim maleckim pinom "običnog šrafcigera". Jel su ti torex šrafići sa rupicom nešto uobičajeno, ili Sony izvodi budalaštine? Jel ima kod nas da se kupe torex šrafcigeri ili pinovi s tom rupicom? Probao sam malo po netu da pogledam, al ne vidim dovoljno detaljne slike, a deluje mi da ste vi uspeli negde i te takve pinove ili šrafcigere da nabavite?

Takvi su bili i na PS4. Možeš da ih nađeš bukvalno svuda, čak i u kineskim radnjama. Ja ih imam odavno, ali znam da je drugar kupio to jeftino u sklopu onog višedelnog seta kod njih.

Mislim da se to zove pin, tj torx sa pinom i da, ima kod nas da se kupe

Inače, uspeo sam ono još ranije nakon što sam pisao da otvorim i očistim PS5. Bilo je baš puno prašine, i sad baš lepo radi.

E sad, ja sam imao već neki set pinova, imam i torex, ali nije bio torex s rupicom, mada sam se snašao oko ventilatora i bez obzira. Uspeo sam nekim maleckim pinom "običnog šrafcigera". Jel su ti torex šrafići sa rupicom nešto uobičajeno, ili Sony izvodi budalaštine? Jel ima kod nas da se kupe torex šrafcigeri ili pinovi s tom rupicom? Probao sam malo po netu da pogledam, al ne vidim dovoljno detaljne slike, a deluje mi da ste vi uspeli negde i te takve pinove ili šrafcigere da nabavite?
t8 security torx, imas na aliexpress

Moje dosadašnje iskustvo oko disk-digital je bilo da se nalog teže proda. Igru sa diska često odigram gratis - prodam za koliko sam je i kupio. Za digital je više cimanja nego kada staviš disk na oglase, i duže vremena tražiš kupca.
Varijanta da sam pravim nalog za jednu igru komplikuje stvari jer obično je više ljudi uključeno pa onda ti čuvaš sve zauvek kao garant.
Varijanta da uzmeš napravljen nalog: desilo mi se da imam problem, zvao me kupac, zvao me kreator naloga, a onda sam ja morao da peglam situaciju.
Disk najčistija varijanta, samo da ge ne izgrebeš I uništiš 😁
У почетку сам куповао дискове јер су у том тренутку били јефтинији од дигитал.
Сад купујем дигитал кад буду на попусту, углавном играм игрице од пре 10/15 година, пуцање из првог или трећег лица. Задња је Лара Крофт, Far cry, Uncharted...

Дигитал је комфорније због замене дискова кад се игра више игрица.

Jel` zna neko da li rade plaćanja na indijskom nalogu preko paypal-a ili preko naše(mastercard) kartice jer je nestalo dopuna trenutno na idijskom amazonu?

Послао сам контролер купљен преко Ананаса (7500) у сервис, пар дана пре истека гаранције. Отишао аналог, камера се окреће око своје осе.
Звали да ће ми послати нови контролер у току следеће недеље.

Како сад важи гаранција тај контролер, да ли до истека старе гаранције, или нових две године.

Имам два контролера, један се кварио три пута, исти проблем, други ниједном, оба стара две године.

Послао сам контролер купљен преко Ананаса (7500) у сервис, пар дана пре истека гаранције. Отишао аналог, камера се окреће око своје осе.
Звали да ће ми послати нови контролер у току следеће недеље.

Како сад важи гаранција тај контролер, да ли до истека старе гаранције, или нових две године.

Имам два контролера, један се кварио три пута, исти проблем, други ниједном, оба стара две године.
Važi do isteka te, kako ti kažeš, stare garancije. Kako za taj kontroler tako i za svu ostalu tehničku robu.

Morala bi da teče nova garancija od kako si dobio zamenski uređaj.

Zakon o obligacionim odnosima

Produženje garantnog roka
Član 503
(1) U slučaju manje opravke, garantni rok se produžava onoliko koliko je kupac bio lišen upotrebe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnog funkcionisanja izvršena zamena stvari ili njena bitna opravka, garantni rok počinje teći ponovo od zamene, odnosno od vraćanja opravljene stvari.
(3) Ako je zamenjen ili bitno opravljen samo neki deo stvari, garantni rok počinje teći ponovo samo za taj deo.

Pitaću ovde jer je veća šansa za odgovorom. Kako da promenim da mi izbor oružja i likova na GTA5 ne bude na touchpadu?

U hints dok ide prolog piše da sa desnom pečurkom biram lika ali nije nego je touchpadu kao i menjanje oružja dok se drzi L1. Znači pakao kakva glupost. Prešao sam ga na PC par puta al klinac zapeo da mu uzmem pa rekoh daj da malo i ja da roštiljam 🙂

Toucpad na tom gamepadu imao nekada neku nalepnicu i verovatno je aktivan pa zeza. Na drugom gamepadu radi sve kako treba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno