Šta je novo?

iPhone 17

17 pro. Sinoc podešen prvi put. Sve peške instalirao, nisam prebacivao ništa sa androida.
Ovo malo dopunjeno je dok je bila aktivirana navigacija i stajao mi na wirelles Chargeru u autu.

Prilozi

• IMG_0035.png
    IMG_0035.png
    134.8 KB · Pregleda: 95
Kad smo kod (eksterne) memorije, može li nekako da se namesti da veliki video fajlovi idu direktno na tu memoriju, a ostalo iz Photos aplikacije na iCloud?
Mislim da samo radi snimanje na externi disk za ProRes 4k 60 i 120 frejma. Trenutno ne mogu nigde da nadjem da po defaultu video snimanja idu na disk kad je attached.

Da li neko moze da potvrdi ovu problematiku, treba da porucim ProMax, da se ne nerviram dzabe.

Ja neman ovih problema- americki model . Koristim Anker kabal i punjac.

Napokon nakon 46 dana od kad sam poručio iPhone 17 pro 256gb silver preko Yettela ,on je i stigao u poslovnicu u Lazarevac.

sa telefonima kao i sa softverom, sacekati 3 meseca pre bilo kakve akcije.

Upravo naručio svoj komad. 17 Pro 256 silver. Uzeo sam ga u BC za 165k sa dostavom. Sad treba sačekati kurira :geek:
Da li se svi pro prave u Kini ili ih ima i iz Indije? Da li može nekako po serijskom broju da se vidi gde je proizveden?

sta ste rekli za primerke iz USA? upitna garanca za neke delove, kao i nema fizicki sim slot?
da li postoji jos neka prepreka

gledam za suprugu, ja bih najradije 16 pro, ali me vuce americka verzika 17pro zbog baterije. Realno u odnosu na moj 15pm za nijansu ima slabiju bateriju, na tu dijagonalu ekrana terbalo bi da ima bolju ako ne i istu autonomiju kao 15pm

Koliko god prakticni i nekome potrebni (licno sam veoma ZA takve opcije nadogradnje), sve te naknadne skalamerije utico na prakticnost i jednostavnost koriscenja samog uredjaja.
Ako mu stavimo cage, dodatnu bat, dodatno osvetljenje, dodatni mikrofon, dodatni ext ekran.... dobicemo nesto veoma upotrebljivo za necije potrebe, ali daleko od "stavi me u dzep" price.
No, kako je krenulo, integracije postaju toliko normalne, da smatram kroz manje od 5 god cemo telefon kad dodjemo u kanc ili stan staviti na docking i on postati centralni igrac personalnog racunara, stavimo u rig i postaje centralni deo vlog/cinema snimanja, kombinacije su neverovatne.

Uopste ga nisam voleo dok nije krenuo sa svojim silikonom, toliko sad postajem fanboy te firme.
Rusim samom sebi najjacu predrasudu koju sam imao.

Good job, Apple. Iphone 17 Pro max here I come ;)

Pohvala za BC, telefon mi je maločas stigao, znači, za manje od 24h. Odmah je dobio staklo i case by Spigen i sad odmara :) Popodne ide clean install sve, ništa ne transferujem sa postojećeg.

Da vas pitam, a sto ne radite transfer sa starog nego sve novo instalirate? Video sam na forumu da par ljudi tako radi pa mi nije jasno jel bolje tako radi telefon ili je nesto drugo?

Da vas pitam, a sto ne radite transfer sa starog nego sve novo instalirate? Video sam na forumu da par ljudi tako radi pa mi nije jasno jel bolje tako radi telefon ili je nesto drugo?
Jock, radi isto. Clean se radi samo ako ti telefon baguje nakon transfera, i hard reset ne pomogne. Gubljenje vremena je sve rucno raditi, info iz prve ruke jer sam ja nekad tripovao da je clean nesto wow, zapravo nema apsolutno razlike.

Koliko god prakticni i nekome potrebni (licno sam veoma ZA takve opcije nadogradnje), sve te naknadne skalamerije utico na prakticnost i jednostavnost koriscenja samog uredjaja.
Ako mu stavimo cage, dodatnu bat, dodatno osvetljenje, dodatni mikrofon, dodatni ext ekran.... dobicemo nesto veoma upotrebljivo za necije potrebe, ali daleko od "stavi me u dzep" price.
No, kako je krenulo, integracije postaju toliko normalne, da smatram kroz manje od 5 god cemo telefon kad dodjemo u kanc ili stan staviti na docking i on postati centralni igrac personalnog racunara, stavimo u rig i postaje centralni deo vlog/cinema snimanja, kombinacije su neverovatne.

Uopste ga nisam voleo dok nije krenuo sa svojim silikonom, toliko sad postajem fanboy te firme.
Rusim samom sebi najjacu predrasudu koju sam imao.

Good job, Apple. Iphone 17 Pro max here I come ;)
ako dolazis sa androida verovatno ćeš se zapanjiti nedostatkom nekih opcija....

Barem će imati original liquid glass dizajn, ne neke jeftine kopije...

Evo i ja da se pohvalim, stigao master chief 🔥

Skoknuo do radnje danas, i imali dostupno pa reko idemo.

1762527610190.png

Evo da zaokružim dan nakon što sam jutros pokupio iPhone 17 Pro Max (Cosmic Orange) — onaj koji sam čekao da se pojavi. Kad sam ga ubacio u green Techwoven masku, izgledao je kao mini oklop iz Halo-a.Da sam normalan čovek, rekao bih “preskočiću ovu generaciju”, ali evo me opet — Apple 1, ja 0. 😅

Telefon je ogroman, ali lakši i bolje izbalansiran od prošlog. Osećaj u ruci odličan, ali iskreno? Ne odiše onim kvalitetom koji je imao stari 15 Pro Max u titanu. Ovaj novi aluminijumski okvir jeste hladniji i mekši na dodir, ali više “tech toy” nego “metalni tenk”. Baterija— ceo dan na putu: apple car play, hotspot, mail, navigacija, par rundi COD Mobile, stigao kući sa 47 %. Vapor-chamber hlađenje radi posao, 15-ica bi već bila radijator. Evropska verzija ima manju ćeliju od američke eSIM-only, ali i dalje traje duže nego što sam očekivao. Kamera? Svi senzori sada 48 MP, HDR bolji, telefoto čistiji, noćne fotke stabilnije. Ali ako dolaziš sa 15 Pro Max-a — nema nekog wow efekta (osim boje meni subjektivno). Razlike su tu, ali više “fine tuning” nego revolucija. Video je i dalje besprekorno stabilan, Action Mode radi brutalno.

A19 Pro leti, sve otvara instant, ali i 15-ica je bila brza — ne očekujte svemirski skok.
Ekran 6.9″, 120 Hz, 3000 nits — napolju se vidi bolje.
Zvučnici glasniji i puniji. Nova Camera Control tipka je simpatičan dodatak — touch zoom radi glatko, ali više kao “Apple cute feature” nego stvarna revolucija.
Migracija prošla bez muke — iCloud+ 1 TB, Apple Music Family, satovi, AirTagovi, sve prešlo glatko. Banke prošle bez stresa. Jedino ConsentID tražio srpski ritual — ID karticu u čitač, PIN, ukidanje starog naloga, otvaranje novog, QR kod, par psovki i 3 rakije. Sad sve radi. 🇷🇸

Find My još “locating” jednog člana porodice već tri sata — klasičan Apple post-migracioni jet-lag.
Ako si na 14 Pro Max-u ili starijem — ovo je logičan korak.
Ako imaš 15 Pro Max — ne moraš, osim ako te nervira grejanje, hoćeš dužu bateriju… ili ti jednostavno srce zatreperi na Cosmic Orange Master Chief edition. 💥
Nije revolucija, ali jeste gladak, hladan i realno radi sve kako treba.

Apple, take my money part deux... 🍏💸

Evo da zaokružim dan nakon što sam jutros pokupio iPhone 17 Pro Max (Cosmic Orange) — onaj koji sam čekao da se pojavi. Kad sam ga ubacio u green Techwoven masku, izgledao je kao mini oklop iz Halo-a.Da sam normalan čovek, rekao bih “preskočiću ovu generaciju”, ali evo me opet — Apple 1, ja 0. 😅

Telefon je ogroman, ali lakši i bolje izbalansiran od prošlog. Osećaj u ruci odličan, ali iskreno? Ne odiše onim kvalitetom koji je imao stari 15 Pro Max u titanu. Ovaj novi aluminijumski okvir jeste hladniji i mekši na dodir, ali više “tech toy” nego “metalni tenk”. Baterija— ceo dan na putu: apple car play, hotspot, mail, navigacija, par rundi COD Mobile, stigao kući sa 47 %. Vapor-chamber hlađenje radi posao, 15-ica bi već bila radijator. Evropska verzija ima manju ćeliju od američke eSIM-only, ali i dalje traje duže nego što sam očekivao. Kamera? Svi senzori sada 48 MP, HDR bolji, telefoto čistiji, noćne fotke stabilnije. Ali ako dolaziš sa 15 Pro Max-a — nema nekog wow efekta (osim boje meni subjektivno). Razlike su tu, ali više “fine tuning” nego revolucija. Video je i dalje besprekorno stabilan, Action Mode radi brutalno.

A19 Pro leti, sve otvara instant, ali i 15-ica je bila brza — ne očekujte svemirski skok.
Zvučnici glasniji i puniji. Nova Camera Control tipka je simpatičan dodatak — touch zoom radi glatko, ali više kao “Apple cute feature” nego stvarna revolucija.
Migracija prošla bez muke — iCloud+ 1 TB, Apple Music Family, satovi, AirTagovi, sve prešlo glatko. Banke prošle bez stresa. Jedino ConsentID tražio srpski ritual — ID karticu u čitač, PIN, ukidanje starog naloga, otvaranje novog, QR kod, par psovki i 3 rakije. Sad sve radi. 🇷🇸

Find My još “locating” jednog člana porodice već tri sata — klasičan Apple post-migracioni jet-lag.
Ako imaš 15 Pro Max — ne moraš, osim ako te nervira grejanje, hoćeš dužu bateriju… ili ti jednostavno srce zatreperi na Cosmic Orange Master Chief edition. 💥

Svaka čast za post 👍

CarPlay wireless ili kabl? Meni i dalje prekida bez kabla i sa 26.2 public beta…

CarPlay wireless ili kabl? Meni i dalje prekida bez kabla i sa 26.2 public beta…

Wireless, radi bez problema. Stabilno bilo na 15-ici, sada i na 17-ici još od 26.0 (nemam naviku da radim bete). Realno, dosta toga zavisi od samog sistema u kolima — nije sve do iOS-a. Neki proizvođači imaju starije module za bežični carplay ili lošije wifi implementacije, pa ume da prekida bez obzira na verziju sistema. Na iOS 26 ja sam deaktivirao opciju Smart Display Zoom (dobio 2 widgeta umesto jednog), ali ne znam da li je to nesto sto pomaze. Garancije nema, jer je kombinacija telefon + vozilo ključ.

ako dolazis sa androida verovatno ćeš se zapanjiti nedostatkom nekih opcija....
Pa vec ocekujem da necu imati dual apps pandan. Svakako ne prodajem andru dok ne budem 100% siguran u toda sam sa iphone sve potrebno i dobio.

Uzeo sam letos da probam cerkin 14PM i posle 2 nedelje nisam imao negativnih utisaka osim nedostatka dual apps. Zatim sam ga vratio (nosio sam dva tel na more - da u realnosti uporedim iphone sa mojim androidom). Slike su odlicne bile, skapirao sam zasto instagramuse obozavaju iphone, jer sam pravi tonu onih rilsa i storija i samo treba malko dosminkati i eto objave lagano na svakih par sati bez neke muke.

Kada sam ga vratio i ostao sa starim dobrim konjem na kog sam navikao, prvo je bilo ono: a sto se ne otkljucas kad te pogledam :) pa do nekih drugih sminka forica.

Dobice sansu kod mene uskoro.
Paralelno sa sadasnjim.

NIsam nesto sektas ni ovog ni onog, imao sam licno stav protiv ajfona i dosta toga iz njihove RD sekcije, ali posle prelaska na svoj silikon to je bilo to. Mora dobiti sansu. To je bila ideja konlju pricam od srednje skole jos i nekih kontakata sa tadasnjim RISC radnim stanicama.

Btw, jos jedna velika stvar se desila ove godine koju sam jako i iskreno zagovarao, nevezano za Iphone, a to je tokenizacija RWA na blokceinu, to je nesto sto proteklih 10 godina iz dubine duse smatram dobrom idejom i potrebom i zaista velikim dogadjajem. Izvinite za ovaj mali offtopic.

Vrh Dno