Evo da zaokružim dan nakon što sam jutros pokupio iPhone 17 Pro Max (Cosmic Orange) — onaj koji sam čekao da se pojavi. Kad sam ga ubacio u green Techwoven masku, izgledao je kao mini oklop iz Halo-a.Da sam normalan čovek, rekao bih “preskočiću ovu generaciju”, ali evo me opet — Apple 1, ja 0. 😅
Telefon je ogroman, ali lakši i bolje izbalansiran od prošlog. Osećaj u ruci odličan, ali iskreno? Ne odiše onim kvalitetom koji je imao stari 15 Pro Max u titanu. Ovaj novi aluminijumski okvir jeste hladniji i mekši na dodir, ali više “tech toy” nego “metalni tenk”. Baterija— ceo dan na putu: apple car play, hotspot, mail, navigacija, par rundi COD Mobile, stigao kući sa 47 %. Vapor-chamber hlađenje radi posao, 15-ica bi već bila radijator. Evropska verzija ima manju ćeliju od američke eSIM-only, ali i dalje traje duže nego što sam očekivao. Kamera? Svi senzori sada 48 MP, HDR bolji, telefoto čistiji, noćne fotke stabilnije. Ali ako dolaziš sa 15 Pro Max-a — nema nekog wow efekta (osim boje meni subjektivno). Razlike su tu, ali više “fine tuning” nego revolucija. Video je i dalje besprekorno stabilan, Action Mode radi brutalno.
A19 Pro leti, sve otvara instant, ali i 15-ica je bila brza — ne očekujte svemirski skok.
Ekran 6.9″, 120 Hz, 3000 nits — napolju se vidi bolje.
Zvučnici glasniji i puniji. Nova Camera Control tipka je simpatičan dodatak — touch zoom radi glatko, ali više kao “Apple cute feature” nego stvarna revolucija.
Migracija prošla bez muke — iCloud+ 1 TB, Apple Music Family, satovi, AirTagovi, sve prešlo glatko. Banke prošle bez stresa. Jedino ConsentID tražio srpski ritual — ID karticu u čitač, PIN, ukidanje starog naloga, otvaranje novog, QR kod, par psovki i 3 rakije. Sad sve radi. 🇷🇸
Find My još “locating” jednog člana porodice već tri sata — klasičan Apple post-migracioni jet-lag.
Ako si na 14 Pro Max-u ili starijem — ovo je logičan korak.
Ako imaš 15 Pro Max — ne moraš, osim ako te nervira grejanje, hoćeš dužu bateriju… ili ti jednostavno srce zatreperi na Cosmic Orange Master Chief edition. 💥
Nije revolucija, ali jeste gladak, hladan i realno radi sve kako treba.
Apple, take my money part deux... 🍏💸