Ako je to jedini izvor prihoda, kombinuj sa uplatom pazara više od 30% i izdavanjem fiskalnih računa preko TaxCore portala sa bezbednosnim elementom poručenog na ePorezi.Da li neko ima zaradu od Adsense, da li je moguce placati pausalni porez?
Neka me neko ispravi ako grešim, ali mislim da je nemoguće da datum ponovnog početka obavljanja delatnosti bude retroaktivan i tom slučaju registrovaće se datum donošenja rešenja.Podneo sam zahtev APR za izlaz iz mirovanja na odredjeni datum, par dana posle podnosenja zahteva, naravno.
Da izdaš fakture nakon izlaska iz mirovanja, odnosno nećeš biti u prekršaju ako nisi primao uplate. U slučaju da jesi, jedini spas je da ih antidatiraš u vreme ranijeg obavljanja delatnosti, pošto tokom mirovanja možeš da primiš uplate za zaostala dugovanja.Sta sada mogu da uradim da izbegnem prekršaj koji sam očigledno već napravio?
Hvala na odgovoru, ali to sa antidatiranjem mi nije opcija.Da izdaš fakture nakon izlaska iz mirovanja, odnosno nećeš biti u prekršaju ako nisi primao uplate. U slučaju da jesi, jedini spas je da ih antidatiraš u vreme ranijeg obavljanja delatnosti, pošto tokom mirovanja možeš da primiš uplate za zaostala dugovanja.
Da, tako je ispalo na kraju, jer datum za koji sam trazio ponovnu aktivaciju nije prošao (da li zbog moje ili njihove greške) a fakture sam pustio taj dan i vrlo brzo su plaćene.Ako te dobro razumem @metallica2, ti si bio u mirovanju kada si izdao i primio uplate?
Hvala @ZorMiZavisno od banke može i elektronski... U OTP ide ovako:
Za uplatioca popuniš sebe kao fizičko lice.
Za primaoca opet sebe kao preduzetnika (PR, naziv...).
Svrha je ulaganje ličnih sredstava u poslovanje.
Šifra 290 elektronski (190 ručno).
Račun uplatioca privatni; račun primaoca preduzetničke radnje.
Ne treba pečat, jer uplaćuješ kao fizičko lice.
... Ovo ako nećeš posle uzeti taj ulog nazad, inače je druga šifra, treba dokument o pozajmici (ugovor sa samim sobom 🤭)... itd.
Konkretno u slučaju raiffeisen banke oni čini mi se automatski dobijaju informaciju kada se dobija rešenje da je zamrznut PRUkoliko preduzetnik zamrzne svoju preduzetnicku radnju, da li moze i dalje da raspolaze novcem koji se nalazi na tekucem racunu firme u banci?
Procitao sam negde da postoji obaveza da se obavesti i banka o promeni statusa.
Recimo da se ja zaposlim putem ugovora na neodredjeno u nekoj firmi a zamrznem preduzetnicku radnju. Da li je preporuka da sva sredstva sa racuna preduzetnicke radnje prebacim pre zamrzavanja na svoj privatni racun, ili ta sredstva mogu da ostanu na racunu firme i da se podizu po potrebi.
Verovatno misliš na dvojno knjigovodstvo (prosto je pre kovida ukinuto), mada je to daleko od običnog i veća komplikacija kako na samooporezivanju, tako i na ličnoj zaradi (koju si pretpostavljam takođe ciljao).Obican PR bi morao kroz platu.
Na ličnoj zaradi I dalje možeš da dižeš kako hoćeš, samo na sve što ne opravdaš ide porez 10%.Verovatno misliš na dvojno knjigovodstvo (prosto je pre kovida ukinuto), mada je to daleko od običnog i veća komplikacija kako na samooporezivanju, tako i na ličnoj zaradi (koju si pretpostavljam takođe ciljao).
Na non-pausal sam mislio = obicanVerovatno misliš na dvojno knjigovodstvo (prosto je pre kovida ukinuto), mada je to daleko od običnog i veća komplikacija kako na samooporezivanju, tako i na ličnoj zaradi (koju si pretpostavljam takođe ciljao).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari