Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Definiši naredni period.
Mislim da je ovaj rate cut već ukalkulisan i da je ovo neki lokalni top koji smo imali BTC ima jak otpor na 116k i sad će da curi polako. Mislim da neće probijati ATH više. Voleo bih da grešim, ali po svemu što se dešava mislim da je to to za ovaj ciklus. Te fore "ovaj put je drugačije" slušam svaki ciklus...

Ciklus je isti ali nije sve uvek isto. Npr prosli top je bio pred rate hike a ne jer je eto tako isteklo cetiri godine.
Ako je sada top to bi znacilo da imamo top pred rate cut i pred pocetak quantitative easing-a, sto prosto nema logike jer niko ne bezi u fiat koji tek krece da se emituje i da mu pada vrednost.

Ovaj rate cut moze da se "uracuna" u cenu samo kao kratkorocni event. Ali dugorocno je skroz druga prica. Jer kada dobijemo jos koji cut i pocetak QE, onda ce sav taj novac da ulazi u high risk assete.

oko 7 popodne očekivano veće tumbanje na berzi, FOMC objava u vezi najavljenog rate cut-a.
verovatno će biti dosta fake wick-ova, a onda PUMPAJ !

ne bi
kao i uvek, sve je vec priced in, smanjite ocekivanja
ne bih rekao ;) Open interest za BTC CAll-ove je veći nego ikada, akcije na berzama rastu.. naravno uvek može da se desi neki Trump ili Izrael da usere sve, ali ovo ide gore..
pričam o BTCu, shitovi naravno samo short leverage sa stop lossom,.

ne bi

ne bih rekao ;) Open interest za BTC CAll-ove je veći nego ikada, akcije na berzama rastu.. naravno uvek može da se desi neki Trump ili Izrael da usere sve, ali ovo ide gore..
pričam o BTCu, shitovi naravno samo short leverage sa stop lossom,.
A gde tu spada eth,vise ka btc ili ka shitovima

Ma ima bre da bude neko zelenilo do kraja godine!

narednih mesec dana akumulacija i najverovatnije zelenilo u decembru kad krene kvantitativno popustanje ako ne dignu nekog u vazduh u medjuvremenu :D

Ja nesto tripujem da ce ove godine sve biti obrnuto od onoga na sta smo navikli.

Jes, kad bi menjacnice dale da sve propadne 😂 Ali vrhunski komentar svakako. Pre bih licno pravio svoj crypto nego milione davao nekome drugom

Poslednja izmena:
Uz jutarnju kaficu da se poigram Poaro-a i da desifrujem kako ja vidim sta se desava.

Slabosti

- Imamo visegodisnji otpor(crvrena linija) o koju smo se 3x odbili na mesecnom nivou

-R2 godisnji pivot –koji predstavlja ozbiljan otpor (zlatna linija)

-Fibb poslednjeg swinga(nisam ga ucrtao da ne pretrpavam chart), koji nije uspeo da dosegne 1.61 pre korekcije, sto je znak slabosti

• Razne negativne divergencije (Rsi,Stocastic....)
Snaga.

-Imamo R1 goisnji (ozbiljna potpora)

-Fibb 1.61 extencija proslog ciklusa na oko 102k

-MA 50 weekly, koji je tokom citavog ciklusa bio potpora pri svim korekcijama

Gore navedeno su cinjenice koje se vide na chartu, a sad malo slobodne iterpretacije. Ocigledno da se zadnja 4 meseca nalazimo u sendvicu gorepomenutih slabosti i snage. Izmedju 100k i 130k. Osvajanje godisnjeg R2 bi po meni bilo kretanje ka R3 =150k. Pad ispod 100k i zadrzavanje 2 nedelje bi po meni bio izlaz. E sad. Kakvi su predznaci? Evo kako ja tumacim poslednja 4 candla.

1. Candle- probijanje psiholoske granice 100k ,gorepomenute Fib 1.61 proslog ciklusa i R1 i test R2. Tu se pokazalo da Longovi nemaju dovoljno snage i candle je zatvorio sa dugackim fitiljem
  2. Jos jedan test R2 sa kratkorocnim fake probojem i zaronjavanje na R1 gde se testira snaga kupaca da odbrani R1.
  3. Nakon sto je r1 uspesno odbranjen, kupci nesto mrljavo pokusavaju ali bezuspesno
  4. Najinteresantniji candle.Propracen sa najvisim volumenom u zadnjih skoro godinu dana. Signal da su usli kitovi da rasciste boraniju. Prvo prave tzv.Uptrust i brisu longove, zatim downtrust i brisu shortove. Ovo se obicno desava u praskozorje ozbiljnog pokreta. E sad osnovno pitanje u kom pravcu ce da idemo. Izracunao sam da ako uzmem prosecnu cenu za ova 4 meseca od recimo 110.000 k, Black Rock je kupio oko 115.000 Bitcoina.Svo ovo trzanje je po meni bilo ciscenje sitnih kockara ne istinsko istresanje BTC-a. Naprotiv.Zadnja 3 meseca imamo ubrzanje kupovine Black Rocka .Samo u oktobru su shopingovali za oko 4 mld
Vidim po netu da su mnogi hodleri i influeceri rezignirani i napustaju BTC jer misle da je gotov ciklus. Ja nisam u to ubedjen, ali moguce je i da gresim. Rukovodim se gorepomenutim rezonima. Cak mislim da je 100k novi patos. Da cemo mozda da imamo eventualno neki spike na dole, ali nista vise od toga. Godisnji pivot je kao sto se vidi na chartu(za 2026.) oko 100k. Ako sad spicimo na 150-200k, prirodna korekcija bi bila upravo taj pivot.Naravno, ne drzim se kao pijan plota ovog predvidjanja.Ukoliko BTC pocne da krsi gorenavedene postavke, kupim prnje. Pozdrav drugari & happy trading

1762069679924.png
-

Jes, kad bi menjacnice dale da sve propadne 😂 Ali vrhunski komentar svakako. Pre bih licno pravio svoj crypto nego milione davao nekome drugom
Kako mislis kad bi menjacnice dale sve da propadne ? menjacnice su najveci kriminalci u celoj prici pogotovo CZ. Sta mislis kako je doslo do ovog najveceg crasha u istoriji i kako je odjednom CZ pomilovan od strane trumpa ?

Kako mislis kad bi menjacnice dale sve da propadne ? menjacnice su najveci kriminalci u celoj prici pogotovo CZ. Sta mislis kako je doslo do ovog najveceg crasha u istoriji i kako je odjednom CZ pomilovan od strane trumpa ?
Moguce, nista ne sporim, ali mislim ako bi menjacnice pale, pogotovo Binance, doslo bi do zestokog kraha kripta

Vrh Dno