Šta je novo?

Zimske gume

Danas montirao nove Kleber, skidanje starih sa felni montaza novih i balansiranje 2200 din, KV.

Morate da napisete R guma jer ovako podatak nista ne znaci...

ja danas zvao da zakazem i za divno cudo ima termina koliko hoces, sta ti je lepo vreme... ako iznenadi sneg bice veselo tamo u Novembru...

Menjajte ventile kad menjate gume sa felni. Prodace vas, po pravilu, po najgoroj kisi i kijametu istruleli ventil od 150din. Ovo vazi za ove sto vise godina voze iste gume na felni (taj sam).

Planiram i ja da uzmem Kleber All Season, nego zanima me sledeće, kola imaju podršku za TPM senzore, međutim na trenutnom setu guma tih senzora nema, uzeo bi ih na KP, samo me zanima da li vulkanizeri mogu prilikom montaže novih guma da postave senzore i upare ih sa samim automobilom, odnosno njegovim računarom?

Vulkanizer može da ih postavi, ali ja još nisam našao nekog ko radi uparivanje, uglavnom me upućuju na auto električara. Raspitaj se po kraju ko radi, nije nešto komplikovana procedura

Uzeo sam pre nedelju dana Hankook winter I*cept RS3 (225/45/17). Prešao sam blizu 1000km, i za sada deluju dobro.
U principu sve to bude OK prve sezone sa zimskim gumama. Druga ili eventualno treća sezona pokažu koliko se zapravo troše.

Planiram i ja da uzmem Kleber All Season, nego zanima me sledeće, kola imaju podršku za TPM senzore, međutim na trenutnom setu guma tih senzora nema, uzeo bi ih na KP, samo me zanima da li vulkanizeri mogu prilikom montaže novih guma da postave senzore i upare ih sa samim automobilom, odnosno njegovim računarom?
Proveri samo da li uopšte moraju da se uparuju, kod mene ih npr sam prepozna. Zavisi od auta do auta.

Gde si ih uzeo, pošto vidim da si KV?
Na Ananasu, ubaci u korpu i vijaj da nabodes neki vaucer od 5000 din posto ti je kupovina preko 30 000 din, instaliraj aplikaciju i svaki dan probaj oko 16h, u to vreme ih pustaju, da li ce da prodje posto je ogranicena dnevna kolicina vaucera.
Dostava ti je 350 din + 200 din ako placas pouzecem.

Naručio i ja Kleber Quadraxer 3 preko Ananasa, našao i TPM senzore na KP, upario mi ih prodavac, tako da sad čekam da stignu i da odem kod nekog vulkanizera da mi montira i balansira.

Meni stigao alat za uparivanje za AliExpressa, javljam sutra da li radi cela ta kombinacija. Ako radi, koštaće 25e senzori plus alat, ovde sam zamenu jednog senzora platio oko 8000
(senzor + montaža + uparivanje)

@DjoleMC
Koji automobil je u pitanju?
Da li svaki brand ima svoje namenske senzore, ili više njih šeruje jedan tip?

Nije samo do brenda, zna da bude i do generacije. Kolega vozio Focusa, pa posle kupio 2 generacije novijeg i nisu "pasovali" senzori (a felne jesu).

^ jedna generacija razlike, ja sam facelift racunao kao celu generaciju.

По мени је за стандардна возила много боља варијанта индиректног мерења притиска у пнеуматицима, јер исти систем не захтева сензоре, већ се промена региструје на основу разлике у промени броја ротација точкова. Дакле, не знаш који ти је тренутни притисак у пнеуматицима, али ако се јави било какав проблем, добићеш обавештење да постоји проблем са неким пнеуматиком.
Сваке година почиње кукњава на форумима када крене замена гума, како неки од сензора не ради и ко је крив за то.

Беспотребно се компликује, а и повећавају трошкови одржавања возила са хардвером и софтвером који је маргиналан. Да им је стало до купаца, не би већина избацила резервни точак као стандардни део опреме. И то не само да су избацили резервни точак, већ неки више немају ни простор у гепеку где би се исти могао ставити чак и ако се накнадно докупи.

Cekam jos sneg, ali do sad preko 2000 km...Sunce, kisa sve super. Odlicna Kleber All, ko god je otkrio i preporucio veliko hvala...

По мени је за стандардна возила много боља варијанта индиректног мерења притиска у пнеуматицима, јер исти систем не захтева сензоре, већ се промена региструје на основу разлике у промени броја ротација точкова. Дакле, не знаш који ти је тренутни притисак у пнеуматицима, али ако се јави било какав проблем, добићеш обавештење да постоји проблем са неким пнеуматиком.
Сваке година почиње кукњава на форумима када крене замена гума, како неки од сензора не ради и ко је крив за то.

Беспотребно се компликује, а и повећавају трошкови одржавања возила са хардвером и софтвером који је маргиналан. Да им је стало до купаца, не би већина избацила резервни точак као стандардни део опреме. И то не само да су избацили резервни точак, већ неки више немају ни простор у гепеку где би се исти могао ставити чак и ако се накнадно докупи.
Ja imam fabricko neko merenje ali ne mogu da vidim koliki je pritisak u gumama ne znam ni kako zna kad nesto nije u redu,a sto se tice tocka to si u pravu ja sam kupio audi 2 godine bio star tada i bio sam u cudu bukvalno umesto tocka stavljen tamo akumulator a ako ti se probusi guma ima kao neki lepak i pumpa nisam ni znao za sta je taj lepak dok mi skoro neko nije objasnio 🤣 i to auto pun opreme a rezervnog tocka ni na vidiku,cak ni mesta nema.
Cekam jos sneg, ali do sad preko 2000 km...Sunce, kisa sve super. Odlicna Kleber All, ko god je otkrio i preporucio veliko hvala...
Isto prezadovoljan,mada nisam proso toliko mozda 500km😀

Ako nešto nije u redu, na tabli ili na bordu treba da izbaci ovaj simbol

Ok, dobijem i ja tekstualni ispis, ali simbol stalno ostaje uključen dok ga ne resetujem. Reset dozvoljava samo kada je auto u stanju mirovanja.

Nazad
Vrh Dno