Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Ljudi u prvoj knjizi su meh.

Mani taj 3. deo bolje uzmi probaj Guns of the Dawn ili Cage of Souls.

Ako nisi čitala One Day All This Will Be Yours nju obavezno.

Ona je jedna od glavnih, da, ali kad su u pitanju ljudi, onda je to Holsten jer se priča iz njegovog ugla.
Inače, izguglala sam za treću knjigu i tačno sam pogodila da su sad
ptice
na redu. 😄 Predvidljiv je. Mislim da ću treću ipak preskočiti.

Treća je katastrofa, ja sam pokušao 2x al ne ide.

Ccc, pa stvarno će biti i book #4 😂 "Children of Strife". Užas 😁😁
Haha, da, realno je trebalo da stane posle prve ako već nije imao ništa novo da kaže. I četvrta će sigurno biti na istu foru. Možda bi mi se druga i dopala da nisam čitala u kontinuitetu.

I mene ovo zanima. Jel može neko ko ima Eden premium da proveri jel može da se skine u okviru pretplate?
Piše da je dostupna u Premium paketu.

Последњу књигу коју сам прочитао је Северна Светлост коју је написао Филип Пулман.
Све је почело тако што сам погледао све епизоде прве сезоне серије Његова мрачна ткања. Након што сам погледао последњу епизоду отишао сам у библиотеку и позајмио Чудотворни нож. После те књиге сам позајмио Ћилибарски дурбин и на крају Северну светлост.

Dejan Ognjanović-Zavodnik

Opisana kao srpski pokušaj Lovecrafta i mislim da joj to "pokušaj" najviše i pristaje.

Solidna jeste ali fali nešto, pogotovo kako se bližite kraju knjge gde očekujete klimaks a doživite antiklimaks.

Inače pohvala za Ognjanovića i za opise opustele jugoistočne Srbije i opise napuštenih sela, škola, zgrada i sl gde se i dalje nađe po neki trag života kao i za neke običaje koji vladaju u tim predelima.

To mi je ostavilo veći utisak od same priče.

Solaris, Stanislav Lem, neobična knjiga, naučna fantastika, ostavlja jak utisak na kraju. Trenutno gledam film iz 1972, in on je dobar.

Да ли можете да ми препоручите научно-фантастични роман? Врло мало сам их прочитао, неки од њих су: Времеплов и Рат светова - обе написао Х. Џ. Велс, Фаренхајт 451 - Бредбери, Невидљиви сати и Атлас облака - обе Дејвид Мичел, и још неке књиге, углавном класике сф-а. Препорука може да буде и класик сф и новији сф. Хвала!

@tozovac
Ako nisi čitao, onda uzmi za početak Grad i zvezde - Artur Klark.
Klasik SF i meni, njegovo najbolje delo. Odlična priča koja će ti doći i kao zagrevanje za eventualno dalja SF interesovanja.

Uf, pa bar SF-a ima koliko ti srce ište. Gore pomenuti Klark, Isak Asimov, Robert Heinlein, Ursula Legvin (Le Guin),... - za početak.
Pozdrav

Ajd i ja da ti nesto preporucim, verovatno si i citao nesto od ovoga..

Artur Klark - Kraj detinjstva
Artur Klark - Pesme daleke Zemlje
Artur Klark - serijal Rama
Artur Klark - ...i ostale knjge
Dejvid Brin - serijal Uzdizanje (6 knjiga)
Frederik Pol - serijal Kapija
Greg Ber - serijal Put
Gregory Benford - serijal Saga o galaktickom centru
Isak Asimov - serijal Zaduzbina ( a i ostale kniige)
Larry Niven - serijal Prsten
Lois McMaster Bujold - Vorkosigan saga... ako volis svemirske opere (sapunice)
Orson Scott Card - Enderova igra i nastavci
Robert Hajnlajn - serijal Buduca Istorija
Stanislaw Lem - Nepobedivi, Glas gospodara, Fiasko..
Zamjatin Jevgenij - Mi
Adrian Tchaikovsky - Deca vremena i nastavci
James C. A. Corey - serijal Expanse
Karl Sagan - Kontakt
Mihail Atamanov - serijal Iskrivljena stvarnost
Philip K. Dick - ima ih mnogo za preporuku, da ih ne nabrajam..
Pierce Brown - serijal Uspon Crvenog
Rick Yancey - serijal Peti talas

dovoljno za pocetak.. 😛

Besnilo- Pekić
Vrlo zahtevna knjiga, toliko likova toliko radnji, treba sve pohvatati. Počinjao je dva puta i oba puta batalio na 60toj strani. Treći put sam skupio snage i pregurao prvih 100 strana posle ide lako. Mogu slobodnu reći da spada u top 5 knjiga/romana koje sam pročitao, možda uz Anu Karenjinu i najbolja knjiga. Svaka preporuka za čitanje.
P.S. Mogla bi komotno i serija da se snimi..

Da je Besnilo napisao neki anglosaksonac, ili možda južnoamerikanac, verujem da bi za to dobio Nobelovu nagradu.
Lično, Besnilo mi je u rangu Sto godina samoće, izvanredno delo sa nekim svojim duhom.
Pozdrav

Delim mišljenje o Besnilu.
Preciznosti radi, da kažem da se Nobelova nagrada za književnost ne dodeljuje za pojedinačno književno delo.
+
Neviđen scenario za blokbaster film.

Kome teško da čita ima u MP3 da se skine.

За почетак сте ме затрпали 😅
Хвала вам на препорукама, читаће се. 🙂 Мало у последње време запостављам књиге, али такве су околности, ни ја их не волим 😁

Беснило сам читао пре 7-8 година, књига ми је била већим делом досадна, али онај спектакуларни крај ме је толико одушевио, да је невиђено поправио утисак. Тако да ми је роман остао у јако лепом сећању. Топла препорука онима који нису читали.

@tozovac
"Kraj detinjstva" od Klarka. Azbuka SF.
Nakon toga serijal Hiperion od Dena Simonsa.
Ali ZAHTEVA KONCENTRACIJU, da znaš.
Asimov, Klark i Ursula su sveto trojstvo naučne fantastike.

Ja inače saša završio zbirku horor priča "Fantomski ljubavnik". Dobra jeee.
Sad razmišljam šta ću a "Besnilo" me čeka na polici sigurno 5-6 godina.

Pre trojke ide naravno Simons i Hiperion, koji ti je Carobnjak iz Oza u svemiru recimo, tesko da je nesto toliko dobro. Od njega ide i Ilion/Olimp koji je za nijansu slabiji ,ali ako si se kao decak igrao vojnicima i slicnim igrackama,pravio svoje price ovo ce ti genijalno leci. Ja svakih par godina obrnem.

Pre trojke ide naravno Simons i Hiperion, koji ti je Carobnjak iz Oza u svemiru recimo, tesko da je nesto toliko dobro. Od njega ide i Ilion/Olimp koji je za nijansu slabiji ,ali ako si se kao decak igrao vojnicima i slicnim igrackama,pravio svoje price ovo ce ti genijalno leci. Ja svakih par godina obrnem.
Хвала ти, узећу у разматрање. Доста сте ми предлога дали, на мени је сада само да читам 🙂
А пошто нешто спорије читам, миран сам са предлозима неколико месеци, а можда и дуже. Хвала свима!

Далеко је Ден Симонс од Кларка, Асимова, Урсуле и осталих. Посебно што Хиперион и није прави СФ, већ СФ бајка/space opera. Мени није легла, прочитао сам прва два дела и сморио се. Са друге стране прочитао сам скоро све од Кларка и добар део Асимова.
Поред споменуте тројке додао бих и Анди Вира (Марсовац или Очајнички покушај).

Sve ovo što ste nabrojali je stvarno super. U svim tim knjigama sam zaista uživao. Ali Zdravo leto, zbogom od Michael Coney-a, po meni, premca nema. Pročitah je, evo peti put. Više puta nego Na Drini ćuprija.

Dina jeste broj jedan,ali je trazio nesto novije,pa mu to nisam ni nudio. Meni je i Batlerijanski dzihad bio odlica prikvel, a pitanje kome bi se to svidelo.

Nazad
Vrh Dno