Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Tan
Ide do nekih 250W na grejanju, ali najravnomernije odrzava 300+.
Iskreno, meni je to vrh, to sam voleo i kod Luca-e, sto ne ide ispod 250W na grejanju, ne podnosim niske modulacije na klimi dok greje, duva hladno :)
Zar nejde do 100w? Kod menene loka drzi na 100w cak ispod nesto sitno ( iako nevidim svrhu, nema efekta ali ok ) pa sam mislio da i kod tebe ladno odrzava do 100w

Moja bude oko 180
Zatvorim prostoriju ali ne spušta
Pirka pomalo hladan vazduh :)
Držim je na grijanju 24 , danas je nisam ni palio
Evo potrošnje od prošle sedmice , kada sam ugradio shelly

Prilozi

• Screenshot_20251022_185842_Shelly Smart Control.jpg
    Screenshot_20251022_185842_Shelly Smart Control.jpg
    72.2 KB · Pregleda: 139
Ja imam LN 9ku, ona nema isti kompresor.

Moj je valjda twin rotary,
Da hoće minus biti, da vidim kako radi
Bude u Banjaluci često oko 0 i velika vlažnost pa ćemo vidjeti kako će raditi.

Borik :) kod kampusa

Magican prozor ili sto drugi kazu u drugom forumu vrata :)
Zatvorena vrata ---> on/off
Otvorena vrata ---> pegla sa 240w
Pogledajte prilog 510031
Kako taj Gree ima stabilnu liniju moja 18kmta ko da ima sizofrena cepanja u poredjenju sa tvojim. Al senzor ima tacan u celzius. Sinoc otvorio rernu istog trena se ugasi, malopre otvori prozor odma skace da greje :)

Prilozi

• Screenshot_20251022-193847.png
    Screenshot_20251022-193847.png
    79.1 KB · Pregleda: 178
Kako taj Gree ima stabilnu liniju moja 18kmta ko da ima sizofrena cepanja u poredjenju sa tvojim. Al senzor ima tacan u celzius. Sinoc otvorio rernu istog trena se ugasi, malopre otvori prozor odma skace da greje :)
Nije ovo Gree nego MHI 20ZS-W :)
Grafik bio samo jedan primer, kako moze vrata da uticu na rad klime

Poslednja izmena:
Koja je bolja comfort amber pro 12ka ili daikin ftxc35e za grejanje 20 +15ak kvadrata?Ili ako imate neki predlog u tom cenovnom rangu?

Tu bi jedna 9tka bila nedje ok.
Veci problem je zadata od 21c, sta ona da greje ili da odrzava kad je napolje 20c :)
Koja je bolja comfort amber pro 12ka ili daikin ftxc35e za grejanje 20 +15ak kvadrata?Ili ako imate neki predlog u tom cenovnom rangu?
Amber Pro ne ide ispod 500w! A Daikin ide dosta nize 200-300w!
Zavisi i kakva je izolacija, kuca/stan? Ako je slaba isao bi na Amber, ako je dobra onda Daikin!
Vidim da je zlatibor u pitanju tu bi ipak dao prednost Amber Pro!
Evo ovde imas dobar komentar od @djzecky koji ima obe klime Amber Pro i Daikin FTXC35

Poslednja izmena:
Jedna prava zvijer, svježe ugradjena, Mitsubishi MSZ-AY50VGKP.

Jedino ostade ona nejasnoca sto Mitsubishi na nekim modelima poput ovoga, stavlja unutrasnju identicnu kao na modelima slabijeg kapaciteta dok je spoljna, naravno, veća.. Čak su i bakarne cevi fi6 i fi10 umesto fi6 i fi12 što se standardno koristi za klime 18ke.

Prilozi

• IMG_3764.jpeg
    IMG_3764.jpeg
    402.1 KB · Pregleda: 88
  • IMG_3762.jpeg
    IMG_3762.jpeg
    289.8 KB · Pregleda: 85

Jedino ostade ona nejasnoca sto Mitsubishi na nekim modelima poput ovoga, stavlja unutrasnju identicnu kao na modelima slabijeg kapaciteta dok je spoljna, naravno, veća.. Čak su i bakarne cevi fi6 i fi10 umesto fi6 i fi12 što se standardno koristi za klime 18ke.
U koliko m² si ovu klimu stavio?

Javi bas kako se ponasa na oko 0 stepena. Ja sam nju gledao uporedno sa 18kmta i presudila Fuji posto malo jaca na papiru a jeftinija bila.

Ugradio coveku da greje prizemlje kuce. 25m2 dnevni, a klima stoji direkt naspram vrata od hodnika i duva tamo. Nema izolacije, samo ‘nemacka’ fasada malterisano. Videcemo kad se spusti temp kako ce se ponasati.

Imam potencijalni problem sa klimom, letos uzeta Tesla TT34TP91-1232IHWT (to bi trebalo da je ovaj model https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-inverter-tac-12chsd-tpg31i3ah.509776/), hladila odlicno, tiho, kulturno, bez ikakvih problema. Ugradjena propisno, udaljena od zidova i plafona, ima skoro 4m cevi, vakuumirana (mada mozda prekratko, nekih 15min?).
Sad krenulo grejanje i problemi:
  • iFeel ne radi ili mi ne znamo da ga aktiviramo ili ne radi termostat u daljinskom
  • treba joj 3-4min da pocne da greje, prvo sa nizom brzinom ventilatora pa nakon jos nekoliko minuta sa izabranom
  • iritirajuci zvuk gasa u cevima, neki skricavi, skripavi, visokotonski koji se cuje i unutra, nekad traje stalno (slabijim intenzitetom, kao podzvuk i 'muzicka' podloga) nekad samo prvih nekoliko minuta
Evo i nekoliko primera, iskusniji klimatolozi i majstori ce valjda znati sta je, ja sam prvo mislio da je neki lezaj ali ipak je u pitanju gas (sta moze biti, manjak gasa, negde ogranicen protok, los cetvorokraki, kompresor?)
Pogledajte prilog unutrasnja.mp4
Pogledajte prilog unutrasnja1.mp3
(unutrasnja)
Pogledajte prilog spoljasnja.mp3
(spoljasnja)
Pogledajte prilog cevi.mp3
(cevi)
Pogledajte prilog spoljasnja i oluk.mp3
(spoljasnja + oluk)
Pogledajte prilog spoljasnja zvecka.mp3
(spoljasnja blize)
Pogledajte prilog cevi skripe.mp3
(cevi skripe)
Pogledajte prilog spoljasnja preblizu mikrofon.mp3
(spoljasnja preblizu)
Pogledajte prilog najgore cold start.mp3
(cold start havarija, ovo se samo jednom desilo)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno