Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Interesuje me da li je izašlo nešto bolje za kupiti od FSP Hydro Ti Pro 1000W? Razmišljam o tom napajanju, odlučio sam da uzmem optimum 1000W PSU koje kod nas ima da se nađe.

Trenutno sam na SF Leadex 1000W SF-1000F14MP, staro malo manje od 3 god. Nije puno radilo, ali bih ga zamenio preventive radi.

Imao sam CM V850 pa sam navukao strahove da duže od 3 god držim napajanje ahahahhaha
A mogao sam da se zakunem u taj CM.

Ima li uopšte bilo kakve prednosti preći na ATX 3.x napajanje u odnosu na ovaj SF?

Meni je ciftek 500w radio 9 godina jos sam ga i prodao za 2000 din a inace je omrazen koliko sam skapirao

Vrv. i dalje radi

Valja li inace MSI MAG A650BNL 650W black?

CM V850 je odapeo posle 4 godine, a u glavi sam već zacrtao da će raditi makar 7 god...

I razmišljam da li menjati ili jednostavno furati ako radi i ne dirati ništa dok ne crkne i SF (koji možda nikad ni ne crkne) 😄

Kad te strefi, strefi te...

Jedan Thermaltakeov krš od 730W mi je radio bez mane 8 godina i preživeo silne udare i padove napona. Gurao je i GTX 1080Ti...
Zamenio sam ga čisto iz straha, i dalje je potpuno ispravan.

Sad mi Fractal Ion+ od 760W radi više godina bez problema i tera RTX3080...

Interesuje me da li je izašlo nešto bolje za kupiti od FSP Hydro Ti Pro 1000W? Razmišljam o tom napajanju, odlučio sam da uzmem optimum 1000W PSU koje kod nas ima da se nađe.

Trenutno sam na SF Leadex 1000W SF-1000F14MP, staro malo manje od 3 god. Nije puno radilo, ali bih ga zamenio preventive radi.

Imas FSP Mega Ti 1350W ATX 3.1 80+ Titanium, imam to napajanje i mogu ti reci da je brutalno, izuzetno kvalitno, jako tiho, kablovi su slivovani i jako mekani, 10 godina garancije, ali je i cena jaca

Jedan Thermaltakeov krš od 730W mi je radio bez mane 8 godina i preživeo silne udare i padove napona. Gurao je i GTX 1080Ti...

Fractal Design ion+ je odlična đunta. Gurala je dve 3060 dok sam se zezao sa kopanjem ETH-a. Sada gura samo jednu 3060 u konfiguraciji sa i5 12-te generacije. Nečujno, hladno. Ma milina

Thermaltake Smart SE radi i kad sve ostale komponente posustanu. Evo jedno od 530W gura kod klinca i7-3770 sa rtx2060, (treća konfiguracija po redu, prvo i5-2500/R9 280x, pa i3-4170/1050). Znam da kažu da ne valja, al' eto, radi... Da menjam ili da ne diram?

Thermaltake Smart SE radi i kad sve ostale komponente posustanu. Evo jedno od 530W gura kod klinca i7-3770 sa rtx2060, (treća konfiguracija po redu, prvo i5-2500/R9 280x, pa i3-4170/1050). Znam da kažu da ne valja, al' eto, radi... Da menjam ili da ne diram?
I ja sam imao Smart SE, upravo sam o njemu i govorio, lol.

Ne znam šta da ti kažem. Kad je moj napunio 8 godina rešio sam da ga zamenim preventivno...da ne razmišljam. Svašta je prošao...

I kod mene matori S
Kod mene Corsair vx450 (onaj sa zelenim slovima, Seasonic platforma) gura 18 :)) Kupljen onomad u Eurolinku, ako se još neko seća te radnje, bila je dosta popularna.
Seasonic SS-380GB gura Xeon E5450 (771 na 775 mod) sa GTS450. Mislim da je napajanje iz 2011-te. Komp je ispravan, čuči kod mojih, ali slabo ga koriste. Danas i babe i dede vise na telefonima

Meni je Corsair HX620, Seasonic platforma crklo posle 8 godina umerenog rada. Seasonic X Gold 850 posle godinu dana, zamenio ga uz doplatu za Seasonic Platinum 860xp druge generacije, radilo oko 9 godina umerenog rada dok nije eksplodirao mosfet u njemu. Izgleda da koliko god bio dobar Seasonic, nemam bas preterano dobro iskustvo sa njima. Sad sam uzeo Be Quiet Power Zone 2, pa cemo videti, makar ima 10 godina garancije 🤣

Kupio sam gotovu kancelarijsku konfiguraciju koja je došla sa napajanjem ZEUS ZUS600.
Napajanje je izuzetno glasno - ventilator 120 mm radi na 100% i iritira i mene i koleginicu koliko se čuje.

Da li postoji neko JEFTINO (2000-3000 din) napajanje 500-600w koje je tiho?

Ja jos uvek teram Corsair Tx650 v2, kupio sam ga u CH 2011te godine, znaci zagazio u 15. Gura r5 3600, 32gb rama, b450, 3ssda, 1hdd, rx 580 8gb, 6 ventilatora i dalje je tih i hladan. Razmisljam da ga zamenim preventivno, a s druge strane vezan sam za njega emotivno 😁. U to vreme sam ga platio 110chf, pa me zanima da li ima u tom cenovnom rangu (100-120€) ima iole pristojno do 750w kod nas, jer mi ne treba jace ( igram samo Wot i posao klasika)?

Vrh Dno