Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Napravio sam neki uži izbor napajanja, pa ako neko ima neki komentar ili sugestiju, neka napiše:

be quiet! Pure Power 13 M 650W ATX v3.1
XPG Core Reactor II 650W (na ipon ima samo 750W)
FSP HYDRO G 650 PRO 650W
Corsair RM650e
ASROCK SL-650G Steel Legend 650W
Cooler Master V650 GOLD V2

Napravio sam neki uži izbor napajanja, pa ako neko ima neki komentar ili sugestiju, neka napiše:

FSP HYDRO G 650 PRO 650W
Corsair RM650e
Izmedju ovog il Bequeit il XPG

FSP HYDRO G 650 PRO 650W
Corsair RM650e
Ако можеш да додаш за мало веће напајање, боље су се показала на тестовима него ова мања.

Zdravo,

trenutno imam ryzen 5 3500x i 1050, ali planiram da uzmem jaču grafičku i zbog toga mi prvo treba napajanje.
Koju preporuku imate za neko od 600w i do 5000 dinara.

Zdravo,

trenutno imam ryzen 5 3500x i 1050, ali planiram da uzmem jaču grafičku i zbog toga mi prvo treba napajanje.
Koju preporuku imate za neko od 600w i do 5000 dinara.
Tesko ces nesto valjano kupiti za samo 5000 dinara, napisi i koju graficku otprilike planiras.
Prvo sto mi pada na pamet je ovako nesto, ali je i van budzeta:

Nakon 12 godina moram da menjam Cooler Master V850 napajanje, Čitam temu, forume i testove. Gledam naše radnje i nisam pametan. Trenutni izbor bi mi bio be quiet! Power Zone 2 750W, ali sam otvoren za bilo koje dobro rešenje. Bitno je da bude veoma tiho pod nekim optimalnim opterećenjem. Tamo krajem godine planiram i apgrejd grafičke na RX 9070/9070XT.

Poslednja izmena:
Uzeo sam Be Quiet! Power Zone 2 750W, uz kupon izašlo 15000 dinara.

Stiglo napajanje. Pre ovog sam imao Corsair HX520 i Cooler Master V850. Ko traži ultra tiho napajanje, preporuka za BQ PZ2. Ovo je ubedljivo najtiše što sam imao do sada. Jedino što mi nisu poslali garantni list koji glasi na 10 godina.

Znam da je druga tema i sve, ali SVUDA na ananasu pise 2 godine i da se dokupljuje garancija.
1753716441624.png

Pisi kako cujes :) citaj kako je napisano :)

Znam da je druga tema i sve, ali SVUDA na ananasu pise 2 godine i da se dokupljuje garancija.
Pogledajte prilog 500407
Aнанас није продавница компјутерске опреме.
Купи негде другде, добићеш комплетну гаранцију на 10 година без докупљивања.
Није напајање лаптоп да докупиш гаранцију.
Нпр ако је две године на напајање, не можеш докупити осам година гаранције.
Многе фирме дају законске две године и то је то, док друге дају дуже.
Чак има разлика од фирме до фирме, неке продавнице компјутерске опреме на NZXT напајање не дају више од три године гаранције.
Друге дају 10 година.
Тако да све зависи од фирме.
Stiglo napajanje. Pre ovog sam imao Corsair HX520 i Cooler Master V850. Ko traži ultra tiho napajanje, preporuka za BQ PZ2. Ovo je ubedljivo najtiše što sam imao do sada. Jedino što mi nisu poslali garantni list koji glasi na 10 godina.
Јави се и захтевај да добијеш написмено. Вртеће те мало са форама - фискални, ово, оно (довољно, не треба ти више..).
Треба ти оверена гаранција од продавца, то и тражи

Ne znam da li je ovo prava tema za pitanje ali imam sesonic Focus 750 gold da li se otvaranjem napajanja gubi garancija? Hoću da očistim ventilator od masnoće i naslaga...
Moже да те удари струја. Не отварај никада напајање. Продувај га неким усисивачем и сл.

misljenje: nemoj kupiti. chieftec i bez lite value i slicnih oznaka nije za preporuke.

Vrh Dno