Šta je novo?

Dilema oko stereo pojacala

Naravno. Za sada mi je muzika prioritet pa ću tu i nastaviti ulaganja. Doći će nekad i kućni bioskop na red...

Stigao Wiim pro plus, spojen na NAD, i na prvi utisak - odlično. Zvuk je detealjniji, čistiji, bolji u svakom pogledu, i svakako je veliki napredak u odnosu na onu kombinaciju Denon avr zone 2 pre out -> NAD. Wiim aplikacija je odlična, Tidal radi bez greške.
Da li je bolje ostaviti volume na 100% u wiim aplikaciji a onda glasnoću podešavati na pojačalu, ili obrnuto (pojačalo otprilike na 40-50% a onda na wiim aplikaciji podešavati glasnoću)? Ili je svejedno?

Stigao Wiim pro plus, spojen na NAD, i na prvi utisak - odlično. Zvuk je detealjniji, čistiji, bolji u svakom pogledu, i svakako je veliki napredak u odnosu na onu kombinaciju Denon avr zone 2 pre out -> NAD. Wiim aplikacija je odlična, Tidal radi bez greške.
Da li je bolje ostaviti volume na 100% u wiim aplikaciji a onda glasnoću podešavati na pojačalu, ili obrnuto (pojačalo otprilike na 40-50% a onda na wiim aplikaciji podešavati glasnoću)? Ili je svejedno?
uvek na 100% u strimeru...

Extra,odličan je taj wiim,ja se još uvek lomim oko Pro varijante...za sad sam na RPI4+Volumio.

И на стримеру и даку јачину звука, ако има, увек на макс. Никако појачање звука у дигиталном домену.

Pozdrav drug,,nisam još iaprobao pomenutu kombinaciju,mozda bi mogao....trenutno koristim Harmana kao stereo i igram se sa RPi4 kao strimerom...ipak posle svih kombinacija,najbolje mi RPI kao strimer radi sa Volumio sistemom(koji nije besplatan) u kombinaciji sa Tidalom....sve ostalo sto sam probao mi je mušičavo,ili ja nešto ne znam da podesim...
Da li si se odlučio za neko softversko rešenje za muziku?
Ja tražim nešto upravo i totalno sam razočaran svime što postoji. Ima i moja tema gde se vidi ta patnja.

A ovo što sam napisao,trenutno sam na RPI4 sa Volumio sistemom,i to radi bukvalno savršeno kao streamer za Tidal. Ostaje mi samo da vidim da li ću ostati na toj kombinaciji (nešto mi se ne plaća 5-6e svaki mesec za Volumio) ili ću uzeti Wiim Pro. Ako si na to mislio :)

A ovo što sam napisao,trenutno sam na RPI4 sa Volumio sistemom,i to radi bukvalno savršeno kao streamer za Tidal. Ostaje mi samo da vidim da li ću ostati na toj kombinaciji (nešto mi se ne plaća 5-6e svaki mesec za Volumio) ili ću uzeti Wiim Pro. Ako si na to mislio :)
Upravo to. Volumio je odličan, ali ima samo tidal connect opciju, dok neki sistemi (poput Roon koji je duplo skuplji) ima opciju da u playliste meša lokalnu i tidal muziku. Sve je u istoj app, pretražiš pesmu i pustiš, a on odluči odakle će po kvalitetu i slično.

Nema idealnog rešenja,a da je jeftino :)

Nazad
Vrh Dno