Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Od sinoć mi ne radi TMDB Helper, prijavljuje eror. Jel ima još neko taj problem i šta mi je činiti?

Да изнесем свој чудан проблем са кодином.
Елем... onn 4k pro радио 15 месеци као докса и одједном почела зезања - прво са смарт тјубом, а потом и са кодијем. Смарт тјуб почео из чиста мира да мрзне, избацује на почетни екран бокса... свакакве глупости. Деинсталирао, ставио поново али опет иста прича. Решим да вратим бокс на фабричка подешавања, смарт тјуб ради као докса, све остале апликације такође, али... почиње коди да зеза. Не да зеза него да ј**ееее. Пустим филм (RD+fen light) и још док баферује садржај избаци на почетни екран бокса. Било који филм. Пробам кишобран - мало боља ствар, у смислу да пусти понеки 4К или понеки 1080р. Више пута брисао и инсталирао коди у верзијама 21.2; 22 алфа; монсунс - иста прича. Пробао и 21.5. Ништа. Елементум ради, али... мањи избор квалитета, а и навикло се на RD (шта ћеш)
Јуче поново ресет на фабричка бокса, ајмо Јово наново - инсталирај све апк (смарт тјуб, шитфликс, хбо макс, Ф1 ТВ, скај шоутајм, тивимејт) и наравни коди... ииии - опет иста прича. :mad:
Углавном, видим да је већина наслова на торентиу и да углавном повлачим са њега (мада је и easy news такође лоше радио - он и као пусти филм, али је екран црн а филм као иде). Ту одлучим да све побришем од адона, ставим "обичан" ФЕН, али иста прича. И на крају омогућим буквално све скрапере, изворе и - ради. Наравно, избегавам торентио, бирам следећи по величини и квалитету. Пробао 10-ак филмова - све супер.

Ето... Што би покојни Лане Гутовић рекао - не знам зашто сам вам ово све испричао. Ко зна, можда некоме и затреба, али важно је да не шкоди ;)

Да изнесем свој чудан проблем са кодином.
Елем... onn 4k pro радио 15 месеци као докса и одједном почела зезања - прво са смарт тјубом, а потом и са кодијем. Смарт тјуб почео из чиста мира да мрзне, избацује на почетни екран бокса... свакакве глупости. Деинсталирао, ставио поново али опет иста прича. Решим да вратим бокс на фабричка подешавања, смарт тјуб ради као докса, све остале апликације такође, али... почиње коди да зеза. Не да зеза него да ј**ееее. Пустим филм (RD+fen light) и још док баферује садржај избаци на почетни екран бокса. Било који филм. Пробам кишобран - мало боља ствар, у смислу да пусти понеки 4К или понеки 1080р. Више пута брисао и инсталирао коди у верзијама 21.2; 22 алфа; монсунс - иста прича. Пробао и 21.5. Ништа. Елементум ради, али... мањи избор квалитета, а и навикло се на RD (шта ћеш)
Јуче поново ресет на фабричка бокса, ајмо Јово наново - инсталирај све апк (смарт тјуб, шитфликс, хбо макс, Ф1 ТВ, скај шоутајм, тивимејт) и наравни коди... ииии - опет иста прича. :mad:
Углавном, видим да је већина наслова на торентиу и да углавном повлачим са њега (мада је и easy news такође лоше радио - он и као пусти филм, али је екран црн а филм као иде). Ту одлучим да све побришем од адона, ставим "обичан" ФЕН, али иста прича. И на крају омогућим буквално све скрапере, изворе и - ради. Наравно, избегавам торентио, бирам следећи по величини и квалитету. Пробао 10-ак филмова - све супер.

Ето... Што би покојни Лане Гутовић рекао - не знам зашто сам вам ово све испричао. Ко зна, можда некоме и затреба, али важно је да не шкоди ;)
Imam isto ONN 4 Pro i ista stvar mi se desava sa Kodijem, preko Fen Light addona neke filmove pusti, neke krene da ucitava i samo izbaci na pocetni ekran. Preko Umbrelle isto random se desava da neke filmove ucita, a neke kao ucita i pusti i samo se vidi crn ekran. Probao sam potpuno isti film (isti izvor) na Xiaomi 4k stiku i on ga pusti bez problema. To je ocigledno neki softverski problem koji ima ONN sa Kodijem ili Google TV sa Kodijem. Generelno ONN je super box ali Kodi jako lose radi na njemu. Stremio radi super sa Torentiom.

Ево управо ми се исто дешава са onn 4K plus o_O
Више нисам паметан шта да радим. Морам пробати VPN да видим да нешто интернет не зеза.

Imam Onn 4k pro i za sada sve radi bez problema. Na kodiju FenlightAM radi sve normalno sa RD, Streamio isto na RD sve radi bez problema. Smart Tube isto. Ne znam sta moze da bude da vas tako zeza....imam kodi onaj klasicni sa play stora 21.2 verzija.

Evo ja da odgovorim unesto Saleta. Imam TCL C715 televizor, Mecool KM3, Xiaomi 4k stick, Transpeed, Vontar i svi oni su na Adrod TV platformi (Transpeed i Vonar su slimbox) i nikakvih problema sa Kodijem nisam imao. Jedino Onn 4k ima problem sa Kodijem, razocaran sam u njega a hteo sam da mi bude primarni box. Sve ostalo radi super, Smart tube, Stremio sa RD....

I ja da prijavim i da kucnem u drvo, na evropskoj verziji onn 4k pro - Thomson Streaming Box Plus 270 sve radi uredno.

@Salac UE ,druze je l samo na ONN uredjajima imas problem sa Kodijem?

Ово већ постаје ненормално - сад ме зеза на свим уређајима. Чак и стримио неће да ми пусти филм, покренем супермена крене учитавање, промени се резолуција екрана и онда трепери оно супермен као да баферује и то је то. Никако да крене.

To je bas jako cudno. Evo sad sam probao Supermena remux od 65gb na Stremiju pusta bez problema. Na Kodiju taj od 65gb nece da pusti na Onn 4k pro.

Nasao sam resenje....mora u Kodiju da se ukljuci "dolby vision compatibility mode". Sad svi filmovi rade.
Settings-Player-Videos i tu je ta opcija pod Processing.

Ето, то до пре пар дана није морало да се подешава, сада мора.
Додуше, фен лајт је имао ажурирање сваки дан, тако да и није чудо. А ја, наравно, не читам измене... Од данас даје свечану пионирску реч да ћу марљиво читати све што напишу за измене.

Још само да сазнам зашто пуца коди на андроиду TV14 на rocktek GX1... Никаквих проблема није било на АTV12. Ови пустили бета верзију АTV14, тестира неколицина Руса, Украјинаца и ја. Једино ја пријавио проблем са кодијем, њих заболе јер користе омне своје нумове, лампе, торсерв матриксе... Гледају ме бело, у фазону - а што користиш коди :cautious:

Poslednja izmena:
Da, samo za android i samo za onn 4k pro i onn 4k plus android box-eve.

А функционише и на STRONG LEAP-S3 ;)

Kako sam uzeo xiaomi mi box s3, rekoh, ajd sada da detaljno ispitam bingie skin koji je ovde nasiroko nahvaljen.
E pa, nije ni upola dobar kao arctic fuse 2. Dosta je blizu netflixa, ali se vidi da je kopija. Generalno se moze podesiti bas slicno kao AF2, ali mi na kraju nije legao. Podesavao sat vremena i nije to to.
Presao na AF2 i progledao.
Sto se performansi tice, ne znam sta znaci laksi i tezi skin. AF2 radi odlicno na mi box s3, na firetv stcik max 2nd gen i na cube 2nd gen.

Tačno da hoće neko snimati svaki put paljenje boxa i ucitavanja tih skinova i da pratimo, pod uslovom ako jednom nesto zapne da treba ubaciti box u vodu na 10min.

Meni je box ukjucen non stop, tako je dizajniran.
Cak i kodi ostaje u mem posto je to jedina app koja se koristi. Jasno je da nije kod svakoga isto, to stoji, ali skin se ucita za 3-4 sekunde, nije kao da je neka vecnost. Nakon osnovnog ucitavanja, ne stucne vise.

Vidim da nabrajas par uređaja, kod mene na GT King i na Amazonu gen2 nije radilo glatko, nebitno koji skin da sam probao. Čak ni za sam Kodi ne bi se sa nekim kladio kada pokrecem da ce sastaviti svaki put isto.

Sinoc opet problem sa Real Debrid-om i Easynews-om na Kodi-ju. Ne pusta ni jedan link (FenLightAM, Umbrella). Ajde kod easynewsa u Kodi-ju je ocekivano da neke strimove pusta odmah a neke ne. Ali RD nece pa nece. Probam u Stremio RD isto nece. Probam Easynews otvara iz prve (probao vise streamova). Tako da sam juce pustao preko Stremia i external player (Kodi).
Sada tek vidim da ne pomazu moja podesavanja sa IPv4 i IPv6.
Ponekad pomogne restart TV-a i rutera i RD proradi. Nisam jedini sa ovim problemom. Citao sam na Redditu isti problem. Pomaze samo restart Kodi-ja ( uredjaja) i rutera. Uglavnom je sve ok. Ali naidje dan/vece kada ne radi nista.

Koristim kodi već godinama a nikada nisam probao neki skin. Razmišljam da isprobam . Pa me interesuje moram li sve addone da instaliram ispočetka kada menjam skin?
Često testiram skinove.U stqrtu vidim.koji mi s3 svidja i onda ga podesavam.Najvise se meni licno svidja za sada i najpregledniji je Aeon nox silvo.Lijepo podesim ppcetnu traku,sve pregledno...

Real debrid je 'down'. Nijedan link ne ucitava ni sajt im ne radi.

Kod mene (Orion net) radi i RD sajt i jedan testiran unrestricted / RD download link.

Vrh Dno