Šta je novo?

Veš mašine

To je scenario sa Polu-aquastop sistemom, jer nema blok ventil na crevu za primanje vode, vec je klasicno crevo. Pa jedini način da se zaštiti od havarije jeste da konstantno drži pumpu uključenom.

Kod takvog tipa aquastop sistema masina ima konstantan dotok vode kroz crevo do same masine, dok kod Total AquaStop sistema ima i blok ventil koji sam spominjao koji se nalazi na samom dovodnom crevu i blokira dovod vode do aparata.

Prilozi

• IMG_3511.png
    IMG_3511.png
    505.8 KB · Pregleda: 84
  • IMG_3512.png
    IMG_3512.png
    266.3 KB · Pregleda: 85
Nema vode. Pomerio se plovak.

U svakom slucaju, beskorisno, jer pumpa ne cini nista, a masini ne mogu otkazati ventili pa da prima vodu u nedogled zbog aquastop blok ventila.

To je scenario sa Polu-aquastop sistemom, jer nema blok ventil na crevu za primanje vode, vec je klasicno crevo. Pa jedini način da se zaštiti od havarije jeste da konstantno drži pumpu uključenom.

Kod takvog tipa aquastop sistema masina ima konstantan dotok vode kroz crevo do same masine, dok kod Total AquaStop sistema ima i blok ventil koji sam spominjao koji se nalazi na samom dovodnom crevu i blokira dovod vode do aparata.
Tenk od masine (y)(y)

Pozdrav, zanima me moze li mi neko reći šta znači slovo P kod Gorenje oznaka (primer WNEI i WPNEI u čemu je razlika)?

Takođe, šta biste mi preporučili od tri navedene:
WNEI 72B za 37k u Eurotehni
WNEI 94BS za 40k na Ananasu
WPNEI84A1SWIFI za 36.5k u Gigatronu

Bilo bi super ako predlog ima i obrazloženje ako vas ne mrzi, hvala unapred!

Pozdrav, zanima me moze li mi neko reći šta znači slovo P kod Gorenje oznaka (primer WNEI i WPNEI u čemu je razlika)?

Imam Gorenje wnei 94bs skoro godinu ipo, do sada radi bez problema, a mnooogo je koristimo. Skracuje vreme u zavisnosti od kolicine vesa, mozes i dodatno da skratis. Dobro pere i ispira. Ima na forumu i ko nije zadovoljan sa gorenjem. Sto se ovog modela tice od mene sve preporuke.

Основна разлика је у количини веша (7, 9 и 8kg), а тиме и у дубини (1. и 3. по 545, а друга 600mm).
Прво види колико су ти битни ови подаци, а остало је вероватно нека разлика у програмима, броју обртаја центрифуге и сл, али мислим не претарно битна. (Нпр. она последња има WiFi, а прве две не.)
Слажем се са @meteorr у вези са WNEI 94BS.

Imam Gorenje wnei 94bs skoro godinu ipo, do sada radi bez problema, a mnooogo je koristimo. Skracuje vreme u zavisnosti od kolicine vesa, mozes i dodatno da skratis. Dobro pere i ispira. Ima na forumu i ko nije zadovoljan sa gorenjem. Sto se ovog modela tice od mene sve preporuke.
Pa izgleda da je samo meni zapao baksuzan model.Imam jos 3 WNEI u okolini koje rade 2-3 godine bez problema.Serviser je dolazio tri puta do sad i masina nije popravljena,rekao je da ce napisati izvestaj.

Skripanje pri centrifugi takodje.Sto se tice ispiranja prvo nas je ubedjivao kako mi sipamo mnogo praska,a uopste se ne sipa preko 100ml praska jer ni to ne moze da ispere,a za skripanje navodno da je u redu to( a kako se ne cuje kod ostala 3 modela skripanje).

Skripanje pri centrifugi takodje.Sto se tice ispiranja prvo nas je ubedjivao kako mi sipamo mnogo praska,a uopste se ne sipa preko 100ml praska jer ni to ne moze da ispere,a za skripanje navodno da je u redu to( a kako se ne cuje kod ostala 3 modela skripanje).
Skripanje nikako nesme da se cuje. Ili su lezajevi bubnja ili semering bubnja slabo podmazan. Javi svakako sta su na kraju odlucili-resili.

А шта је тачно са испирањем? Код мене увек остане пене у гуми и између гуме и врата (без обзира колико прашка сипао).

Škripanje se čuje i na mojoj mašini kada moja ćerka pere veš, nakrka persila ko luda i pena koliko hoćeš.
Kada ja puštam mašinu detrdženta stavim koliko treba, nema penene sem na dnu i nema škripanja.

А шта је тачно са испирањем? Код мене увек остане пене у гуми и између гуме и врата (без обзира колико прашка сипао).
Ne ispira ves kako treba.I kad stavimo cisto odelo bez praska ima pene.

@aleksa.ue
Је л' укључујеш "drum clean" повремено? (Претпостављам да да, ал' чисто да питам.)

Zar nemaju senzore za sapunicu,ili kako već se zove,kod mene izbaci jednom u par meseci "otkrivena sapunica",kad se stavi manje odece i više praška.E sad neznam dal dodatno ispira nakon obaveštenja,vrlo moguce

Da tacno,ma znao sam to i ranije ali nisam je palio nijednom na drum clean.
Zar nemaju senzore za sapunicu,ili kako već se zove,kod mene izbaci jednom u par meseci "otkrivena sapunica",kad se stavi manje odece i više praška.E sad neznam dal dodatno ispira nakon obaveštenja,vrlo moguce
Ima ali kod mene nije izbacila fd bar da ja znam.

Мислим да чак у упутству пише да се пусти "drum clean" пре првог коришћења машине.
У сваком случају одради то (можда и два пута, ако до сада ниси никако укључивао).

Da li je neko možda imao problema sa Gorenje veš mašinom ispod nje curi voda, šelne, creva dovod i odvod sve ok ali negde curi, tipa za jedan program izbaci 1 čašu vode, kupljena je pre godinu dana serviser traži snimak i dokaz curenja kako bi znali šta da ponesu kad izadju na teren, čekam ih da se nakane da dodju...

Prilozi

• 20251017_152957.jpg
    20251017_152957.jpg
    85.3 KB · Pregleda: 46
Pa mora da curi negde na crevu valjda.Proveri da nije prljava,zapušena,na onaj poklopac sa prednje strane.

Stavi dole karton i gde nakvasi u tom delu i traži problem, ako je napred tulel guma.

Zdravo,
Ima li neko preporuku za mašinu sa gornjim punjenjem za kupovinu u Srbiji?

Nazad
Vrh Dno