Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Kako se rešavate ove proklete prašine sa garderobe sa ekrana? Pogotovo uz ivice futrole
Neke lepljive trakice, krpa?

Da li si realan?!
Kakve veze model telefona ima sa prašinom na telefonu?

Hteo sam nesto napisati ali se ugrizao za jezik. Tesko onom ko s njim vek provede. Ugusio temu s kuknjavom vec 2-3 nedelje.

Ima ona rotirajuca cetka u jysk-u, pa moze sa njom...

Jednom u nedelju dana skinem masku, naprskam Ajaxom na ubrus i očistim detaljno phone (minut posla bukvalno). U međuvremenu, kraj majice se malo zgužva preko prsta pa se očiste sočiva + koliko se može okolo njih. :)

Izgleda da zavisi i od marke obicnog stakla. Tako da mozda napisete ako nije protiv pravila foruma, koju marku obicnog stakla koristite i koja radi. Ja sam probao obicnim, nije radio otisak. Tj radio ali mnogo lose. Pa sam ubacio samsung original, i sa njim odlicno radi.
Kinez sa alija radio sasvim ok a sada nillkin, isto sa alija, radi bez greske.

Ova opcija je samo za EU modele jer su uslovili proizvođače da je implementiraju.
Kako većina ubacuje azijske CSC gubi tu stavku.
Koja makar mene lično nervira i smatram da je bespotrebna.

Promenjen csc na INS, ultra je u pitanju, oneui 7, ima ovu info o cycle . Kad predjem na 8icu videćemo.

Da li imaš opciju snimanja razgovora na tom INS kodu?
Imam CSC kod INS, i na telefonu postoji opcija snimanja razgovora bez upozorenja sagovornika. Telefon sam kupio za azijsko tržište, i od samog početka nije imao opciju za zdravlje baterije.
Pokušao sam da promenim region prelaskom na EU kod, ali nakon prelaska sa One UI 7 na One UI 8 i dalje nisam dobio tu opciju. Da li zna neko kako da dobijem tu opciju?

Da li si realan?!
Kakve veze model telefona ima sa prašinom na telefonu?
Ko je spominjao da to ima veze sa nekim modelom telefona?
Hteo sam nesto napisati ali se ugrizao za jezik. Tesko onom ko s njim vek provede. Ugusio temu s kuknjavom vec 2-3 nedelje.
O čemu ti care pričaš?
Nikad bolju bateriju nisam imao na nekom telefonu.
Pišem samo da se ni slučajno ne instaliraju system updates ako žele da ostane dobra baterija.
Jednom u nedelju dana skinem masku, naprskam Ajaxom na ubrus i očistim detaljno phone (minut posla bukvalno). U međuvremenu, kraj majice se malo zgužva preko prsta pa se očiste sočiva + koliko se može okolo njih. :)
Ma na to uradim ponekad ceo telefon i futrolu sa alkoholom ili asepsolom. Ali se ovako po džepovima nenormalno skupi prašine koja se ne da skinuti tek tako
Jel postoje da se kupe one nalepnice sto se koriste pre stakla na Aliexpress, neki džak 200kom? 🤣

Poslednja izmena:
Htedoh da zaokružim naslov teme, ali računam, dovoljno je krupno, a i nije internet meme.

Pitanje je potpuno uopšteno i nikakve veze sa ovim modelom nema. Možda ti se lepi na naelektrisanu futrolu, možda je problem sama garderoba ili mašina za pranje/sušenje veša, ali šanse da ima veze sa ovim telefonom su zanemarljive.

Prilozi

• Screenshot_20251014_202722_Chrome.jpg
    Screenshot_20251014_202722_Chrome.jpg
    93.5 KB · Pregleda: 126
Nikad bolju bateriju nisam imao na nekom telefonu.
Pišem samo da se ni slučajno ne instaliraju system updates ako žele da ostane dobra baterija.
Ovo u mom slučaju( na S22, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra i S25 mali) apsolutno nije tačno!
Uvek sam instalirao sva dostupna ažuriranja i baterija je bila kao i pre ažuriranja.
Tako da...nemojte uopštavati stvari.

Udaviste sa maskama i folijama
Evo još malo. :cool:
@thebatman Nije bitno koji je brand kaljenog stakla kad su sva ista, tj. nijedno nema antireflektivno svojstvo kao sto ima Gorilla Armor 2 tzv. DX antireflektivni premaz na sebi. Od zastita za staklo na samom telefonu, antireflektivno svojstvo jedino ima Samsung anti-reflecting folija. Ovaj tip sa YT-a je testirao pomenutu foliju na S25U i uporedio sa drugim S25U bez zastite na staklu, pa pogledaj poredjenje. Vec sam u nekom ranijem post-u napisao da cekam da mi stigne ta folija (trebalo bi u toku ove nedelje), pa javljam utiske.

Evo kao što sam i rekao da ću javiti utiske o Samsung anti-reflecting foliji, pa da to i uradim. ;) Postavljanje iste na telefon je izuzetvo jednostavno, kao što je i prikazano u ovom videu, u pakovanju se dobija plastika (kao i špatula širine samog ekrana) koja olakšava centriranje folije preko stakla. Ista se bukvalno ne primećuje na telefonu, zadržava anti-reflektivnost gotovo u istoj meri kao staklo na telefonu, otisci prstiju se lako brišu sa iste, a fingerprint skener naravno radi bez ikakvih problema. Iskrena preporuka za ovu foliju, kao i za Spigen Ultra Hybrid Neo One case, koje sam naručio zajedno sa folijom.

Prilozi

• 25F8B65C-9651-4620-9F1E-D153D3D99311.jpeg
    25F8B65C-9651-4620-9F1E-D153D3D99311.jpeg
    98.4 KB · Pregleda: 79
  • 1B15163F-9943-4567-9BFD-70F3142FE01D.jpeg
    1B15163F-9943-4567-9BFD-70F3142FE01D.jpeg
    167.3 KB · Pregleda: 92
Ovo u mom slučaju( na S22, S22 Ultra, S23 Ultra, S24 Ultra, S25 Ultra i S25 mali) apsolutno nije tačno!
Uvek sam instalirao sva dostupna ažuriranja i baterija je bila kao i pre ažuriranja.
Tako da...nemojte uopštavati stvari.
Care lupetaš al ajde
Sa 9-10h SoT na S23U došao na 2-3h na 4G uz te njihove system updates
Da sam ja pojedinačno slučaj pa hajde, prepun je ovaj forum i S23U tema, Reddit istih žalbi šta su uradili od baterije.
Ako ti radiš nešto za Samsung, imaš neke koristi od njih, to je već druga priča 😉

Evo još malo. :cool:

Evo kao što sam i rekao da ću javiti utiske o Samsung anti-reflecting foliji, pa da to i uradim. ;) Postavljanje iste na telefon je izuzetvo jednostavno, kao što je i prikazano u ovom videu, u pakovanju se dobija plastika (kao i špatula širine samog ekrana) koja olakšava centriranje folije preko stakla. Ista se bukvalno ne primećuje na telefonu, zadržava anti-reflektivnost gotovo u istoj meri kao staklo na telefonu, otisci prstiju se lako brišu sa iste, a fingerprint skener naravno radi bez ikakvih problema. Iskrena preporuka za ovu foliju, kao i za Spigen Ultra Hybrid Neo One case, koje sam naručio zajedno sa folijom.
Imamo isti kombo, maska i ekran, maska - ja bolju, ljepsu - nikad imao nisam, onako subjektivno mišljenje.. folija top, ali nije baš isti nivo antireflektivnosti, no kao što kažeš skoro u istoj mjeri, svakako, po meni, najbolja solucija za ekran..
Što se tiče update-a i baterije, meni je bukvalno isto ko prije ko poslije update-a, daleko od toga da je impresivna baterija u mom slučaju, naprotiv.. sve ostalo - odlično, čak i ergonomija i izgled, u početku mi je bilo meh, sad mi je stvarno prelijep, a i još bolji osjećaj u ruci.. šteta za bateriju(opet u mom slučaju, neke kolege na forumu imaju impresivne rezultate, tako da je to diskutabilno koliko je baterija losa kad kažem da je losa) 🤣🤷🏻‍♂️

A nije mogoće da si na toliko došao nakon prkeo 2 godine korišćenja telefona?
Apsolutno nemoguće
Više bi izvukao SoT na Oneplus 6, 8, 8T stari kao biblija
Ima ljudi u S23U temi nijedan update i guraju 7-8h SoT na 4g

Ja sam na S23u imao od prvog dana pa dok nisam uzeo S25u (posle ravno 2g) oko 5h sot, sad na S25u je opet takva neka brojka.
Da "zavrcem" cpu, osvetljenje, 4g lte, blutut za sat i slusalice, bezicni android auto i ostalo da bih dobio vise baterije mi je smejurija. Ne kupuje se auto sa 500ks pa se vozi da ne predje 2000 obrtaja jer trosi malo vise...

Ja sam na S23u imao od prvog dana pa dok nisam uzeo S25u (posle ravno 2g) oko 5h sot, sad na S25u je opet takva neka brojka.
Da "zavrcem" cpu, osvetljenje, 4g lte, blutut za sat i slusalice, bezicni android auto i ostalo da bih dobio vise baterije mi je smejurija. Ne kupuje se auto sa 500ks pa se vozi da ne predje 2000 obrtaja jer trosi malo vise...
Ništa od toga nisam uradio
Stavio sam thermal threshold 2° manje da se manje greje na suncu
Ubio meta servise koji su gori od virusa
I nekim čudom eto 8-10h SoT već 15tak dana

Care lupetaš al ajde
Sa 9-10h SoT na S23U došao na 2-3h na 4G uz te njihove system updates
Da sam ja pojedinačno slučaj pa hajde, prepun je ovaj forum i S23U tema, Reddit istih žalbi šta su uradili od baterije.
Ako ti radiš nešto za Samsung, imaš neke koristi od njih, to je već druga priča 😉
Prvo, kako možeš nekom koga ne poznaješ i bez bilo kakvog dokaza reći da lupeta!? Isto bih i ja za tebe mogao to reći, ali neću, kućno i svako drugo vaspitanje mi to ne dozvoljava.

Drugo, ne radim ni za Samsung niti za bilo kog drugog proizvođača. Moj hobi su mobilni telefoni i sport.
Ne pijem alkohol, ne pijem kafu, gazirane niti bilo koje druge sokove, ne pušim, ne idem u kladionice, ne jurim žene(imam svoju), novce trošim na telefone, a, da...nemam niti sam ikada( '62 sam godište) imao kola, niti me ona na bilo koji način interesuju, tako da nemam ni dozvolu.
Moj sin i moja ćerka imaju kola, pa ako baš nekad zatreba negde da odem, a da pada kiša odem sa njima, inače idem peške ili biciklom

Treće, u teorije zavere(ravna zemlja, nisu bili na mesecu, itd...) u koje spada i to da proizvođači ažuriranjima namerno degradiraju beteriju ne verujem, odnosno moja iskustava, a imam ih poprilično(od '99-te promenio preko 300 modela telefona), odnosno promenio sam toliko telefona da bih to sigurno primetio.

I ne, nisam uvređen, niti sam ikakv car, davno sam se oslobodio prazne arogancije i ostavio sam ego iza sebe.🙂

Ajd u zdravlje!😃

Prvo, kako možeš nekom koga ne poznaješ i bez bilo kakvog dokaza reći da lupeta!? Isto bih i ja za tebe mogao to reći, ali neću, kućno i svako drugo vaspitanje mi to ne dozvoljava.

Drugo, ne radim ni za Samsung niti za bilo kog drugog proizvođača. Moj hobi su mobilni telefoni i sport.
Ne pijem alkohol, ne pijem kafu, gazirane niti bilo koje druge sokove, ne pušim, ne idem u kladionice, ne jurim žene(imam svoju), novce trošim na telefone, a, da...nemam niti sam ikada( '62 sam godište) imao kola, niti me ona na bilo koji način interesuju, tako da nemam ni dozvolu.
Moj sin i moja ćerka imaju kola, pa ako baš nekad zatreba negde da odem, a da pada kiša odem sa njima, inače idem peške ili biciklom

Treće, u teorije zavere(ravna zemlja, nisu bili na mesecu, itd...) u koje spada i to da proizvođači ažuriranjima namerno degradiraju beteriju ne verujem, odnosno moja iskustava, a imam ih poprilično(od '99-te promenio preko 300 modela telefona), odnosno promenio sam toliko telefona da bih to sigurno primetio.

I ne, nisam uvređen, niti sam ikakv car, davno sam se oslobodio prazne arogancije i ostavio sam ego iza sebe.🙂

Ajd u zdravlje!😃
Ne možeš da me ubeđuješ u nešto što sam gledao svaki dan na S23U već skoro godinu dana, drastična degradacija baterije sa 8-10h SoT na 2-3h, kamera je uništena, usporena, pisalo je na desetine ljudi o tome u S23U temi.
Ubeđen sam da će se iste stvari desiti i sa S25U verovatno čim izađe S26U jer kako drugačije će Samsung da nas "zamoli" da izvadimo još 500-1000 evra. Isto to rade i Apple i kinezi prepune su teme takvih priča.
Niti volim niti mrzim neki brend nešto posebno, zanima me najbolji mogući uređaj za novac koji ja dam.

Tako da sportski pozdrav

Tema je S25U, svaki naredni post koji nije o S25U biće obrisan i idu poeni.

Btw, ja u niti jednoj varijanti ne mogu da prebacim 6h SOT-a, imao sam i S24U, ne sjećam se da sam bolje i sa njom prolazio tako da sve zavisi kako ko koristi telefon, nisu svačije navike iste. Vjerujem da bih JA imao 6h SOT-a i na Ultrama sa kojima se kolege hvale da imaju 9-10h :)

Btw, ja u niti jednoj varijanti ne mogu da prebacim 6h SOT-a, imao sam i S24U, ne sjećam se da sam bolje i sa njom prolazio tako da sve zavisi kako ko koristi telefon, nisu svačije navike iste. Vjerujem da bih JA imao 6h SOT-a i na Ultrama sa kojima se kolege hvale da imaju 9-10h :)
Ja bih voleo da ti mogu dati moj primerak na par dana da vidim sta mu to uradis da ga iscedis za 6h 😅

Sto se tice famoznog 'namernog unistavanja azuriranjem', licno ne verujem u to. Koristio sam i koristim Samsung godinama unazad, i to pomenuto namerno degradiranje nisam primetio. U zivotu jos uvek imam Note10+ star eto vec 6 godina, baterija mu je otisla u ocin ali ipak je to 6 godina star telefon. Prve tri godine je radio potpuno identicno uz sva moguća azuriranja. Ostaje eto bas da vidimo, kad izadje 26. serija pa cemo postavljati slike potrosnje 😅

To za bateriju ima toliko promenljivih da uopšte ne vredi diskutovati. Od broja kartica, aktivnih sinhronizacija, doba dana, godine, aplikacija... Sto čuda.

Ja radnim danom (od 6-23) imam 4h sot, i nekih 50% baterije (samsung mail sa dva naloga, Outlook sa dva naloga, navigacija mozda sat, dve kartice, 2x viber, 2x wa, pola vremena 4g pola wifi, 2h razgovora). Meni je ovo skroz ok. E sad, zatvoreno i wifi verujem da bi izgurao 10h bez problema.

Mali s23, redovno ažuriranje i za godinu dana nisam primetio da baterija išta losija.

Vjerujem da bih JA imao 6h SOT-a i na Ultrama sa kojima se kolege hvale da imaju 9-10h :)
Na S25U ko ima uključen always on display ,lokaciju, sinhronizacije društvene mreže i nije na režimu "Lagano" , pola pola wi-fi i 4G između 6 i 7:00 h screen on time je maksimalan od ujutru do naveče.

Za sad ja prezadovoljan
Oko 30% se brže puni od S23U, mnogo se i manje greje dok je na punjaču.
Ekran solidno bolji ne peče oči ima dal 480 PWM, boje su dosta lepše podešene
Kamera kad slikam po sunčanom danu fenomenalno izgledaju slike.
Fluidnost OneUI 7 je fenomenalana.
Bukvalno mislim da posle 20 dana nemam zamerku na telefon, pu pu da ga ne ureknem.

Prilozi

• Screenshot_20251015_144550_Device care.jpg
    Screenshot_20251015_144550_Device care.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 47
Za obican S25,koju boju uzeti po vama koji ga imate?Ima na stanju srebrni,plavi i crni. Pa me zanima koji izgleda najbolje i na kojoj boji otisci prstiju najmanje ostaju.

Nazad
Vrh Dno