Ja sam ovu moju "24DB WiFi, WGR24-124" antenu kupio početkom 2024 godine i namontirao na krov. Antena nije bila predviđena da pojačam signal na A1 ruteru, nego sam antenu priključio na "High power USB WiFi adapter" i koristio besplatno internet iz komšiluka. Mreža pod nazivom "TP-Link Extender" je uvek bila otključana, pa sam mogao bez lozinke da se povežem. Samo što je korisnik taj pojačivač WiFi signala "TP-Link Extender" uključivao kako kad i ponekad prođe po nekoliko meseca do ponovog uključenja. To je neki nepoznati komšija koji je koristio DSL kod mts-a, jer se vidi na testu brzine da je mreža od mts-a.
Antena se nalazi na šipci od oko 3 metara i nije okrenuta prema A1 baznoj stanici. Treba da odem na tavan, da skinem crepove i da okrenem antenu prema repetitoru za boji signal. Ali pošto ne znam gde se tačno nalazi, moraću da okrenem postepeno od leva na desno i da pronađem gde je najjači signal. I svaki put kad malo okrenem antenu, moraću da se spustim dole u sobu i da proverim kakav je signal, jer u sobi mi je kompjuter i ruter. Gore na tavanu nije moguće da proverim signal, jer kabl od antene ide kroz betonsku ploču u sobu i rupa je zagipsirana. Tako da je to sve malo komplikovano.
Link za antenu:
https://www.gembird.rs/artikal/ante...z--925x725mm--75om-sa-koaksijalnim-kablom-15m