Šta je novo?

Veš mašine

Od Hajera za preporuku je serija 5, ali ne znam da li ti cena odgovara. Bolja je od Gorenja u svakom pogledu.

HUHU

huhu.jpg

Sta mislite o ovoj veš mašini BOSCH WGG244Z5BY po ceni od 64.999din (73.999din)

Ima li nešto od opcija i funkcija da joj fali, neka opcija da ima kod drugih Boš modlea serije 6 a da je ova nema?

Zašto je Bosh WGG244F3BY 99.344din (116.100din) u jednoj prodavnici a ovaj gore BOSCH WGG244Z5BY 64.999din (73.999din) ?

HW80-B14959 pa posle toga idu neka slova i brojevi

Ovaj konkrento model je 8 kg

Imam i Hajer i Gorenje. Sa ovom Gorenje se istina nisam baš družio, ali Gorenje izuzev cene nema više ni jedan plus u odnosu na Hajer. Od kvaliteta materijala, završne obrade, izbora programa, nižeg nivoa buke... sve je na strani Hajera. Ne znam kako Gorenje konkretno pere, ali Hajer pere odlično sa dovoljnom količinom vode. Jedino što Hajer da bi pružio pun potencijal mora da se poveže na wifi. Za malo više od dve godine imali smo 1100+ pranja sa Hajerom (postoji brojač pokrenutih programa :D )

Uz to Hajer je davao 7 godina garancije na ceo uređaj, uz registraciju proizvoda.

I ja razmislja o ovoj masini. Neka traje sedam godina koliko je garancija. Citao sam da je najtisa od svih masina sto mi znaci.

Ne znam da li je najtiša od svih mašina, ali je tih. Najbučnija je kada prima ili ispušta vodu. Na pranju, dok vrti bunanj se skoro ne čuje (čuje se veš kako se tumba i eventualno pljuskanje vode), kao i prilikom centrifugiranja.

Pridružujem se clanu maxy sve sto je rekao za HAIER mašinu, ja sam inače ponosni vlasnik serije 7 već 2 godine bez ikakvih problema. Inače ova serija nema wi fi pa nema ni dodatne programe kao što ima serija 5 sto je jedina mana za ovu mašinu.

VIdećemo kakav momenat za kupovinu bude , razlika u ceni u odnosu na gorenje je u startu 250 € što nije malo..... Thmnia

Zato ima veći izbor opcija na kontrolnoj tabli u odnosu na seriju 5
VIdećemo kakav momenat za kupovinu bude , razlika u ceni u odnosu na gorenje je u startu 250 € što nije malo..... Thmnia
Naravno, odredi budžet i kupi.
Serija 3 mislim da nije direct motion (motor prenosi snagu preko kaiša), dok serije 5 i 7 imaju motor na bubnju...

Ja sam imao sreće pa sma je pazario na popustu za 56.000,popust je bio celih 20.000 u Gigatronu tada I naručio sam je odmah. Tako da gledaj i prati te popuste i možda zakačis nešto povoljnije nego što je sada.

Hoću , hoću , to i planiram.
Odlučio sam da pratim ova 2 modela :
HW90- B14959EU1-S i
HW90-B14959U1

U potrazi sam za mašinom za veš , ali ostadoh iznenađen koliko cene variraju....
Za neke mašine koje su članovi ovde predlagali recimo u martu ove godine cene su otišle za 20% gore ? Neverovatno za tržište veš mašina, makar meni.

Ako gledam "budget" varijantu išao bih na Gorenje WNEI94BS.
Vredi li doplatiti za recimo Haier HW80-B14939-S ? Na primer po karakteristikama je tiša od Gorenja osetno, ili neki drugi Haier ?
Bosch mi se jako dopada i vidim da je hvalite, ali stvarno sad ne bih mogao da dam 70 ili 80+ hiljada za mašinu za veš..... vidim da je kod nas serija 6 uglavnom sa 1200 rpm pa ne znam jel to generalno slučaj ?
Koristim gorenje,doduše ne taj model već WPNEI94A1SWIFI sa nekim dodatnim funkcijama u odnosu na tu 94bs,ali i manjom dubinom bubnja 5,6cm.
Svaka mašina uglavnom sa inventer motorom je tiha kod normalnog rada,osim centrifuge,gde je gorenje bučan.Pere dobro,dobri programi...

Nazad
Vrh Dno