Šta je novo?

Apollo v4 a6000

Oldfan11

Zapažen
Učlanjen(a)
26.03.2023
Poena
21
Negde u sk naleteh da treba da bude pusten na trziste projekat-apollo v4 a6000-moderna verzija a600(valjda) i da ce kostati oko 900e.Sta mislite da li ce to biti uspesan projekat(da vremenom padne cena ili samo serija za bogatase-tvrde ljubitelje a600.Kolko se krece cena originalnih a600/a1200 sa recimo pojac karticama.Ima li smisla taj projekat. https://www.sk.rs/clanak/5267/commo...iku-apollo-a6000-najskuplja-nostalgija-godine

Prilozi

• a6000_system_inlcuded.png
    a6000_system_inlcuded.png
    528.9 KB · Pregleda: 13
Dok novi Commodore ne izbaci nešto pa vidimo šta je njima u glavi kao novi pravac razvoja brenda, moje mišljenje je da se ne isplati ulagati u ovo.

Mislim (ali nisam 100% siguran) da je ovo isti hardver aktuelan već par godina na V4 Vampire standalone. Mogli su makar još jedan korak unapređenja da odrade za tih 900+ €.

Mislim (ali nisam 100% siguran) da je ovo isti hardver aktuelan već par godina na V4 Vampire standalone. Mogli su makar još jedan korak unapređenja da odrade za tih 900+ €.

Ovo smeće je prepakovani V4 Vampire Standalone u 3D štampanom kućištu i sa kineskom tastaturom.

Gledao sam na par mesta i u pravu ste ovo je izgleda v4 prepakovani.Verovatno ce da prodaju 1000 primeraka i to je to,pa koga uhvate.Svi isticu nerealnu cenu za vec nesto postojece ali malo doterano,i to je to.

Ti nemci su inače odvratna firma i odvratni ljudi, na lošem su glasu tako da ih treba bojkotovati svakako.

Posto si u materiji, ako mozes da ukratko objasnis sta bi bio problem u vezi toga da li su to cene,zatvoren sistem,sam koncept tzv vampira ili jednostavno to nije to(odmetnulo se u nesto drugo).Imaju u ponudi vidim nekoliko proizvoda.Laicko pitanje sta fali svemu tome ako im hardver i softver radi kao treba?

Poslednja izmena:
Znam to od ranije citao sam.Imam pitanja-da li se za vampira pise moderni softver i da li je upotrebljiv kao savremeni racunar(za kucnu upotrebu,za igre nije bitno),da li ta firma mozda ima zasticeno pravo da ih pravi(ako ima to nije bas dobro).Zar proizvodjaci u kini ne bi mogli da proizvedu bilo sta ako im se naruci pa i to,naravno ako postoji interesa.Na stranim forumima ostala je vecna rasprava treba li to ljudima ili ne(ovi old fanovi kazu ne,ovi neki moderni -moze,al da je jeftino i itd).Na kraju krajeva zar ne moze neko da lepo ispita trziste-ljudi treba li vam to ili ne.Ti si dosta pisao o tome,izaslu su razne verzije ali da li su sve uspesne?.Da podvucemo treba li to ljudima ili ne?

Preskupo naravno. Amiga 600 je koliko znam na prilicno losem glasu. Ja sam sebi napravio Amithlon. Nije savrseno, ali za 25 eura koliko sam platio matoru Athlon konfiguraciju i pola sata instalacije nije mi zao.

Znam to od ranije citao sam.Imam pitanja-da li se za vampira pise moderni softver i da li je upotrebljiv kao savremeni racunar(za kucnu upotrebu,za igre nije bitno),da li ta firma mozda ima zasticeno pravo da ih pravi(ako ima to nije bas dobro).Zar proizvodjaci u kini ne bi mogli da proizvedu bilo sta ako im se naruci pa i to,naravno ako postoji interesa.Na stranim forumima ostala je vecna rasprava treba li to ljudima ili ne(ovi old fanovi kazu ne,ovi neki moderni -moze,al da je jeftino i itd).Na kraju krajeva zar ne moze neko da lepo ispita trziste-ljudi treba li vam to ili ne.Ti si dosta pisao o tome,izaslu su razne verzije ali da li su sve uspesne?.Da podvucemo treba li to ljudima ili ne?

Ne, sve varijante i verzije Vampira su isključivo vezane za Amiga arhitekturu i emuliraju/simuliraju istu što će reći da nema nikakvog upliva u moderne stvari. Gledaj na njega kao na neku custom napucanu PowerPC Amigu sa kraja 90-ih i početka 2000-ih.

Naravno da Apollo ima sva prava, neka su stekli podlom krađom intelektualne svojine. Nekome očigledno trebaju njihove stvari pa daju velike pare, većini ne trebaju jer postoje druga alternativna i mnogo jeftinija kvalitetna rešenja. U prevodu, neko da ogromne pare za original torbicu Gucci jer mu se može i ne zna šta će sa parama te da bi bio viđen....tako i Vampire, više je neki statusni simbol nego što nekome to sada treba. Zato se i pravi u manjim tiražima.

Preskupo naravno. Amiga 600 je koliko znam na prilicno losem glasu. Ja sam sebi napravio Amithlon. Nije savrseno, ali za 25 eura koliko sam platio matoru Athlon konfiguraciju i pola sata instalacije nije mi zao.

Kakvom lošem glasu ? Ne postoji loša Amiga, postoje samo dobre i one još bolje

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno