Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ta Amber 9 Premium bila u prodaji samo izmedju 2017-2019! Koliko sam zaznao 2020/21 imalo je jos negde po magacine itd.
Nije se nesto prodavala, sto ljude kad vide 9btu misle odmah da je to slabo, a ovamo je jaca od mnoge 12btu ;)
*** moja greska sto nisam tada (2017) uzeo odmah dva komada i nebi nikad cuo za ovaj forum! :D

@DjoleMC
Gree ne ide u 10m2!
Svaka ce ti radi u prelaznom periodu kao on/off!
Da li kinez, japanac ili vanzemaljac to tesko da izbegnes u 10m2!

Treba mi za grejanje zimi, u prelaznom periodu je više nego dovoljna i ova jedna (dovoljna je i zimi, ali ne i ako se zatvore vrata od sobe, logicno)

Ta Amber 9 Premium bila u prodaji samo izmedju 2017-2019! Koliko sam zaznao 2020/21 imalo je jos negde po magacine itd.
Nije se nesto prodavala, sto ljude kad vide 9btu misle odmah da je to slabo, a ovamo je jaca od mnoge 12btu ;)
*** moja greska sto nisam tada (2017) uzeo odmah dva komada i nebi nikad cuo za ovaj forum! :D

@DjoleMC
Gree ne ide u 10m2!
Svaka ce ti radi u prelaznom periodu kao on/off!
Da li kinez, japanac ili vanzemaljac to tesko da izbegnes u 10m2!
Nije se prodavala zato sto je 12ica kostala 5-10k vise tada. Ja sam uzeo 4 Amber Premium 12ice, od kojih samo jedna ima poente, druge rade u bas malim kvadraturama, sve 3 do 30m2. Ok, ja sam ih uzeo jako jeftino, ali o 9ci nisam ni razmisljao za tako malu razliku u ceni.

Treba mi za grejanje zimi, u prelaznom periodu je više nego dovoljna i ova jedna (dovoljna je i zimi, ali ne i ako se zatvore vrata od sobe, logicno)
Daikin FTXCxxE ili FTXFxxE, gde je xx 20 (sedmica) ili 25 (devetka). Moduliraju jako nisko. Ne znam može li se nabaviti 07kmcf, mada i 09kmcf treba da ide dosta nisko. 07/09keta bi trebala da ima istu spoljašnju kao kmc ali nema toliko iskustva pa da ti kažemo kako se ponaša u 9kvm. Ako ćeš jeftinije, možda da pitaš na TCL temi, te klime imaju spoljašnje od 18-20kg pa idu nisko u modulaciji. Jedino ne znam koliko precizno održavaju temp

Poslednja izmena:
Ako nije hitno za ovu zimu onda mozes lagano da ispratis iskustva tokom zime za TCL, ipak dosta clana kupilo TCL!
I u prolece koknes neku kod klinca i zavrsio si posao :)

Sta jadan da isprati, sve i da ima ne znam RW Mitsu, DF mu ne gine kako ga okrenes, jel.

Korisnici Gree+ aplikacije ili Ewpe smart, da li ste dobili ogranicenje snage? Juce kad smo setali, bilo je hladnjikavo i reko da ukljucim klimu preko aplikacije, kad vidim da je dodato ogranicenje snage po kategorijama od A1 do A5, medjutim, kada sam htio malo to da procackam, nestalo je🤣, pa me interesuje da li je jos neko to dobio.

Bio pre nekoliko dana update za App sad moze se koristi App i u Dark Mode! I kod mene ima ta fensi-funkcija A1 - A5!
Izgleda da moze samo na novije Gree klime nesto da se drnda :)
Neka proba neko koji ima npr. Clivia,Amber Pro ili Airy

Ja sam reinstalirao aplikaciju i dosla mi je ponovo opcija😆
Moram donijeti uticnicu, da vidim kako se ponasa.

Prilozi

• IMG_1826.png
    IMG_1826.png
    218.2 KB · Pregleda: 39
  • IMG_1827.png
    IMG_1827.png
    143 KB · Pregleda: 39
Nisu čuli za metalne Г profile. Ušrafiš u plafon a klimu na profil.
Pitaj boga odakle ovaj lik, na netu ima svasta...
Takodje sam se dosta nagledao kod Nemce gde jedan isto tako montirao klimu... Ajd da je neka low budget nego Daikin koja kosta preko 1000€ :rolleyes:
U jednu apoteku ovde kod mene, ima jedna Amber na Г profil!

Tako je slično kod mene u lokal. Ne znam kakve će biti performanse one klime onako nisko kad za svaku piše da ide na 2 metra visine minimalno.

Korisnici Gree+ aplikacije ili Ewpe smart, da li ste dobili ogranicenje snage? Juce kad smo setali, bilo je hladnjikavo i reko da ukljucim klimu preko aplikacije, kad vidim da je dodato ogranicenje snage po kategorijama od A1 do A5, medjutim, kada sam htio malo to da procackam, nestalo je🤣, pa me interesuje da li je jos neko to dobio.
Dobio i ja. Probaću da podesim. Imam Amber Ultra i Pro.

Ušao na aplikaciju, na ultri podesio snagu na hlađenju na A5. Ajde onda prebaim na grejanje i nema. Osvežim ekran pojavi se. Podesim na A5. Pređem na da podesim i Pro i vidim da je nema opcija. Vratim se na Ultra nestalo. Proverim opet obe, i nema. Nestalo svud.

Ušao na aplikaciju, na ultri podesio snagu na hlađenju na A5. Ajde onda prebaim na grejanje i nema. Osvežim ekran pojavi se. Podesim na A5. Pređem na da podesim i Pro i vidim da je nema opcija. Vratim se na Ultra nestalo. Proverim opet obe, i nema. Nestalo svud.
Tako je i kod mene, cas je ima, cas je nema😆

Verovatno je još u test fazi, možda će morati update firmware-a na klimi da bi to proradilo?

Odlicna nevidljiva fensi-funkcija :D
Ne mogu život da zamislim bez nje
Verovatno je još u test fazi, možda će morati update firmware-a na klimi da bi to proradilo?
I meni je to palo na pamet pa sam pogledao update firmware-a obe klime ali mi pokazuje da ima najnovije apdejtove. Znači, verovatno je u test fazi. Ne znam, pomislio sam na možda i aplikaciju zbunjuje to što su dve različite klime, ali sam posle zaključio da to ne bi trebalo da ima veze. Pa aplikacija će prepoznati kod svake ponaosob softverske i hardverske mogućnosti....

Ne, u zavisnosti od spoljne temperature od 2. do 5. brzine, najčešće 3-4. Na auto brzo smanji na min, i onda ne dobacuje do sobe gde treba.

Prva mi godina sa klimom, već sada vidim da će to teško ići za grejanje, a kupio sam je baš zbog toga sa nula znanja o klimama i na preporuku instalatera. Izgleda da je Clivia ai 12 prejaka za sobu 16 kvadrata. To što pregreva za 2 stepena sam sredio uz pomoć forumaša, ali nisam se nadao da na ventilatoru na drugoj crtici ne pada ispod 750w potrošnje, na auto modu ventilatora padne na 500w ali brzo zagreje prostoriju i ugasi se. Testirao sam je noću, kada je napolju 8 stepeni, a u stanu padne na 18 i narihtam klimu na 23. Radi na auto ventilatoru možda pola sata i ugasi se, na drugoj crtici možda desetak minuta više i posle joj treba čitava večnost da opet krene da greje iako se soba već ohladi. Pokušao sam i sa i feel opcijom, možda malo bolja priča, ali opet dovede do isključivanja. Ili ja ne umem da baratam njom ili sam imao prevelika očekivanja ili oba 😁

Prva mi godina sa klimom, već sada vidim da će to teško ići za grejanje, a kupio sam je baš zbog toga sa nula znanja o klimama i na preporuku instalatera. Izgleda da je Clivia ai 12 prejaka za sobu 16 kvadrata. To što pregreva za 2 stepena sam sredio uz pomoć forumaša, ali nisam se nadao da na ventilatoru na drugoj crtici ne pada ispod 750w potrošnje, na auto modu ventilatora padne na 500w ali brzo zagreje prostoriju i ugasi se. Testirao sam je noću, kada je napolju 8 stepeni, a u stanu padne na 18 i narihtam klimu na 23. Radi na auto ventilatoru možda pola sata i ugasi se, na drugoj crtici možda desetak minuta više i posle joj treba čitava večnost da opet krene da greje iako se soba već ohladi. Pokušao sam i sa i feel opcijom, možda malo bolja priča, ali opet dovede do isključivanja. Ili ja ne umem da baratam njom ili sam imao prevelika očekivanja ili oba 😁
Klasična boljka kod Gree, Muse je tako radila, mislio sam da su to malo ispravili sa novijim modelom.

Kod mene slicno radi kao i kod tebe, ali se stan ne ishladi toliko da se oseti pre nego sto se ukljuci, tako da mi ne smeta. Na temperaturam ispod 0 zna da radi satima pre nego sto se iskljuci

Nazad
Vrh Dno