Šta je novo?

AIK Banka

Jesam, penzioneri ne mogu uzeti onlajn kredit.
Ali čudi me, on lajn to se odradi sa nekoliko klika i za 5 minuta a u banci tolika procedura.

Jesam, penzioneri ne mogu uzeti onlajn kredit.
Jasno, znači piše da je za primaoce zarade, a zapravo se odnosi samo na platu...

Ali čudi me, on lajn to se odradi sa nekoliko klika i za 5 minuta a u banci tolika procedura.
Ti faktički preko aplikacije sve to isto implicitno potpišeš mobilnim tokenom, a uživo moraš ručno, plus onlajn svu dokumentaciju generiše aplikacija, dok uživo to rade službenik i štampač. Rešenje bi bilo da uvedu elektronski potpis za prihvatanje ponuda datih u poslovnici, što neke banke i imaju u ovom ili onom obliku, ali Aik očigledno ne.

Jasno, znači piše da je za primaoce zarade, a zapravo se odnosi samo na platu...
Čudan im je taj kriterijum, penzija stiže im sigurno dok zaposlen danas znamo kako može vrlo lako ostati bez posla.
U redu penzioneri su ljudi u godinama ali mogli su da stave usov do toliko i toliko godina.

Važi li nonstop štednja u iznosu od 1,2m rsd i 10 hiljada evra ili samo za jedno od to dvoje?

Koliko sam shvatio, oba, s tim što moraš da imaš odgovarajući paket i da ti legne plata na tekućem.

Koliko vidim ima svaki paket čak i onaj najjeftiniji od 150din ako primaš platu kod njih.

* Uz Aik Start – Non stop štednja dostupna za iznose do 2.000 EUR/ 200.000 RSD bez prenosa zarade

Ali limit ne raste prenosom zarade, to su Uji i Halkidiki hteli reći. Ostaje 200k/2k, dok tek uz veće pakete raste na 1,2m/10k. Na stranici Start računa, međutim, stoji pogrešan reprezentativni primer za 1,2m/10k, pa to može nekoga zbuniti, tako da bi možda to neko mogao da im javi ako ga ne mrzi. Ili možda neko njihov čita ovu temu, pa će videti i ispraviti, hahah.

I trebalo je onda da stave ogranicenje da oni sa Start ne mogu da prebace vise od 200k na taj racun.
Ja sam prebacio vise i proslo je.

^
Možeš ti da staviš koliko hoćeš, u ugovoru ti piše da je ova povoljna kamata samo do navedenih limita, za sve preko toga ide 0,01% kamate. Na godišnjem nivou. ;)

Jedno pitanje i od mene. Rođak kojem je Aik glavna banka (a on je meni glavni izvor informacija o njoj) planira da otvori ovu štednju jer mu danas ističe neka oročena, pa time dobija slobodna sredstva. Iz nekog razloga mu se, međutim, ne pojavljuje ta opcija u mobilnom bankarstvu, pa će ići uživo da pokuša da otvori. Tu sad postoji nedoumica oko ograničenja od 12 meseci. Da li je reč o kalendarskim mesecima ili se gleda baš puna godina od otvaranja? Drugim rečima, da li je pametno da ide danas (jeste ako se gleda puna godina) ili da sačeka sledeću nedelju ako se gledaju kalendarski meseci (jer bi mu onda ako danas otvori prvi mesec bio septembar, sa preostala svega četiri dana, što je malo)?

^
Puna godina (12 meseci od otvaranja računa), ali ako ga to brine ništa ne gubi, bilo koji da je slučaj, ako sačeka par dana i otvori 1. oktobra.

Jedno pitanje i od mene. Rođak kojem je Aik glavna banka (a on je meni glavni izvor informacija o njoj) planira da otvori ovu štednju jer mu danas ističe neka oročena, pa time dobija slobodna sredstva. Iz nekog razloga mu se, međutim, ne pojavljuje ta opcija u mobilnom bankarstvu, pa će ići uživo da pokuša da otvori. Tu sad postoji nedoumica oko ograničenja od 12 meseci. Da li je reč o kalendarskim mesecima ili se gleda baš puna godina od otvaranja? Drugim rečima, da li je pametno da ide danas (jeste ako se gleda puna godina) ili da sačeka sledeću nedelju ako se gledaju kalendarski meseci (jer bi mu onda ako danas otvori prvi mesec bio septembar, sa preostala svega četiri dana, što je malo)?
Pojavi se petnaestak minuta nakon podnetog zahteva preko aplikacije. Inače proverena informacija je da sa Start paketom je max iznos 200k dinara i 2k evra. Ko hoće veće iznose mora Advance ili Superme paket. Može da se prebaci koliko hoćeš ali kamata ide na te smešne iznose.

Kod njega je problem što u aplikaciji uopšte nema opciju da podnese zahtev. Nije da ga je podneo, a da se račun ne pojavljuje, nego prosto nema opcije za non-stop štednju, zato mora da ide uživo. Mogao bi, doduše, da prijavi problem sa aplikacijom preko kontakt centra, to sam mu predložio, pa će tako verovatno i uraditi ako ne ode danas uživo.

Što se tiče limita, definitivno je provereno, i sinoć smo ti tako rekli. Ja na ovo gledam kao odličnu ponudu za postojeće klijente, oni bi svi mogli da je lepo iskoriste. Tu spada i pomenuti rođak, dugo je u banci, prima platu tu, a paket mu je Advance. A da li će uspeti da masovno privuku nove primaoce zarade (pogotovu one koji će ostati duže od jedne godine, koliko štednja traje), nisam siguran, ali svakako je lep potez nakon toga što ih mnogi napustili nakon februarskih promena i martovskog pripajanja Eurobank Direktne.

Bilo bi zanimljivo i kad bi se neko raspitao kako funkcioniše ova plata unapred, budući da je navodno bez naknade, što mi je prilično sumnjivo. Ni to se rođaku ne pojavljuje u aplikaciji, kao ni ostalim Aikovim klijentima koje znam, ali ne znam znači li to da usluga (još) nije puštena ili je opet neki bag kod njih. Sugerisao sam mu da pita uživo ako bude išao u poslovnicu, ali pitanje je da li će to stvarno uraditi, mada je još veće pitanje i da li će u poslovnici to znati, pošto sam ovde već kudio tamošnje zaposlene, sa izuzetkom uslužnog šefa.

Ako je kreditna kartica superkartica otvorena u aik pozarevac. Da li moram da idem tamo da istu zatvorim iako u Smederevu imaju dve poslovnice.
U teoriji mozes, praksa drugačije uglavnom pokaže. Službenici ćete verovatno poslati u ekspozituru gde si je otvorio, ali ako si dovoljno uporan uspeces u Smederevu.

Sam sebi da odgovorim, tj. da se nadovežem na svoju prethodnu poruku, rešio je opet šef ekspoziture situaciju. Ispostavilo se da je problem bio u neažurnoj aplikaciji. Rođak inače ima neki bag na Play prodavnici da mu se ne prikazuju sva ažuriranja, pa nije ni znao da mu je mobilno bankarstvo neažurno. Odmah nakon ažuriranja se sve pojavilo, i non-stop štednja i ponuda za platu unapred. Što se tiče plate unapred, ponuda se automatski kreira (personalizuje) na osnovu proseka poslednjih plata i, ukoliko se prihvati, taj prosek se može može uzeti u vidu beskamatnog kratkoročnog kredita (kreditne linije) do sedam dana pre nego što legne plata. Nema sitnih slova niti nekog posebnog rizika ako ste već sigurni da će vam plata leći.

Stavio bih 200.000 din na Non stop štednju ali mi se ne putuje 40 km. Moželi to nekako onlajn. Nemam ništa u AIK banci. Šta je najprostije i najjeftinije, mislim moželi se samo taj štedni račun otvoriti bez nekog drugog računa bez održavanja.

Nazad
Vrh Dno