Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

pa nznm zašto piše delivery falied, kao da je pokušana da se dostaavi

ok

Pozz naručio sam više stvari sa aliexpres is korpe odjednom ( više različitih prodavnica), na svakom je isti tracking code, jel to ali express bundluje stvari nekako zajedno?
Do sada sve što sam narucivao svaki item je imao poseban tracking code, baš čudno

Ja nisam problema sa alijem ali sam uvek cekao 30 ponekad i 40 dana da mi stave u paketomat paket i puste poruku da preuzmem.

Pozz naručio sam više stvari sa aliexpres is korpe odjednom ( više različitih prodavnica), na svakom je isti tracking code, jel to ali express bundluje stvari nekako zajedno?
Do sada sve što sam narucivao svaki item je imao poseban tracking code, baš čudno
Da, ako je standard shipping (pogotovu ako šalju one bundle i choice artikle).

Meni se isto desilo početkom godine. Naručio sam više stvari iz više različitih prodavnica, sve spakovali u jedan paket sa istim kodom za praćenje. Vrednost svakog paketa je bila oko 10-20$, dok je ukupna vrednost oko 60$ i naravno da je carina gledala to kao jedan paket i naplatila sve moguće dažbine.

Sa time se više ne zezam, ocarinjeno mi je nešto što realno nije trebalo. Ako ti je ovo sa carinom bitno i ako naručuješ više stvari sa standard shipping-om, preporučujem ti da sačekaš sa sledećom kupovinom dok prodavac ne pošalje paket i dobiješ kod za praćenje.

Sad znam za ubuduce, vrednost je oko 160 dolara(ukupno), videcemo sta me ceka sa dadzbinama.
Uglavom def necu vise nista odjednom da narucujem iz korpe.
Hvala za info

Ћаос људи, стигао ми данас на аеродром код нас један од два пакета из Јапана, па имам једно питање за статус Приспела, Изменична пошта 11003, сад пакет је стигао око 8:22 на аеродром с тим статусом, међутим, статус се већ пар сати није ажурирао да је опремљено ка RSBEGC, а обично му овако треба да кажем малтене сат времена да се добије нови статус, сад да није можда овај застој због пошиљки са LAHU кодом?1000035184.jpg

Covek je preuzeo paket jos u 10 ujutru i meni i dalje ne stize post net sifra :oops:

Ћаос људи, стигао ми данас на аеродром код нас један од два пакета из Јапана, па имам једно питање за статус Приспела, Изменична пошта 11003, сад пакет је стигао око 8:22 на аеродром с тим статусом, међутим, статус се већ пар сати није ажурирао да је опремљено ка RSBEGC, а обично му овако треба да кажем малтене сат времена да се добије нови статус, сад да није можда овај застој због пошиљки са LAHU кодом?
на царини је, што је мало чудно јер је испод 50е вредност (37е је вредност), мада видећемо шта ће бити.

на царини је, што је мало чудно јер је испод 50е вредност (37е је вредност), мада видећемо шта ће бити.
Nista cudno, skroz normalno. Cudno je kad ne ode na "carinu" bez obzira na iznos.
Svakako smo duzni da platimo PDV. To sto "ne ode na carinu" pa ne platimo ni PDV nit nista, to je drugo.

Off topic svakako, ima tema o carini.

to ti je Aks. Viri sestica na pocetku.

Pa nisi los. Kod mene je Local Transit 4. septembar. kod tebe 10.

Zvao sam danas, tj juce, m-one. Rekli mi da je posiljka kod aks-a. Zatim sam pozvao aks. Sluzbenica mi rece da sacekam. I kada se vratila na tel saopstila je da je napisala reklamaciju i da ocekujem da me pozovu u toku dana. To se nije desilo. Izgleda da je posiljka skrajnuta. "slucajno". 4 kilograma, paket 50x40cm sa par kutija unutra. mislim da je "izgubljena". ovo je treca posiljka sa temu preko aks i vec jedne nema 7 dana.

statusi na m-one su genericki i danas sam opet dobio "At the sorting center" poslednji stvarni je od 4. sept At the delivery distribution center. zanimljivo da je preko dexpress isto izglubljena u istoj fazi isporuke, tj kod preuzimanja i u obe su bili el uredjaji.

i dalje od posiljke nista osim 3x razgovora sa podrskom aks-a koja je opustena i uverena da je sa paketom sve ok i da je u magacinu. aks mi isporucuje sve u roku od par sati od prijema na sortirnu traku ili kako se vec zove status (traka u toku noci, ujutru isporuka). sada paketa 12 dana nema. tako da podrska mi nista nije pomogla ni jedan konkretan odgovor.

za to vreme m-one, preko koga je sve i pocelo, ima zanimljiv nacin kako da primaocu oteza situaciju a sebi kupi vreme: npr sada je sreda 5 sati ujutro. pre mozda sat, dva, volsebno se pojavio status da je posiljka "u sortirnom centru". i to je status od juce u 8 ujutro. to je mozda 4. put da se pojavljuje isti status koji nema nikakvog smisla. na svaka 2 do 3 dana se status ponovi i to u proslom vremenu. bez obzira da li je ponedeljak, subota, petak 8 ujutru 8 uvece... zaista zanimljiv nacin da se maksimalno sebi olaksa situacija a kupcu koji je nicim izazvan zaglavio kod njih to lazno osvezavanje statusa otezava ono zbog cega bi placali penale - da se zali temu-u u smislu da to ponavljanje statusa resetuje 15 day no update - refund. znaci. em je "nestao" paket, em podrska ne zna nista novo niti se trudi da pomogne, em pokazuju lazne statuse jos mora da se ceka 45 dana da bi se ostvario refund jer samo na taj nacin moze da se izadje iz raslji tzv kurirske sluzbe m-one.

zaista fascinantno cega se sve sete. za to su izgleda iskusni, ovo je prvi paket sa temu preko m-one i odmah problem. znaju kako funkcionise snalazenje, ali da rese problem nestanka paketa i isporuku istih, sto im je i posao, to izgleda malo teze ide. ovo je lakse da se na serveru zada da osvezi novi a stari status pa dokle god moze neka ide tako.

Da li ima neko ko čeka dexpress temu pošiljku, poslednji status 15og, preuzeta od pošiljaoca, od tad ništa. Uglavnom pre je odmah sutradan od takvog statusa pošiljka išla u njihov paket shop.

Narucio sam nesto preko aliexpresa. Dobio kod za pracenje posiljke. Medjutim kad kod upisem u 17 track ili u NL Post, izbaci da nema te posiljke, dok na aliexpres sajtu ima sve informacije u vezi posiljke (gde je). Zasto je to tako ako neko moze da objasni?

Da li ima neko ko čeka dexpress temu pošiljku, poslednji status 15og, preuzeta od pošiljaoca, od tad ništa. Uglavnom pre je odmah sutradan od takvog statusa pošiljka išla u njihov paket shop.
meni DExpres i Aksa sve posiljke drzi po 5-6 dana u magacinu ili gde god, najgore firme definitivno

Da, ako je standard shipping (pogotovu ako šalju one bundle i choice artikle).

Meni se isto desilo početkom godine. Naručio sam više stvari iz više različitih prodavnica, sve spakovali u jedan paket sa istim kodom za praćenje. Vrednost svakog paketa je bila oko 10-20$, dok je ukupna vrednost oko 60$ i naravno da je carina gledala to kao jedan paket i naplatila sve moguće dažbine.

Sa time se više ne zezam, ocarinjeno mi je nešto što realno nije trebalo. Ako ti je ovo sa carinom bitno i ako naručuješ više stvari sa standard shipping-om, preporučujem ti da sačekaš sa sledećom kupovinom dok prodavac ne pošalje paket i dobiješ kod za praćenje.
Svi smo se naravno tako zeznuli. Kada poručujem u istom danu dve stvari, kod nove porudžbine dodam srednje slovo u ime (npr. Jovanović J. Jovan). Onda mi čak i isti prodavac šalje u dva različita paketa. Provereno više puta. Verovatno bi se isto desilo da kod adrese promenim slovo c u ć....

Poslednja izmena:
u 8.50 jutros mi stiže Viber poruka od Pošte da je pošiljka LA...HU prispela i da je očekujem u toku dana.
Oko 14h mi od AliExpress stiže notifikacija da je bio problem sa isporukom i da kontaktiram lokalnu poštu.
U 16.29 mi stiže nova Viber poruka od Pošte da pošiljku mogu preuzeti u pošti do 12.10. .
Ceo dan sam kod kuće,
Niko nije dolazio.

Na sajtu pošte stoji ovo:
Screenshot_20250922_194446_Samsung Internet.jpg

Šta je tačno i šta mi je činiti?
Gde je zadužena, obično je ovo zaduženje za isporuku (sutradan) ......ili je zadužena u pošti. Da idem u poštu ili da čekam i sutra? Desilo se još jednom nešto slično ali se ne sećam ishoda pa ako je nekome sveže pomagajte.

Zadužena za isporuku znači da možeš da je podigneš na šalteru pošte. Verovatno poštar nije ni nosio ali taj status se postavlja tek kad se on razduži.

Zdravo, narucio sam sat, covek salje iz Amerike u zastitnoj koverti preko USPS, dobio sam tracking i otvorvorim i vidim ovo
Zanima me da li prosto unose ovako u sistem/greska ili se stvarno vratila za NY, na postinom sajtu pise da je 11.9. prispela(nista vise, niti gde...)
WhatsApp Image 2025-09-22 at 19.31.50_db6f3ce6.jpg

Posle toga Departed u Beogradu treba da ide Processed Throught Facility (Serbia) pa ond Custom Clearence (Serbia) itd. Od tada se vidi i na sajtu pošte. Ja bih rekao da je pošiljka vraćena odmah kad je stigla u Srbiju.

IMG_0805.PNG

Posle toga Departed u Beogradu treba da ide Processed Throught Facility (Serbia) pa ond Custom Clearence (Serbia) itd. Od tada se vidi i na sajtu pošte. Ja bih rekao da je pošiljka vraćena odmah kad je stigla u Srbiju.

Pogledajte prilog 506083
Sta mi je ciniti? Je l vracaju posiljaocu ili se izgubila privremeno? I meni je cudno jer ima 5 dana razmaka izmedju poslednje dve stanice

Trebalo bi da se vrati pošiljaocu. Da li će mu naplatiti nešto nemam pojma. U svakom slučaju pokušaj da kontaktiraš našu poštu, najbolje preko sajta pošto na to odgovaraju dosta brzo. Možda kažu razlog zašto se vratilo.

Trebalo bi da se vrati pošiljaocu. Da li će mu naplatiti nešto nemam pojma. U svakom slučaju pokušaj da kontaktiraš našu poštu, najbolje preko sajta pošto na to odgovaraju dosta brzo. Možda kažu razlog zašto se vratilo.
Hvala puno!

BTW, ako si platio preko PayPala barem možeš da dokaeš da nisi primio pošiljku tako da ne bi trebalo da bude problema oko povraćaja para.

BTW, ako si platio preko PayPala barem možeš da dokaeš da nisi primio pošiljku tako da ne bi trebalo da bude problema oko povraćaja para.
Direktno mastercard podatke sam ukucao na sajt, ono sto me cudi kod trackinga, ne pise da je igde odbijeno ili da se vraca posiljaocu, niti da je bilo problema

Nazad
Vrh Dno