Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Zdravo, stigla mi je jedna posiljka sa Aliexpressa, cena je bila oko 65-70e..prosla je carinu i ona je ispala oko 20e, e sad, postar mi je doneo posiljku i naplatio mi samo 100din...nikad do sada nisam placao carinu, pa mi nije jasno da li je trebalo postaru da dam tih 2300din ili kako ide procedura? :)
Postar ce doplatiti ostatak....

ovo znaci da je zVrsena carina i da sutra dolazi kod mene?
Neće tražiti već će carinu odrediti sami, ti možeš da se žališ posle ako nisi zadovoljan.
I nadam se da si svestan da si veoma verovatno naručio kopiju a ne original za taj novac?
ovo znaci da je proslo carinu i da dolazi sutra kod mene?

Prilozi

• IMG_2125.jpeg
    IMG_2125.jpeg
    58.5 KB · Pregleda: 103
  • IMG_2125.jpeg
    IMG_2125.jpeg
    58.5 KB · Pregleda: 75
Sutra teško, ali prekosutra već može da stigne do tebe ;)

O pa sjajno, meni obično stigne pošiljka 2-3 dana od dana puštanja sa carine, svaka čast :)

Kod za pracenje sa Temu-a (samo brojevi) mi se nigde ne prikazuje, osim na m-one. Obično je Bex kod sa brojevima samo ali ga na sajtu ne prepoznaje. Koja brza posta moze biti?

Guzva LA HU
Arrived at local delivery center, Arrived at local delivery center 1.9.2025. 17:11:00
Приспелa, 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА 4.9.2025. 07:00:05

Momci nov sam s ovim porucivanjem na aliexpressu ali kad vidim da samo ova tema ima 227 strana mislim da skoro necu nista porucivati.

imam posiljku LA0819620**HU

od 26 avgusta je na carini u BG ...Koga da zovem?

Momci nov sam s ovim porucivanjem na aliexpressu ali kad vidim da samo ova tema ima 227 strana mislim da skoro necu nista porucivati.

Nikoga, sedis i cekas. Slabo sta ti tu mozes da uradis. Koliko vidim svuda su guzve i ceka se oko 10ak dana za carinjenje, osim Niske carine gde je cini mi se nesto malo brze...

Ti ne pripadas carini BG, nego carini NS ako si iz Subotice kako pise u profilu :) Koliko vidim danas na urucenju posiljke od 26.08. carinu prosle 05.09.

Znaci 10 dana zadrzavanje na carini NS, cisto info za ostale, pa i mene :)

posiljka stigla.

Platio postaru 680 din... E sad dobio i ovaj papir uz posiljku ...sad ovde ima nekuh dadzbina 516 din.. ne znam da li je to pokriveno s ovih 680 din sto sam dao postaru?

Prilozi

• 0-02-05-ce660ecf4ae0ac5e3ec3bdc09f7f2c8f8e1dc0d6494dbe19c6c38d8f00122b4b_6a801097c080726f.jpg
    0-02-05-ce660ecf4ae0ac5e3ec3bdc09f7f2c8f8e1dc0d6494dbe19c6c38d8f00122b4b_6a801097c080726f.jpg
    160.9 KB · Pregleda: 49
Sve je pokriveno, to mozes da bacis slobodno.

Za Nis, ako nekog interesuje

01. doslo do njih, 05. pusteno

Screenshot_2025-09-09-07-12-23-059_com.metalsoft.trackchecker_mobile-edit.jpg
Situacija sa Temu paketom preko Aks-a. A recimo, drugi paket, takođe preko Aks, imao ovaj status 02.09. a vec 03.09. dostavljen

Nisam imao skoro za carinu , pa dali je ovo zaobislo carinu , Ili bese treba da pise 10200 ГПЦ БЕОГРАД
Screenshot_1.png

Pogledajte prilog 504651
Situacija sa Temu paketom preko Aks-a. A recimo, drugi paket, takođe preko Aks, imao ovaj status 02.09. a vec 03.09. dostavljen

da li ima nesto novo?

Danas je 10. i kod mene je od 9/4 na aks Preuzimanje posiljke i to je poslednji status. Na m-one od 6 i 9og U sortirnom centru, ponovljen status. Pre toga na m-one U distributivnom centru dostave. Pre ove, isto su mi stizale posiljke sa statusima od naloga kuriru do dostave za manje od 24h.

Imao sam situaciju slicnu tvojoj, na dexpress-u. Posiljka je ostala na tom statusu nedeljama. Na kraju package lost.

da li ima nesto novo?

Danas je 10. i kod mene je od 9/4 na aks Preuzimanje posiljke i to je poslednji status. Na m-one od 6 i 9og U sortirnom centru, ponovljen status. Pre toga na m-one U distributivnom centru dostave. Pre ove, isto su mi stizale posiljke sa statusima od naloga kuriru do dostave za manje od 24h.

Imao sam situaciju slicnu tvojoj, na dexpress-u. Posiljka je ostala na tom statusu nedeljama. Na kraju package lost.
Stigao danas. Juce sam zvao Aks pa je mozda to ubrzalo (iako mi rekli da paket fizicki nije kod njih jos uvek)

Stigao danas. Juce sam zvao Aks pa je mozda to ubrzalo (iako mi rekli da paket fizicki nije kod njih jos uvek)

Pa to je bas dobro. Zanimljivo je da izgleda m-one je taj koji zadrzava pakete.

ako te ne mrzi ili nije problem, baci statuse i sa m-one i aks da imamo kao mogucu proceduru? realno je da sve vise paketa ne ide preko postexpress pa ce sve cesce da bude preko m-one. nije lose imati za dalje. hvala.

Bukvalno moje iskustvo sa M-One, narucio sam preko 30 paketa i to skupljih stvari , jedini M-One kasni nenormalno, zvao sam ih par puta davali su besmislene odgovore i pokušavsli da me prave ludim... uzas od kompanije, Posta je ekstra brza, Transfera takodje ok

m-one mi u 99% slucaja dostavi DExpresu a ovi u paketomat do koga mi treba 20 minuta prevozom .
Kada sam ih pitao zasto jer sam platio dostavu na kucu , rekli su prvo paketomat pa posle 4 dana (ili 5) ide na kucu.

Uzasna praksa da pokriju katastrofalne procedure i manjak resursa izgleda.

evo koliko kasne

Prilozi

• 142455.png
    142455.png
    107.3 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
to ti je Aks. Viri sestica na pocetku.

Pa nisi los. Kod mene je Local Transit 4. septembar. kod tebe 10.

Zvao sam danas, tj juce, m-one. Rekli mi da je posiljka kod aks-a. Zatim sam pozvao aks. Sluzbenica mi rece da sacekam. I kada se vratila na tel saopstila je da je napisala reklamaciju i da ocekujem da me pozovu u toku dana. To se nije desilo. Izgleda da je posiljka skrajnuta. "slucajno". 4 kilograma, paket 50x40cm sa par kutija unutra. mislim da je "izgubljena". ovo je treca posiljka sa temu preko aks i vec jedne nema 7 dana.

statusi na m-one su genericki i danas sam opet dobio "At the sorting center" poslednji stvarni je od 4. sept At the delivery distribution center. zanimljivo da je preko dexpress isto izglubljena u istoj fazi isporuke, tj kod preuzimanja i u obe su bili el uredjaji.

to ti je Aks. Viri sestica na pocetku.

Pa nisi los. Kod mene je Local Transit 4. septembar. kod tebe 10.

Zvao sam danas, tj juce, m-one. Rekli mi da je posiljka kod aks-a. Zatim sam pozvao aks. Sluzbenica mi rece da sacekam. I kada se vratila na tel saopstila je da je napisala reklamaciju i da ocekujem da me pozovu u toku dana. To se nije desilo. Izgleda da je posiljka skrajnuta. "slucajno". 4 kilograma, paket 50x40cm sa par kutija unutra. mislim da je "izgubljena". ovo je treca posiljka sa temu preko aks i vec jedne nema 7 dana.

statusi na m-one su genericki i danas sam opet dobio "At the sorting center" poslednji stvarni je od 4. sept At the delivery distribution center. zanimljivo da je preko dexpress isto izglubljena u istoj fazi isporuke, tj kod preuzimanja i u obe su bili el uredjaji.
i.meni je veci paket isto.

A gledam neki drugi koji počinje sa AG on je preko M-One kod DExpresa u magacinu od 9.9. sta radi paket u magacinu 4 dana ***... Najgore kurirske sluzbe..

pa ne moze za tri dana da stigne iz Kine preko Madjarske ne znam kojim cudom. nije pronadjena jer jos madjari nisu resili svoje, a gde je jos nasa carina.

Nazad
Vrh Dno