Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

905x5 uredjaji ce se pojaviti. Mozda ne homatics, ugos, ali neki dobar uredjaj sa svim licencama hoce.
Inace, sta je problem sa xiaomi box s3?
Uzmi njega, uzivaj, kada se pojavi novi koji ti vise pasuje, uzmi taj drugi, a ovaj prodaj.
Ako pricas o homaticsu kao resenju, ulazis malo u premium vode tako da cu pretpostaviti da budzet nije kriticna tacka. Kupovinom mi box s3 i preprodajom za 6 meseci, gubis mozda 2000rsd, sto je skorz ok za taj period koriscenja uredjaja

Da, do sada sam isključivo koristio offline puštanje, znači film na USB, pa USB u TV. Sa Plexom sam imao ranije nekih problema, koji su sumnjam izazvani tome što mi je Plex podignut na nekom matorom PC-u koji mi služi kao torrent mašina.

Stremio koristim za neke filmove, mada kako gledam i filmove manje popularne, često se desi da na Stremio nema tih naslova.

Nije mi iskreno bitno da li će biti Android, ali ako ima nekih koji podržavaju sve licence i pritom su Android TV to je svakako plus.

Bitno mi je da ima Dolby Atmos+Vision, DTS, TrueHD. Jer posedujem i Q990D Soundbar, a i znam da dosta starijih REMUX-a ima DTS sound, a novi imaju Atmos u TrueHD.
Mislim da ti je ovo resenje :

da li je neko imao probleme sa vontar w2 da mu gubi wifi konekciju?

na kablu radi uredno na wifi periodicno prekida, menjao sam romove i na svakom isto

Antena je ovaj limcic na PCB?
ne vidim sta drugo moze biti antena.

da li je neko imao probleme sa vontar w2 da mu gubi wifi konekciju?

na kablu radi uredno na wifi periodicno prekida, menjao sam romove i na svakom isto

Antena je ovaj limcic na PCB?
ne vidim sta drugo moze biti antena.
Samo onaj problem po kom je poznat - generalno slab prijem wifi signala. U centimetar sam tražio položaj pošto je umeo da prepolovi brzinu. Kabl zakon. 👍

Nasao sam u medjuvremenu sta je problem.
Morao sam da spustim enkripciju za wifi password na wpa-psk i onda radi bez problema.
Bio sam ubedjen da je pokvaren, i ako je potpuno nov.

Znaci svako ko ima ruter novije generacije mogao bi se susresti sa ovim.

Dosta ovih uredjaja sa jeftinim wifi hardverom ima problem da ne podrzava nista osim toga.

Што се хоматикса тиче, питао сам 13.06.2024. има ли информација о боксу заснованом (на тада будућем S905x5) чипсету и добио сам одговор да нема. Данас сам поставио исто питање па ћу поделити одговор.
На жалост одговор нећу добити. Ella Gao која је била задужена за одговоре на питања корисника и маркетинг (обезбедила бокс за рецензију) престала је да ради некад у јулу прошле године. Нико је није наследио, тако да нема никаквих информација већ годину и кусур дана (отприлике се поклапа са њеним одласком)
Ако погледамо да у претходних више од 2 године нису избацили никакав нови бокс, а да је нпр. UGOOS избацио неколико уређаја, бојим се да их не задеси иста судбина као и beelink. Beelink се окренуо производњи мини рачунара, homatics у задње време гура soundbar системе. Додајмо и то да су stick 4K фактички повукли из продаје (продали све залихе и нема га на званичном сајту у понуди)... Штета.

Delovali su ozbiljno, ali izgleda da ova niša proizvoda nije baš isplativa, pa se preusmeravaju na druge. Sad svi televizori dolaze sa nekim operativnim sistemom koji bolje ili lošije radi posao, a većina ljudi se time zadovoljava, ne žele još jedan uređaj.

Ovo je poslednje što je SEI Robotics objavio, pominje se i homatics tu i tamo, videćemo šta će ispasti na kraju. Pominjanje X5 čipa svakako ulica poverenje, mada su znali i ranije svašta da najave pa ništa...

У овом тексту ја не нађох нигде да се помиње хоматикс. Ни помоћу претраге.
Једино ако си побракао са Newsmatics 😁

U pravu si, u ovoj vesti nema 😅, bilo je u originalnoj koju sam tad video ...

Edit:

Setio sam se sta sam hteo da postavim, ovo...

Ako ova prezentacija ne znaci da ce izbaciti nesto sa X5, onda stvarno ne znam... Bilo bi lepo da samo troluju ovako :D

Da li neko zna kako EON aplikacija vidi TV box? Da li ga vidi kao Smart TV ili kao računar?

Imam dva televizora u dve sobe koji nisu smart. Kupio bih dva TV boxa ( Xiaomi ) ili šta je za preporuku i na njih instalirao EON.
Da li je to izvodljivo?
Ako sam dobro shvatio sa SBB sajta u isto vreme mogu da gledam EON na tri uređaja ( računar, telefon, tablet ... ) i na jednom Smart TV-u.

Ако је андроид ТВ/гугл ТВ бокс онда га види као смарт ТВ. Мада, могућа је инсталација ЕОН апликације за смарт ТВ и на класичан андроид бокс.

Namestio sam nekako onaj box od MTS-a preko koga ide IRIS da na njega mogu da instaliram aplikacije. Nasao sam APK od Netflixa ali kada kliknem na neki film u gornjem delu tv-a ide trailer i ne mogu nikako da se spustim ispod da vidim dugme da pokrenem film. Jedino mogu da pokrenem neke koje mi sam nudi na pocetnom ekranu jer tu odmah krece kada pritisnem. Moze li mi neko preporuciti koju verziju apk da skinem da radi kako treba? moze i na pp.

Moraš da kreneš redom dok neka ne proradi. Imaš na alternativnim storovima poput apkpure i sličnim celu istoriju. Ja sam davnih dana za eon box tako išao jedno 7-8 verzija dok jedna nije besprekorno proradila.

Nazad
Vrh Dno