Šta je novo?

Dilema oko stereo pojacala

Kakvo sad dodatno napajanje za Sajrusa?? Zar ne ide on na 220v redovno kabelom??
p.s-ajmo malo opuštanja pred vikend ;)

1000020625.jpg

При том наведено појачало тешко да може да се нађе за те паре.
Nisam odavno gledao pa malo prelistah oglase i nije mi jasno otkuda takva cena a iz godine u godinu sve starije.
Vrlo slicno pojacalo pomenutom a rekao bih i ok cena trenutno ima 6550 za 120e

@Generator

Слажем се, цене на КП су за већину аудио производа нереално високе а углавном стање није сјајно.

Ако не чујеш разлике, ок. Ето, ја кажем да лепше звучи са додатним напајањем, ти да нема разлике. Ја сам чуо и упоредио, ти (изгледа) ниси али знаш.
Са далтонистом се не вреди убеђивати да ли боје постоје. Да хифи има смисла неопходно је правилно позиционирање зучника у просторији, после се чују све разлике.

Potvrđujem ovo što je napisao imenjak. Ima tu i pozicioniranje zvučnika, DAC, kablovi, ali je definitivno i napajanje napravljeno baš kvalitetno.

Vrlo slicno pojacalo pomenutom a rekao bih i ok cena trenutno ima 6550 za 120e

Ljudi , vi tako olako prelazite preko nekih vrlo bitnih činjenica. Pojačalo Harman Kardon HK 6500 se proizvodilo otprilike od 1989. do 1991. godine. Što mu danas dođe oko 35 godina. Za to vreme je bilo sasvim solidno i ništa više. Kao nov je zvučao (predpostavljam) odlično, ali sada je to kompletno drugi zvuk. Tu se vraćamo na priču o kiseloj vodi , elektronici , kondenzatorima i još bitnije modelima koje vredi spašavati. Meni je pre par godina promako kompletno osvežen HK Citation 21 i 22. Planirao sam ga za AR 98LS. On je još stariji od 6500 ali je napravljen van vremnski. U kolekciji imam jedan Proton 520 kompletno sređen. U njemu sam uživao par godina.

Kakvo sad dodatno napajanje za Sajrusa?? Zar ne ide on na 220v redovno kabelom??
p.s-ajmo malo opuštanja pred vikend ;)

Pogledajte prilog 505735

Тим положајем не можеш чути шта кутије могу. Извуци од зида, усмери мало ка слушаоцу, нађи где је звук јасан и фокусиран. Пробај да им се осе секу на 1-1,5м иза слушаоца. Стави неки тепих испред слушаоца, испод стола. Избаци сто скроз док тестираш. Да чујеш шта могу звучне кутије....

Ljudi , vi tako olako prelazite preko nekih vrlo bitnih činjenica. Pojačalo Harman Kardon HK 6500 se proizvodilo otprilike od 1989. do 1991. godine. Što mu danas dođe oko 35 godina. Za to vreme je bilo sasvim solidno i ništa više. Kao nov je zvučao (predpostavljam) odlično, ali sada je to kompletno drugi zvuk. Tu se vraćamo na priču o kiseloj vodi , elektronici , kondenzatorima i još bitnije modelima koje vredi spašavati. Meni je pre par godina promako kompletno osvežen HK Citation 21 i 22. Planirao sam ga za AR 98LS. On je još stariji od 6500 ali je napravljen van vremnski. U kolekciji imam jedan Proton 520 kompletno sređen. U njemu sam uživao par godina.
Pa ako je pokretac teme ogranicio kupovinu na oko 100e ne znam zasto bi ocekivao neki top model za taj novac.
Da je vremesno jeste da solidno dobro zvuci i to stoji, za sve bolje i mladje mora da se odvoji i vise novca, to je valjda svima jasno.

Pa ako je pokretac teme ogranicio kupovinu na oko 100e ne znam zasto bi ocekivao neki top model za taj novac.

Pokretač teme je stavio osnovu od 200 - 300 €. Ni za taj novac ne može da se kupi top pojačalo, ali svakao može bolje od pomenutih modela.

Ja videh u prvom postu cifru od 100e i par postova ispod opet isto

Prilozi

• Screenshot_20250920_080830_Kiwi Browser.jpg
    Screenshot_20250920_080830_Kiwi Browser.jpg
    85.6 KB · Pregleda: 13
  • Screenshot_20250920_080857_Kiwi Browser.jpg
    Screenshot_20250920_080857_Kiwi Browser.jpg
    137.5 KB · Pregleda: 27
Ljudi,da ne bude zabune,u startu jeste budzet bio do 100e za pojcalo,ali smo kroz diskusiju i savete iskusnijih clanova dosli do toga da bi trebalo ici na nesto kvalitetnije (samim tim i skuplje). U medjuvremenu je sinula ideja za DAC,koji ce svakako biti unapredjenje kao dodatak na neko stereo pojacalo u buducnosti,nece da se baci. Verovatno sam uneo malo konfuzije u celu pricu sa svi svojim idejama koje su se menjale iz dana u dan kako su se i predlozi i saveti u temi dodavali,ne zamerite.

@gvlada
Evo razloga zasto sam malo kutije pomerio nazad do zida:
1000020651.jpg

U fazi je prohodavanja,pa se sa šetalicom odbija kao rikošet svuda po nameštaju,pa rekoh da se sačuva malo oprema :) a voli i prstićima malo po mrežicama od zvučnika da čeprka :)

Да, разлог на месту. Само бих се више плашио да не удари у стаклени сто него у звучник (не због стола). Док не порасте и ти будеш могао да држиш хифи где треба, уопште не покушавај неки упграде. Џабе бацаш паре, прво нема ефекта, друго преусмери на њене а не твоје играчке.

Да, разлог на месту. Само бих се више плашио да не удари у стаклени сто него у звучник (не због стола). Док не порасте и ти будеш могао да држиш хифи где треба, уопште не покушавај неки упграде. Џабе бацаш паре, прво нема ефекта, друго преусмери на њене а не твоје играчке.
Na nju i njega je usmereno 90%,onih preostalih 10% mora tata sebi da ugodi malo :) a ako budem čekao da porastu,a da sam ja miran,oprema mi nece ni trebati :)

Nazad
Vrh Dno