Šta je novo?

Dilema oko stereo pojacala

Jedno pitanjce...posto sam sad zadnjih par dana malo testirao Pure Direct mod na AVR-u (i bio poprilicno zadovoljan kako FLAC fajlovi zvuce)da li bi bilo benefita ako bih recimo dodao sada neki externi DAC izmedju izvora zvuka i AVR-a? Recimo SMSL SU 1? Ako sam dobro razumeo,AVR u Pure Direct modu gasi sve kalibracije i filtere,i sljaka kao cistokrvno stereo pojacalo,samo u tom slucaju bi se i koristio externi DAC.

Izvor zvuka je komp sa integrisanom zvučnom? Da, dobio bi benefit. Koliki za tebe - nećeš znati dok ne probaš.

Izvor zvuka je komp sa integrisanom zvučnom? Da, dobio bi benefit. Koliki za tebe - nećeš znati dok ne probaš.
Trenutni izvor zvuka su flac fajlovi (Tidal) strimovano sa fona preko HEOS-a,ili direkt USB fleska u AVR sa flac/sacd fajlovima. A sa DAC-om izvor zvuka bi bio komp povezan sa DAC-om preko USB veze (Foobar ili nesto drugo za losless playback) a kao strimer bih isao na budzet varijantu gde bih iskoristio postojeci MiBox S,koji ce biti povezan sa DAC-om preko optike.
Ovako je trenutno kada stream ide preko Heos app (Tidal se strimuje)
1000020506.jpg

Opet bez probe ništa. A ako ne budeš zadovoljan uvek možeš da prodaš SU-1 za skoro isti novac i pretpostavljam dosta brzo jer je popularan.

Ne verujem da neko može da ti da konkretniji odgovor osim ako je uporedio taj DAC ili neki slične cene na tom risiveru.

Evo ja ću se usuditi da dam konkretan odgovor, iako nisam upoređivao taj dac ili bilo koji drugi.
Najbolje je da pozajmiš neki konverter, povežeš kako si naumio, i poslušaš.
Još kada bi imao nekog asistenta, pa da napravite kakosekaže "blind test", verujem da bi ti stvari bile jasnije, a onda ti ostaje jedino da ih prihvatiš.

Ако користиш суб за музику дак не вреди јер авр мора пребацити све у диг домен, због суба па онда опет аналогно на своја појачала.
Дак од 100ак еура није бољи од уграђеног дака у авр, још на самом авр повезати. Више значи додатно појачало.

Ако користиш суб за музику дак не вреди јер авр мора пребацити све у диг домен, због суба па онда опет аналогно на своја појачала.
Дак од 100ак еура није бољи од уграђеног дака у авр, још на самом авр повезати. Више значи додатно појачало.
Ne koristim sub za muziku,ide pure direct,samo front levi i desni i to je to.

Polovnog sam uzeo pre vise od 10 godina, zamenio sam za to vreme samo volume pot ostalo nista dirano, fercera i dalje bez greske

ne bih da ulalazim u dublju priču ali kondenzatori se troše kao i elektronika uopšte. To je potrošni materijal. Za pojačalo staro skoro pola veka pričati da dobro svira, i da nije ništa rađeno na njemu, je isto kao i reći, da je otvorena kisela voda posle nedelu dana super. Dobra stvar je da je tehnologija napredovala i da sa ovom zamenom može stvarno da radi dugo baš dobro. Mnogo dudže nego original. Zato se i bira koja pojačala su vredna za spasavanje. Najpre top model nekog brenda, a zatim i vizuelna linija - očuvanost uređaja. Tek na trećem mestu su modifikacije koje i te kako mogu da poboljašaju stvari.

При том наведено појачало тешко да може да се нађе за те паре.

Dva kom na KP,jedno za 150e drugo za 250. To su cene.
Btw,porucen SMSL,uzeh ga za 9.000din,javljam utiske sledece nedelje kad stigne...donece drugar i neko Cyrus pojacalo da mogu i zaseban stereo da testiram (mislim da je Cyrus 1 model u pitanju),pa cemo videti sta ce na kraju ispasti od svega :)

Ili novije?

Gle, već ti je neko rekao, aj da ponovim:
D/A konverter nema smisla da priključuješ na avr.
Risiver u sebi ima konverter za digitalne signale, a analogne (sa činčeva) digitalizuje, pa ih onda ponovo pretvara u analogne, i onda pojačava.
Priznaćeš da je, u tom slučaju, velika verovatnoća daš dobit jednu papazjaniju, na kraju.
Prostim rečima - ako već hoćeš/imaš da probaš zaseban DAC, koristi samo posebno pojačalo, ne avr.

Ili novije?
NIje novije,taj matori model je u pitanju :)

@vladimirperic
E vidis,nisam znao da AVR analogni signal sa činčeva ponovo digitalizuje u Pure Direct modu,hvala na informaciji. U svakom slučaju,kakve god rezultate DAC da bude imao,ostaće za zaseban stereo koji će verovatno pasti na kraju :)

koji ?

kolega je prodao Rotel RA-01 za 150€ .

Ili novije?
NIje novije,taj ma
koji ?

kolega je prodao Rotel RA-01 za 150€ .

SMSL SU-1

Најгоре код сајруса што просвирају тек са њиховим додатним, екстерним напајањем.

To je najjeftinije sto sam nasao na KP.

dobro su ga napravili. Imao sam sprike da ih slušam.
Јеси слушао било шта њихово са и без њиховог напајања?
Свира то и са својим али је звук приметно бољи у сваком погледу, а највише у просторности, детаљима и динамици, када се дода екстерно напајање.

Zlatni...

Nemo da čačkaš mečku...

Će da bude fajt, će da padnu kletve....

Pa kad ti se pozornica skupi i dac ne bude rezolutan, posle će da plačeš.

Ако не чујеш разлике, ок. Ето, ја кажем да лепше звучи са додатним напајањем, ти да нема разлике. Ја сам чуо и упоредио, ти (изгледа) ниси али знаш.
Са далтонистом се не вреди убеђивати да ли боје постоје. Да хифи има смисла неопходно је правилно позиционирање зучника у просторији, после се чују све разлике.

Nazad
Vrh Dno