Jel postoji refosled ili....?Odgledaj i ostatak trilogije Milinium.
![]()
![]()
Da :Jel postoji refosled ili....?
Predator II nije kulti nema svarcija i sve je dosta drugacije ali je odlican film i ne zasluzuje kritike ni ocenu sa IMDB, bar 7.5 na IMDB bi mu bilo po meri, verovatno ce mu i vremenom ocena rasti, pogotovo kad se uzme u obzir svi sledeci deloviA onda si nakon nekog vremena pogledao i ostale filmove o Predatoru i onda zaključio da taj drugi deo u stvari i nije toliko loš koliko si u prvom momentu mislio.
Ako se shvati kao neki filmić za zabavu, može proći. Inače klasičan netflix film, previše naivan...![]()
Umro Robert Redford, najviše mi ostao u sećanju u filmu nepristojna ponuda. Mada ima filmova koje nikad nisam odgledao. Bio je pravi šmeker.
Sećam se kada se davao u bioskopu i samo sam ga seenovao, bez imalo želje da ga gledam. Ni dan danas nemam predstavu zašto sam se tako ophodio prema tim filmovima (ili njemu), da li što sam ih smatrao nadrealnim, a voleo sam i volim ratne filmove. Ili iz razloga što sam imao druge ratne idole pokupljene sa tv-a i bioskopa tipa, Teli Savalas, Bronson, Sanderlend , Klint, Ernest Borgnine, Hooper, Christoper Walken... Ko će ga znati.Planiram da gledam hvaljeni Predator: Killer of Killers pa sam za gušt krenuo da obnavljam gradivo redom.
![]()
Film koji sam prvi put gledao kod komšije na VHS-u, a onda sam svaki naredni put kad bih bio kod njega u gostima tražio da pusti opet, i opet... Kad bi postojao Oskar za najveću dozu testosterona, ovaj film bi ga zaslužio. Mislim da je ovaj film svojim likovima, kostimografijom, scenografijom, rekvizitima u vidu oružja jedan od najboljih koje je to uposlio za efekat dojma i zabave. Takođe bi zaslužio Oskara za najbolji arsenal u nekom filmu. A Predator je samo šlag na tortu.
![]()
Opet, iz ugla deteta, koji se poklapa i sa sadašnjim, sećam se da sam se zapitao Šta se ovde desilo... Baš sam bio razočaran. Ajde što nije bilo Švarcija, nego odmah u uvodnoj akcionoj sceni mi je bilo jasno da je nastavak krenuo korak nazad, a mozda i više... Na svim poljima je ovde zafalila ta dojmljivost, a možda je najviše obogaljena inspirativnost smeštanjem Predatora u urbano okruženje. Pravi primer jednog fiktivnog otelotvorenja van njegovog prirodnog okruženja i sve mane koje to proizvodi. A likovi... Likovi su doslovno boleli koliko su bili isprazni, dok je sam Deni Glover svojim entuzijazmom samo dodatno isticao jalovost sveukupne postave. Kad se podvuče, jedan od najgorih drugih delova nekog filma.
To be continued...
Igrom slučaja ga gledao u kinu, drzao je pažnju, Morgan je tu ipak, ako se ne varam ima taj detektiv A.Cros još par filmova 😀Verujem da u vreme kada je izašao film, bio malo iznad proseka. Za današnje standarde više nego odličan. Preporuka za gledanje.![]()
I preporuka je koji film, koji film nosi taj istinski horor u sebi?
Zato sam ja izgleda toliko dokon da sam rešio da se pozabavim "prvom" (sedamdesete) dekadom, pa redom, mada sam ubeđen da opet neću ispratiti baš svako ostvarenje, ali ću svaki iole vredan pažnje pogledati i praviti liste. Spustićemo i kriterijume donekle.Evo sad razmišljam i bukvalno ne mogu da se setim ničega da valja još od vremena Karpentera i njegovih filmova.
U stvari jedini koji mi pada na pamet, a da nije njegov je Kjubrikov Shining, a i on je nastao otprilike u slično vreme, sve sam to gledao još kao osnovac tokom 80-ih.
Ali ako moram da biram, meni je Magla u to vreme izazvala najveću jezu, baš zbog te napete atmosfere, iako sada verovatno ne bi bio taj slučaj.
Naravno, ko preferira jače brutalne scene i stalni grč u stomaku, a da to ne bude čisti kliše, onda recimo Martyrs iz 2008, ali ne preporučujem nikakav obrok barem par sati nakon gledanja.
Nisam fan teških boleština i uglavnom ih zaobilazim a pomenute preporuke su zaista klasici i remek dela. Meni je i drugi deo Shininga odličan iako totalno drugačiji film.Evo sad razmišljam i bukvalno ne mogu da se setim ničega da valja još od vremena Karpentera i njegovih filmova.
U stvari jedini koji mi pada na pamet, a da nije njegov je Kjubrikov Shining, a i on je nastao otprilike u slično vreme, sve sam to gledao još kao osnovac tokom 80-ih.
Ali ako moram da biram, meni je Magla u to vreme izazvala najveću jezu, baš zbog te napete atmosfere, iako sada verovatno ne bi bio taj slučaj.
Naravno, ko preferira jače brutalne scene i stalni grč u stomaku, a da to ne bude čisti kliše, onda recimo Martyrs iz 2008, ali ne preporučujem nikakav obrok barem par sati nakon gledanja.
Ma da, kako ne...Rec bilo španska original ili US verizija, su u ono vreme bile bum kakav se više neće ponoviti.
Ne bre sa Jack Nichlsonom kada ima karmin i ljubičasto odelo 😅.Kakav bre drugi deo Shininga?
Misliš na Doctor Sleep sa Rebeccom Ferguson i Evan McGregorom?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari