Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Najprecenjeniji film na benču. 😎

Godinama izbegavam holivudske horor filmove, jer još uvek nisu dobacili do suštine ovog žanra, koju je još davno Lavkraft lepo opisao rečima, da je najveći strah, u stvari strah od nepoznatog, a ne količina napadne brutalnosti i kečapa prosutog u filmu.
Napravih grešku, jer sam se ponadao da ove preporuke nisu baš slučajne, ali avaj, ovo ne vredi ni pišljiva boba, niti postoji išta što bi tu bilo uzbudljivo, zanimljivo, vredno pažnje, a kamoli strašno.
Upravo suprotno, neke od njihovih "strašnih" scena su išle do nivoa komičnog i izazvale su mi samo kiseo osmeh na licu.
Sve u svemu, bačenih dva sata na šopsku salatu izlizanih horor klišea, šteta za ono dvoje dobrih glumaca, ali uzalud, što se grbo rodi, vreme ne ispravi.

The Life of Chuck (2024)
Volim Mike Flanagana i što u svakom svom projektu ubaci suprugu, divnu Kate Siegel.
Stephena Kinga ne volim već obožavam.
Dirnuo me film, dotakao mi dušu.
Tom Hiddleston pokidao, razbio ulogu. Nosi film iako su svi razbili glumom. Svi do jednog.
U rangu mi je sa omiljenim "Meet Joe Black" ali je ipak malo slabiji.
Apsolutno fenomenalan film.
Toliko pouka čovek može izvući. Filmčina.
10/10

Khm, da se vratimo najboljem žanru. 😎

Odgledao konačno Weapons, isto šopska salata svega i svačega, i šteta što počinje tako ozbiljno i što toliko dugo traje, nema potrebe ni za jednim ni za drugim. Ali gledljiv film sa nekoliko prilično dobrih horor set-piece-va.

Godinama izbegavam holivudske horor filmove, jer još uvek nisu dobacili do suštine ovog žanra, koju je još davno Lavkraft lepo opisao rečima, da je najveći strah, u stvari strah od nepoznatog, a ne količina napadne brutalnosti i kečapa prosutog u filmu.
Napravih grešku, jer sam se ponadao da ove preporuke nisu baš slučajne, ali avaj, ovo ne vredi ni pišljiva boba, niti postoji išta što bi tu bilo uzbudljivo, zanimljivo, vredno pažnje, a kamoli strašno.
Upravo suprotno, neke od njihovih "strašnih" scena su išle do nivoa komičnog i izazvale su mi samo kiseo osmeh na licu.
Sve u svemu, bačenih dva sata na šopsku salatu izlizanih horor klišea, šteta za ono dvoje dobrih glumaca, ali uzalud, što se grbo rodi, vreme ne ispravi.
I preporuka je koji film, koji film nosi taj istinski horor u sebi?

Bilo koji novi film snimljen poslednjih par godina, iz bilo kog žanra, je po meni istinski horor tokom gledanja.

Ako ćemo tako live tv je horor i užas. Mene interesuju baš ti horori koje je universal pominjao, slažem se da je atmosfera mnogo jači faktor od vizelnog ali me interesuje predlog jer malo takvih sam gledao a da imaju dobru završnicu.

Da ne širimo van filmova jer i sportski program naročito kad igra naša fudbalska reprezentacija je pravi horor.

Ubuduće o hororima u temi za horore. Hvala.
(mislim da sam je ja započeo, nadjite je negde :) )

Jakša da li si ozbiljan?!?

Hm, ne znam ni sam. Možda bolje da sve bude ovde, ionako imamo 1-2 dobra filma godišnje...

The Life of Chuck (2024)
Volim Mike Flanagana i što u svakom svom projektu ubaci suprugu, divnu Kate Siegel.
Stephena Kinga ne volim već obožavam.
Dirnuo me film, dotakao mi dušu.
Tom Hiddleston pokidao, razbio ulogu. Nosi film iako su svi razbili glumom. Svi do jednog.
U rangu mi je sa omiljenim "Meet Joe Black" ali je ipak malo slabiji.
Apsolutno fenomenalan film.
Toliko pouka čovek može izvući. Filmčina.

Gledao, dobar, 8/10

Weapons

Ne mogu reći da sam podlegao sveopštem globalnom hajpu, jer sam ipak zadržao dozu razuma da je ovo ipak 2025 godina i da će ako ništa, meni ovo na kraju biti bar solidno ostvarenje. Ali nije ni to, osim da je gledljivo, zanimljivo u segmentima, ali ton i ritam previše šetaju i kako se bližio kraj bilo mi je sve više razvodnjeno i besmisleno.
E i taj crni humor koji mnogi naglašavaju, gde ga videše?

Ako bih ovo morao opistai u jednoj rečenici onda bi to bilo nešto u rezonu - kao još jedna adaptacija priče od Stefana Kinga.
6/10

Weapons je jedna solidna X-Files epizoda. Zapravo vecina danasnjih filmova ne mogu da prismrde vecini X-Files ep.

Ova dva filma su relativno izasli medju raju u isto vreme i kao "insekt horor" zanr trebali su u startu pola posla da odrade. Nisu odradili nista.
Ovaj prvi francuski je prvih 10min i imao neki potencijal pogotovo sto su pazarili prave pauke jer nisu imali kes za CGI.
Ono za sta jesu imali kes je spid, lepak, PCP i mixan hors. "Glumci " koji su pokupljeni iz neke dnevne dusevne bolnice za odvikavanje i resocializaciju fino su doprineli da ovo smece bude velicanstveno.
Ovaj drugi, Sting pokusava da smrdi na devedesete i legendarni Arachnophobia. Ali je over the top. Znaci brate bas su ga preterali. Sto je bzv s obzirom da ima neke bas dobre scene, ali brate.
Bas se primeti posle nekih 20min da je neko stalozen i razuman (prijatne spoljasnosti) trebao da uleti na set sa korbacem ili nekim drugim sredstvom za korigovanje ponasanja/motivaciju i mlati svakog kog zatekne, svakog.
Mislim da ce biti odlican za decu da pogledaju, tu negde do 15godina, mislim da moz da bude zanimljiv njima. Nece ih traumirati, nece uopste.

Ni u jednoj vise.

MV5BZGJmZDllZDYtZTg5OS00NjI5LThlNWEtZjM0MGVhNTBiM2IzXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
Iskreno trazio sam da pogledam neki noviji horor. I naletim na ovaj film.
Ovo i nije horor, vise je kao sf-thriller drama. Film je sasvim prosecan. Ima svojih mana. Ali vredi ga pogledati. Najvise zbog odlicne Chloe Levine. Dobra gluma, dobra fotografija i par iznenadjujuce dobro napisanih linija teksta.
Za razliku od zadnjeg Supermena ovo indie ostvarenje (prvenac mlade rediteljke) je bar uspelo da ostavi neki utisak na mene.
6/10

Ja se sećam kada sam u bioskopu pre izlaska nastavka odgledao film The Sting sa dva prava šmekera (Redford i Newman) i na kraju dobio poster od filma - taj poster mi je godinama zauzimao centralno mesto u sobi.

8/10
Skriz dobar film. Vidimmda ima i neka produžena verzija sa dodatnih pola sata, al 3 sata mi je predugo, tako da sam tu verziju preskočio

Kad bude prošlo dovoljno vremena pogledaću i američku verziju, kažu da je dobra i ne zaostaje za ovom švedskom
Odgledaj i ostatak trilogije Milinium.

Poslednja izmena:
Jedna od boljih triologija, a nije loša ni ta jedna sto su obradili ameri sa D.Craigom.

Nazad
Vrh Dno