Takođe sam bio optimista i pokušao da zamenim gasni amortizer na mojoj stolici. Kupio rezervni, pogledao tutorijale (izgledalo ekstra lako), imam već papagajke, čekiće macole i sl, fizičku snagu ... a ona ni da mrdne. Doduše sad imam lep rad na zvezdi stolice kao posledicu mog revnosnog mlaćenja čekićom. Mada ja sam teškaš, pa sam verovatno i ja doprineo "zavarivanju" konstrukcije.
@dimmu
Nažalost nisam uopšte ubeđen da cena sada garantuje bilo šta. Više mi se čini da je to lutrija kakav primerak ti uleti i koliko proizvođač i uvoznik procene da mogu da oderu kupce. Genetski sam jako krupan a i ceo život sam u nekom sportu tako da sam teškaš (192cm i oko 140kg) pa sam bio dosta ograničen izborom. Zbog toga sam kupio gejmersku stolicu koja se reklamira da trpi opterećenje od 182kg, navodno idealnu za visoke i teškaše, u tom trenutku 32k din sada je nešto ispod 40k din. Evo oko 4 godine kasnije gasni amortizer je otišao, memorijska pena u sedalnom delu je izgubila najveći deo funkcije, nasloni za ruke a i deo sedalnog dela su se oljuštili (stolica je napravljena od nekog skaja/eko kože). Kad sam kod kuće provodim dosta vremena u njoj, ali to je uglavnom tek posle posla jer ekstremno retko radim od kuće.
E sad ja znam da to nisu neke mega giga pare, i ja sam jako težak i glomazan, ali je i ta stolica pravljena za tipove poput mene a 4 godine mi je baš nekako kratko vreme da toliko propadne.
P.S. Ako neko ima predlog za dobru zamenu, bio bih vam veoma zahvalan! Dakle za visoke teškaše, poželjno sa mrežicom ako može zbog letnjeg perioda. Nemam definisan budžet, ali eto nek bude recimo do 50k ali definitivno nije fiksno a u opciji su i KP i sl oglasi.