Šta je novo?

Dobre radne stolice

Koliko dobre / pouzdane su stolice koje se mogu naći na KP, pretpostavljam da je to sve kineska roba? Merkam nešto ovako, pa ako neko ima iskustva:

Nisam tip koji provodi previše vremena u stolici, uglavnom uveče 2-3 sata kad uspavam klince, odigram neku igru ili ispratim klip-dva na YouTube. Neka alternativa od "zvučnijih" proizvođača, budžet je oko 20K...?
Nisam video da ti je neko nesto odgovorio al ne uzimaj to. Koliko sa slika vidim to je neka karabudzevina gde onaj naslon drze one plasticne rucke i ono metalno T pozadi usrafljeno u naslon. To je neki praistorijski mehanizam koji vise niko, ako je iko i ikada, ne koristi. Meni deluje da mozes prilicno lako da izgines ako onako legnes na nju sa sve nogama koje su gore...

Nisam video da ti je neko nesto odgovorio al ne uzimaj to. Koliko sa slika vidim to je neka karabudzevina gde onaj naslon drze one plasticne rucke i ono metalno T pozadi usrafljeno u naslon. To je neki praistorijski mehanizam koji vise niko, ako je iko i ikada, ne koristi. Meni deluje da mozes prilicno lako da izgines ako onako legnes na nju sa sve nogama koje su gore...
Slazem se 100%, a ovde mozes da vidis i recenzije kupaca na Amazonu za taj model.

Ukratko - jako los kvalitet.

E vidis ,to i jeste problem vecine u vezi ove stolice ,blind buy.Zbog preporuka,odredjenih komentara,reditu ljudi sticu odredjenu iluzionu sliku i prave vec u startu odredjeni hajp i da je ovo best bang for your back.I mene je jedino zapravo kjuriozitet i povukao pre par godina da je uzmem ,takodje.To probanje u radnji je nedovoljno,steknuti neku grubu sliku o tome na osnovu 15min sedenja i nije merodavno kao i samo koriscene iste posle u kucnim uslovima od 2-3+ dana gde se uvidi vec i stvori prava slika.

Ta stolica ima tu satro lumbalnu podrsku,koja je plus na stolici,samo zbog specifikacija iste.U realnosti,vise ti ne odgovara nego suprotno.Jer nismo sve iste dimenzije,a stolica je univerzalna i taj deo je fiksan i imao sam vise osecaja da me zulja i nesto konstantno probada ,nego li pomaze.Headrest takodje,prakticno ne postoji i nije primenljiv sem ako neces bas ono da zavalis glavu unazad,i gledas neki video/film.Arm rest takodje, prakticno u mom slucaju neupotrebljiv,kockast i fix,sto opet znaci da nece odgovarati ako aktivno radis nesto na racunaru.

Sam sitz mi je takodje zbog onog stof materijala popustio posle svega nekoliko nedelja koriscenja,pa sam na neki nacin non stop propadao i klizio na dole sto se opet kosi sa onim pravilnim nacinom sedenja.

Sve u svemu ,iz moje perspektive gledista,tu stolicu moze hvaliti samo neko ko i sam jedino opravdava gresku kupovine iste.Apsolutno stolica nema nijednu svetlu tacku ,a o duzem sedenju ne bih ni trosio reci...
Jedino sto sam zapravo uspeo sa njom je da je prodam u roku od 2 dana ,izgleda bas zbog tog nekog izlizanog hajpa iste,kao sto ce i sam ajfon otici uvek dosta brze od nekog kineza primera radi
Sve je to ok ali vise ljudi te je pitalo sta da se uzme za te pare, narocito sto je u Avgustu bila 13.000din na snizenju?
Nije problem ako je sve to istina, stolica ce se vratiti nazad, dobice se pare i to je to. Nemam priliku da isprobam stolicu jer da bi otisao do Beograda treba mi 5000 dinara i nekih 3 sata u jednom pravcu.
Jasno je da nismo svi isti, ne odgovara svima isto i da ne razmisljamo svi isto. Bas zbog toga uzimam stolicu da je isprobam i ako mi je ok koristicu je odredjeno vreme, a ako nije zapakuje se i salje se nazad.

Ima fotka na nekoj od prethodnih strana. Ona metalna ploča ispod sedalnog dela na dva mesta je pukla.

Moje iskustvo sa IKEA proizvodima je da kod njih nikada nema problema sa zamenom, kod JYSK-a je već bilo problema i natezanja sa jednim krevetom.
Markus isti kao prvog dana - sve super osim što se čuje :)

Drugar pazario ovu stolicu za 1800e i nakon 6 meseci skripi kao djavo, tako da nema pravila.

moze da je zameni?

pa HM je to, ne sme da skripi stolica od 2000eura :)

mislim ne sme da skripi nijedna, samo sto neko moze da predje preko toga ako je stolica cheap

Svaka ergonomska stolica koja ima pokretne delove, mora da proizvodi neke zvukove, a pogotovo kompleksne stolice poput Embody-ja, koji ima x slojeva i pokretnih delova da pegla sve moguce polozaje sedenja/lezanja...

pa nije isto kada kazes proizvodi neke zvukove i skripi kao djavo :)

naravno da nije dead silent, ali ti zvukovi prilikom pomeranja pokretnih delova nisu skripanje

Aeron nema pokretne multilayered delove, vec je relativno prosta stolica sa mrezicom.

@illidan
Kod mene se cuo sedalni deo kod izvlacenja za produzenje sedista, ali je prestalo.
Opet, kada sedam, premestam se i slicno, cuje se malo prosto pomeranje materijala.
Svaka skripa u smislu skripanja, nije normalna svakako.
Imao 135kg kada sam je kupio, sada imam 115kg posle 2 godine, 90% vremena lezim na njoj sa dignutim nogama na sto, tako da je bas ne stedim.
Dodatno, imam i Atlas headrest sve vreme, tako da je i to dodatno opterecuje.

Poslednja izmena:
Pritegni šrafove onim metalnim ključem koji je došao uz stolicu. Moja JÄRVFJÄLLET je isto škripala kad se zavalim, dok nisam sve šrafove pritegao u krug jedan po jedan. Sad se ne čuje uopšte.

I sami proizvodjaci stolica preporucuju da se na svaka 3 meseca safovi dotegnu.

Da li bi neko mogao da mi preporuči dobru, udobnu stolicu do 500 evra?
Sedalni deo mora biti mreža (mesh), jer jedino na stolicama sa mrežom mogu duže da sedim i da me ne boli kičma. I mora imati tilt opciju, tj. ljuljanje, i to mi mnogo znači jer mi rastereti kičmu tokom dužeg sedenja.

^ vidi mozes li naci Asus Rog Destrier Core po toj ili slicnoj cijeni.

Ima sada na dobrom popustu za 55k.

Vidim da se vodi da ih ima ponegde na stanju, moje pitanje je da li se negde mogu videti izložene?

Uzgred, na Asus-ovom sajtu pise da su Ergo i Core stolice namenjene osobama visine 165 - 185 cm.

Steta sto je ASUS-ova ponuda u Srbiji krajnje skromna po pitanju stolica, sto je i za ocekivati jer smo jako slabo trziste. Npr. ne vidim da je njhova serija stolica ROG Aethon ikada bila u ponudi u Srbiji.

O prisustvu drugih proizvodjaca, kao sto je npr. HBADA i da ne pricam.

Uzgred, ASUS ROG Courser (https://rog.asus.com/apparel-bags-gear/gear/rog-courser-gaming-chair/) ce biti super stolica kada je ASUS lansira na trziste.

Uzgred, na Asus-ovom sajtu pise da su Ergo i Core stolice namenjene osobama visine 165 - 185 cm.
Ovaj podatak malo brine, visok sam 186cm. Bilo bi dobro da može uživo da se vidi, ali koliko sam gledao, ima jedino u Gigatronovoj prodavnici na Novom Beogradu u tržnom centru izložbeni model, nigde više.

Kod nekih modela IKEA-inih stolica na tockice je teska gluporija sto isti imaju sistem zakljucavanja ako nema opterecenja na stolici.

Je li se desilo nekome da je imao potrebu da reklamira neku IKEA stolicu (i koju), i kako je IKEA resila taj problem - slanjem zamenskog dela ili zamenom kompletne stolice?

Video danas uživo Asus Rog Destrier Core u Game centru. Stolica je udobna za sedenje, mada koliko mogu zaključiti za 10 minuta sedenja u prodavnici, deluje nekako mala, ali kad se podesi sve i podigne naslon za glavu, sasvim je okej i komforna. Ono što je minus je što je okvir i ono što drži sedište i naslon sve od plastike, koliko će to da izdrži, ne znam, mada davno sam kinesku jeftinu stolicu koristio preko 15 godina i ništa nije puklo na njoj, a isto je sve od plastike. Doduše, tada sam imao 83kg, a sada 93kg. Nije ta plastika toliko problem, ali onda bi cena morala biti znatno manja, jer u tom rangu cena, sve stolice su metalne. Međutim, glavni minus kod mene i zbog čega stolica automatski otpada je to što nema ljuljanje. Može naslon da se olabavi, pa da se slobodno pomera, ali to je samo da bi se fiksirao u novu poziciju. Ono što meni treba je da sedište zajedno sa fiksiranim naslonom može da se ljuljuška, a to ova stolica definitivno nema.

Nazad
Vrh Dno