Aleksandar_038
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 10.12.2020
- Poena
- 135
Pa... Nemoj to naglas, molim te 😁 Nemoj..Jeste i videli smo reakciju na to. Najbolje jos i kernel u pajtonu da bude i eto kvantnih racunara sto rade kao celeron
Pa... Nemoj to naglas, molim te 😁 Nemoj..Jeste i videli smo reakciju na to. Najbolje jos i kernel u pajtonu da bude i eto kvantnih racunara sto rade kao celeron
https://www.udidregistrations.com/ - koristim vec 3-4 god i radi bez problema.Ako znaš kako, napiši. Ja koliko znam, na IOS van store-a mogu da se instaliraju samo test build-ovi aplikacija kojima je ograničen rok trajanja, i moraš da imaš registrovan developer account.
ja sam doduse iphone-ovac, ali... ne razumem benefit google servisa. pre bih kupio telefon bez njih uvekDobijamo iPhone 2.0.
Ako Gugl nema podatke o identitetu proizvodjača softvera, aplikacije neće moći da se instaliraju čak ni sa strane.
Naravno, ovo važi "samo" na sertifikovanim uredjajima - svim onim koji imaju Guglove servise.
![]()
Google will block sideloading of unverified Android apps starting next year
Google says it's no different than checking IDs at the airport.arstechnica.com
"Benefit" je da te zaključaju u njihov ekosistem, nasuprot svemu što bi open source Android trebao da bude... 🙂 Benefit 🙂 🙂 🙂ja sam doduse iphone-ovac, ali... ne razumem benefit google servisa. pre bih kupio telefon bez njih uvek
Pa na androidu i imas druge storove. Honor ima App Market, Samsung ima Galaxy Store itd. Ovde je glavi problem sto neces moci instalirati aplikaciju koju si ti ili neko drugi napravio a nije dobila google sertifikat.Ostaje da se nadamo da će EU pored Applea naterati i Gugl da dozvoli alternativne prodavnice aplikacija.
Nije problem Google Play Store, već Google Play Services i oslanjanje gomile aplikacija na njega. Onda ti je džabe što si skinuo aplikaciju sa Honor prodavnice, kad si i dalje vezan za Google Services i ne možeš da mrdneš bez njega.Pa na androidu i imas druge storove. Honor ima App Market, Samsung ima Galaxy Store itd. Ovde je glavi problem sto neces moci instalirati aplikaciju koju si ti ili neko drugi napravio a nije dobila google sertifikat.
ja sam doduse iphone-ovac, ali... ne razumem benefit google servisa. pre bih kupio telefon bez njih uvek
Nadam se da nisi ozbiljan. Ajd kupi iPhone bez Apple njihovih servisa pa da vidim kako je. U Americi, pojedinci, kupuju iphone samo zbog iMessage. U stvari, u Srbiji i ne možeš iskoristiti sve benefite Apple servisa jer smo za njih premalo tržište.ja sam doduse iphone-ovac, ali... ne razumem benefit google servisa. pre bih kupio telefon bez njih uvek
Petal mape jesu losije u porećenju sa Google mapama.Nadam se da nisi ozbiljan. Ajd kupi iPhone bez Apple njihovih servisa pa da vidim kako je. U Americi, pojedinci, kupuju iphone samo zbog iMessage. U stvari, u Srbiji i ne možeš iskoristiti sve benefite Apple servisa jer smo za njih premalo tržište.
A benefiti google servisa su da je sve u harmoniji. To je jedan eko sistem. Kao verni Huawei korisnik osetio sam na svojoj koži šta znači ostati bez istih. Ništa ne može da zameni Google maps (čak ni Apple maps). Huawei probao sa Petel maps pa ni do kolena nisu GMapsu. Petal Search vs Google search isto. GMail šljaka top - imam i outlook i yahoo još uvek, tako da mogu da uporedim. Probaj bez Google Drive da prebaciš Viber history sa telefona koji nema google servise na telefon koji ima. Imenik takođe. Šta je sa Google Pay koji šljaka odlično. Pa Chrome. Kada je Huawei ostao bez gservisa probao je sa drugim rešenjima. Što svojim što tuđim. To je bila samo takva papazjanija. Svi ti programi koji su zamenili google, nisu među sobom bili sinhronizovani kao što je to kod googlea. Čak i ako su približno kvalitetni ili bolji (Opera recimo)..
Nadam se da nisi ozbiljan. Ajd kupi iPhone bez Apple njihovih servisa pa da vidim kako je. U Americi, pojedinci, kupuju iphone samo zbog iMessage. U stvari, u Srbiji i ne možeš iskoristiti sve benefite Apple servisa jer smo za njih premalo tržište.
A benefiti google servisa su da je sve u harmoniji. To je jedan eko sistem. Kao verni Huawei korisnik osetio sam na svojoj koži šta znači ostati bez istih. Ništa ne može da zameni Google maps (čak ni Apple maps). Huawei probao sa Petel maps pa ni do kolena nisu GMapsu. Petal Search vs Google search isto. GMail šljaka top - imam i outlook i yahoo još uvek, tako da mogu da uporedim. Probaj bez Google Drive da prebaciš Viber history sa telefona koji nema google servise na telefon koji ima. Imenik takođe. Šta je sa Google Pay koji šljaka odlično. Pa Chrome. Kada je Huawei ostao bez gservisa probao je sa drugim rešenjima. Što svojim što tuđim. To je bila samo takva papazjanija. Svi ti programi koji su zamenili google, nisu među sobom bili sinhronizovani kao što je to kod googlea. Čak i ako su približno kvalitetni ili bolji (Opera recimo)..
kako na iphonu ne koriste?!Nije samo problem u samoj aplikaciji, već puno 3rd party aplikacija koristi Google Maps i Google Location servise... Sve eBanking aplikacije se uglavnom oslanjaju na GMS. Mislim, priča se o nečemo što je uveliko ispričano na primeru Huawei-a. Da je telefon bez GMS-a upotrebljiv, ne bi nestali sa consumer tržišta i praktično prodavali samo satove.
Da je telefon bez GMS-a upotrebljiv, ne bi nestali sa consumer tržišta i praktično prodavali samo satove.
kako na iphonu ne koriste?!
upotrebljiv? pa kako moj apple iphone nema GMS pa je 'upotrebljiv' ? hajde objasni mi to?
Na iPhone-u ne koriste, jer se oslanjaju na adekvatne Apple servise. Npr. ako pišeš app i hoćeš da šalješ notifikacije kod Androida za to koristiš Google Mobile Services, a kod Apple-a njegov sistem za notifikacije. iPhone radi bez GMS-a, jer koristi Apple servise bio ulogovan ili ne.
Ukoliko pišeš app npr. za kurirsku službu kod Android-a koristiš Google Location Services, a možeš i prikaz sa Google Maps, mada ne moraš možeš npr. OpenStreet Map i sl. Kod Apple-a imaš njihov servis za to i mapu. Apple nije pisao Apple Maps da bi mi kliktali po tome, već zato što je neophodno za veliki broj aplikacija. Bez location servisa ti možeš da pristupiš hardveru u skladu sa dokumentacijom proizvođača, ali nećeš moći da pozicioniraš telefon putem WiFi mreže, drugih Android telefona u blizini. U prevodu, moraćeš svaki put da kačiš telefon na GPS satelite, ali opet nećeš imati indoor lokaciju.e to
Ako implementiraš sistem za plaćanje koji će raditi svuda, opet ti treba GMS. Bankarske aplikacije, većina SoftPOS aplikacija - takođe se koristi GMS.
GMS nisu samo front korisničke aplikacije već čitav set API-ja i underlying servisa.
Zbog toga na Huawei-ju veliki broj Android aplikacije ne radi kako treba, ne može da se uloguje, pozicionira itd.
Primer non-GMS Android uređaja je i FireTV stick, ali je to uređaj specifične namene za koju je Amazon izradio svoj set servisa. Retko koji Android consumer proizvod je uspešan, a da nema GMS, jer prva stavka koja nedostaje je Google Play Store, pa onda sve ostalo što sam naveo.
ako je android tako udesen da aplikacije ne rade jer im treba GMS API,
e to je vec nesto sasvim drugo od onoga sto je vojinjo pisao o consumer google aplikacijama.
Кад апликација банке тражи Google сервисе, немаш избора.ja sam doduse iphone-ovac, ali... ne razumem benefit google servisa. pre bih kupio telefon bez njih uvek
neko je obajsnio da su to api , ne gmail. meni zvuci kao gmail. bolje da ih zovu google api a ne google servisi... 🙄Кад апликација банке тражи Google сервисе, немаш избора.
Sve je napravljeno da se uništi open-source, jer je mnoštvo organizacija i aplikacija izjavilo da ne želi da se verifikuje.Dobijamo iPhone 2.0.
Ako Gugl nema podatke o identitetu proizvodjača softvera, aplikacije neće moći da se instaliraju čak ni sa strane.
Naravno, ovo važi "samo" na sertifikovanim uredjajima - svim onim koji imaju Guglove servise.
![]()
Google will block sideloading of unverified Android apps starting next year
Google says it's no different than checking IDs at the airport.arstechnica.com
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari