Međutim, kreditna i dalje u aplikaciji stajala kao status Neaktivna umesto Poslato, pa nisam mogao da je aktiviram. Onda sam preko četa tražio da mi prebace status u Poslato. Dokaz da ipak izgleda mogu da ručno prebace status u Poslato. A da ne pričamo o bagu gde nije odmah bio prebačen status u Poslato.
Mnogima su u martu stigle neaktivne kartice (meni tako debitna MC nakon promene paketa) i isto smo ih zvali da bi aktivirali, tako da im ni to nije novina. Sad gledam,
ovde sam to poslednji put pomenio, ti si baš lajkovao, hahah. Sve u svemu, jasno je da je moguće, samo ne znam da li treba naći nekoga ko to zna ili su im stvarno to u međuvremenu zabranili.
Ništa onda prenos dinara na UniCredit, pa korišćenje njihove MasterCard ako mi baš zafali evra.
Kod njih se troši po nekom lepom kursu? Znam da je u menjačnici lep, ali ona radi samo u toku radnog vremena, ako se nešto u međuvremenu nije menjalo.
Verujem da je sve u skladu sa OUP samo ostaje malo gorak ukus u ustima. Ne znam zašto nisu vratili dinare jednostavno na račun i to je to.
Nije neobično to što se desilo, u smislu da su primenjena pravila uplate/isplate. Trebalo bi da sestra može da vidi originalni iznos, tj. iznos u originalnoj valuti. Kada joj je naplaćeno, skinuti su joj dinari. Kada joj je vraćeno, uplaćeni su joj evri. To se automatski desilo, ali slažem se da to nije sasvim okej i da bi mogla naknadno da im se žali.
Navedena razlika je, međutim, baš velika, tako da sumnjam da se možda nešto drugo ili dodatno desilo. Koliko se sećam, ima neka fora da je banka dužna da nadoknadi štetu preko 3k. Moguće da su oni baš odlučili da je za toliko zakinu, a da je ostatak do kursnih razlika. Takav primer dat je i
ovde (primer pritužbe Narodnoj banci Srbije i obeveštenja o rešenju), gde je nekome kao kompromitovana kreditna kartica za 30k. Imaginarna banka iz primera je isprva odbila da mu ih vrati, ali je NBS kao odlučila da to ipak mora da se desi, pa je banka vratila 27k (gubitak preko 3k) i dodatnih 600 dinara (zaračunata kamata, jer je reč o kreditnoj kartici), čime je klijent zvanično ostao bih tih 3k.
Naravno, mnoge banke bi u ovakvim slučajevima vratile sve, ali to je možda samo dobra poslovna praksa, a ne i njihova obaveza...