Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ja ne znam kako vama funkcioniše Makedonija, meni to do sad nijednom nije uspelo i već godinu dana nema apsolutno ništa od popusta sa coinsima. Izgleda da ali express algoritam preferira određene naloge
Moraćeš da otvoriš više naloga, neki će biti ok, meni na jednom čak rade i druge igrice, dijamanti, kuponi... i sl, sve na MKD

Meni je proradilo nakon što sam nekoliko puta išao na Clear data i ponovo se logovao, sve dok nisam video prvi put 95% i od tada va ne diram. 😀

moram napomenuti da imam kupon od radnje 2$.

Jel' kod jedinstven, ili uopšten poput ovih 15BS03?

Imao sam prepisku s Ankerom, kažu ako si jednom iskoristio kod - to je to, a jesam u Junu.
Pitam ih, zašto mi onda i dalje šalju nove kodove, kažu - sorry, to sistem sam od sebe. Baš vam reko' hvala.

Uzeo bih Select 4 Go, al' neću 'zinat skuplje nego prošli put.

Jel' kod jedinstven, ili uopšten poput ovih 15BS03?

Imao sam prepisku s Ankerom, kažu ako si jednom iskoristio kod - to je to, a jesam u Junu.
Pitam ih, zašto mi onda i dalje šalju nove kodove, kažu - sorry, to sistem sam od sebe. Baš vam reko' hvala.

Uzeo bih Select 4 Go, al' neću 'zinat skuplje nego prošli put.
Verovatno je taj uopšten, nisam skoro kupovao ništa od Ankera.

Prilozi

• Screenshot_20250819_214539_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250819_214539_AliExpress.jpg
    133.5 KB · Pregleda: 85
"Uzeo bih Select 4 Go, al' neću 'zinat skuplje nego prošli put."

Prošlog puta sam uzeo za 12 dolara sad za 14, trenutna cena je 16, ne verujem da će ići niže

Dakte mi predlog za dobre pincete (tweezers) za finu mehaniku/elektroniku? Ne mora na AE striktno, ali mi je najlogičnije ovde da pitam.
Isto ne moraju da budu najjeftinije, već da vrede.

Slika je nasumicna.

Sve zavisi od toga koji materijal preferiraš. SA, Titanijum, Keramika itd.

Generalno ih uzimam sa AE, tako da mogu neke odatle da ti preporučim. To su uglavnom ravne pincete za micro soldering. Svi linkovi su pronađeni preko MKD regiona i pretrage u Coins sekciji.
  • Mechanic KA-11 - Precizna i tanka pinceta. Vrhovi su nenormalno oštri i precizni, do sada nisam imao bolje. Ovo su 3D pincete. Oko 2-3$ su sa MKD coins.
  • 2UUL TW01 - Isto 3D pincete, slične su. Ljudi koji popravljaju telefone često koriste njih. One su oko 3-4$ sa MKD coins.
  • Qianli iNeezy ili Mega Idea - Imaju kvalitetnu obradu. iNeezy YX model je čini mi se precizniji i vrh je zaobljeniji. Cena preko MKD coinsa 6-10$. Qianli Mega Idea pincetu imam, izuzetno dobro je obrađena i najlakša je od svih za pritiskanje, mana je što pri jačem pritisku ne hvata dobro tanke žice. One su oko 2$ sa MKD coins.
  • Amaoe Ti pincete - Jedinstvene i sa možda najboljom obradom. Titanijumske ravne su 14T, 14P i 16P. Postoje i Amaoe NK1/NK2 pincete koje su neverovatno lagane (8 grama), ali se lako uvijaju vertikalno kada se malo jače pritisnu, ali im se vrhovi uopšte ne razdvajaju koliko god ih jako pritiskao. Ravne koštaju preko ovog linka oko 5.5$. Ovo su možda i najlepše pincete koje imam. Mislim da su skuplje 16P i 14P malo bolje. Cena za ostale je veća, 10-20$ su uglavnom.
  • Keramičke Mijing ili Mechanic SM pincete - Dobri i precizni vrhovi, za Mijing imaš posebno vrhove da kupiš. Mana je što su krte i lako pucaju ako ih ne čuvaš. Mijing su sada iz nekog razloga skupe, a Mechanic preko ovog linka i MKD coins su oko 2.6$ što je najbolja cena za precizne keramičke pincete.
Za najmanje para, mislim da Mechanic KA-11 najviše vrede jer su najpreciznije i vrhovi su dosta čvrsti. Sve pincete mogu da se iskrive ako ih ne paziš (koristiš ih kao prying tool ili ti padaju na pod). Ako hoćeš apsolutno najbolje, kupi neke Dumont, na primer Dumoxel #5, ali mislim da je bacanje para.

Pincete sa AE ćeš uglavnom čekati oko mesec dana. Ako ti brzo trebaju neke jeftine, a pritom ok pincete, imaš ih u Woby house. Mislim da ih Beogeek koristi, trebalo bi da su ok.

Ako želiš da popraviš uništene/iskrivljene pincete, preporuka za Amaoe M40 kamen, spasio mi je nekoliko starih pinceta, čak ih je napravio boljim. Možeš da oštriš i oblikuješ i ostale alate, pa čak i keramiku.

Pogledaj ove videe, poredi iNeezy i neke Mechanic modele.

Nekoliko slika ispod, nisu baš najoštrije, ali nadam se da su od pomoći.

Prilozi

• Mechanic1.jpg
    Mechanic1.jpg
    200.2 KB · Pregleda: 38
  • Mechanic2.jpg
    Mechanic2.jpg
    198.3 KB · Pregleda: 35
  • NK1.jpg
    NK1.jpg
    237.5 KB · Pregleda: 44
  • IMG_20250820_123927.jpg
    IMG_20250820_123927.jpg
    235.9 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Ja sam kupio ovaj i imam ga od maja. Za sad zadovoljan. 39$ platio 1TB.

I just found this on AliExpress: US $20.88 | Netac NVME SSD M2 1TB 512GB 128GB Disk HDD m.2 2280 PCIe3.0X4 ssd Solid State Drive Internal Hard Drive for Laptop Desktop
Имате ли препоруку за кућиште па да се користи као екстерни ссд?

@Lanikor da li ima onaj essager 100w fc 2.0 za samsung da li znas ? trebalo bi da je korea plug ok i kod nas kao standard, naponi su ok koliko videh.

Sve zavisi od toga koji materijal preferiraš. SA, Titanijum, Keramika itd.

Generalno ih uzimam sa AE, tako da mogu neke odatle da ti preporučim. To su uglavnom ravne pincete za micro soldering. Svi linkovi su pronađeni preko MKD regiona i pretrage u Coins sekciji.
  • Mechanic KA-11 - Precizna i tanka pinceta. Vrhovi su nenormalno oštri i precizni, do sada nisam imao bolje. Ovo su 3D pincete. Oko 2-3$ su sa MKD coins.
  • 2UUL TW01 - Isto 3D pincete, slične su. Ljudi koji popravljaju telefone često koriste njih. One su oko 3-4$ sa MKD coins.
  • Qianli iNeezy ili Mega Idea - Imaju kvalitetnu obradu. iNeezy YX model je čini mi se precizniji i vrh je zaobljeniji. Cena preko MKD coinsa 6-10$. Qianli Mega Idea pincetu imam, izuzetno dobro je obrađena i najlakša je od svih za pritiskanje, mana je što pri jačem pritisku ne hvata dobro tanke žice. One su oko 2$ sa MKD coins.
  • Amaoe Ti pincete - Jedinstvene i sa možda najboljom obradom. Titanijumske ravne su 14T, 14P i 16P. Postoje i Amaoe NK1/NK2 pincete koje su neverovatno lagane (8 grama), ali se lako uvijaju vertikalno kada se malo jače pritisnu, ali im se vrhovi uopšte ne razdvajaju koliko god ih jako pritiskao. Ravne koštaju preko ovog linka oko 5.5$. Ovo su možda i najlepše pincete koje imam. Mislim da su skuplje 16P i 14P malo bolje. Cena za ostale je veća, 10-20$ su uglavnom.
  • Keramičke Mijing ili Mechanic SM pincete - Dobri i precizni vrhovi, za Mijing imaš posebno vrhove da kupiš. Mana je što su krte i lako pucaju ako ih ne čuvaš. Mijing su sada iz nekog razloga skupe, a Mechanic preko ovog linka i MKD coins su oko 2.6$ što je najbolja cena za precizne keramičke pincete.
Za najmanje para, mislim da Mechanic KA-11 najviše vrede jer su najpreciznije i vrhovi su dosta čvrsti. Sve pincete mogu da se iskrive ako ih ne paziš (koristiš ih kao prying tool ili ti padaju na pod). Ako hoćeš apsolutno najbolje, kupi neke Dumont, na primer Dumoxel #5, ali mislim da je bacanje para.

Pincete sa AE ćeš uglavnom čekati oko mesec dana. Ako ti brzo trebaju neke jeftine, a pritom ok pincete, imaš ih u Woby house. Mislim da ih Beogeek koristi, trebalo bi da su ok.

Ako želiš da popraviš uništene/iskrivljene pincete, preporuka za Amaoe M40 kamen, spasio mi je nekoliko starih pinceta, čak ih je napravio boljim. Možeš da oštriš i oblikuješ i ostale alate, pa čak i keramiku.

Pogledaj ove videe, poredi iNeezy i neke Mechanic modele.

Nekoliko slika ispod, nisu baš najoštrije, ali nadam se da su od pomoći.

Svaka čast!

Kod mene 7.2$. Nekoliko nedelja sam pratio KWS-X1 cene i nažalost Diymore store nije imao najbolju cenu.

Koliko vam izadje 512gb sa ovog linka? Trebalo bi 18€ uz 5% coins ali kad pogledam link u history ispada 29€ sa 2%.
Inace sam oglas nasao sa home stranice - categories - internal ssd.
Nisam siguran zasto je cena ovako ubagovana ali ako neko nema strpljenja da ceka one netac od 16€ mozda moze sa ovog linka.
Edit: Morali bi da nadjete link preko onog telegram coin bota jer on radi nekakvu magiju da bi izbacio link u coins sekciju jer preko ovog je samo normalan oglas(ako vam je bitan jos 1€)

Screenshot-2025-08-21-19-09-31-88-57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg

Vidim da su se preporucivale neke KEMEI masinice za sisanje pre neki mesec. Da li su vlasnici i dalje zadovoljni? Kakve su u poredjenju sa Lidl masinicama ako je neko imao priliku da uporedi?
Konkretno treba mi neka zgodna za odrzavanje brade na 4-5-6mm. Sad je sve KEMEI na 1-5% popusta. Ako naletite na dobru cenu za ovo sto mi treba, javite.

Vidim da su se preporucivale neke KEMEI masinice za sisanje pre neki mesec. Da li su vlasnici i dalje zadovoljni? Kakve su u poredjenju sa Lidl masinicama ako je neko imao priliku da uporedi?
Konkretno treba mi neka zgodna za odrzavanje brade na 4-5-6mm. Sad je sve KEMEI na 1-5% popusta. Ako naletite na dobru cenu za ovo sto mi treba, javite.
Kemei 2299, odlična mašinica...kupio sam bar pet komada u poslednjih godinu dana za kolege i rodbinu...svi su i dalje prezadovoljni...te mašinice iz Lidla ne mogu da se porede sa ovom

Vrh Dno