Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Thew more things change the more they stay tha same.

Mislim da je to privremeno i da će inflacija da bude gorivo za raketu.
U septembru će možda biti neki pad.
Celo leto rastemo, kad prođu odmori mora malo da se rashladi tržište, a možda i neće privremeno, nego trajno. Mislim da možda već za vikend ETH probija stari ATH sa USD.

Kakva bi to žurka bila da čovek nije prodao na 3800 😆
Nisam baš siguran, Kolko sam video od infa koji kruže, veća inflacija od očekivanog sprečava Rate cut u septembru, koji je konačno konačno trebao da se desi, i najverovatnije ih uopšte neće biti ove godine.. to se ne odražava samo na kripto nego i na akcije, odnosno obim investicija u assete.
A pošto kako američke birokrate ustanu, na koju nogu, to tako usmerava kripto jedno 80 posto vremena, a fleš kreševe dodatno pravi Izrael i siledžije željne rata već par godina unazad, nisam baš optimista sad, mislim najviše na Altove (shitove).

Evo ga na 0.039 :)
Da, gledajuci chart ima smisla ovde prodati deo, mada ja sam vise holder nego trejder, tako da sam prodao jako malo na 4600$ za dolar pa cemo videti da li ce ici jos dole ili je to to

Ja sam stavio alert na $6k za ETH. Videćemo šta će biti nakon toga.

Naleteh na zanimljivu analizu pa rekoh da podelim... navodim glavne zakljucke samo taksativno:

- Snazan argument da je ETH od $4.700 danas fundamentalno jaci od ETH od $4.800 iz 2021. godine: Spot ETF-ovi, pristup 401k za BTC i ETH (americko penziono osiguranje) i pozitivni regulatorni pomak da stablecoin-e da nisu hartije od vrednosti.

- Institucionalna traznja i interesovanje najvecih asset menadzera predstavlja potpuno novu trzisnu silu za ETH: juce je preko spot ETF-a kupljeno 50% stvorenog ETH-a od prelaska na PoS (u vrednosti preko 1 milijarde dolara).

- Tom Lee je postao "Saylor" za ETH sa svojom kompanijom BitMine, a sada planira da podigne jos $20 milijardi za kupovinu ETH. Pored njega tu su i druga zvucna imena poput Peter Thiel-a, Trump-a, Billa Miller-a koji javno podrzavaju Ethereum i doprinose 'mainstreamizaciji"

- a sada ono glavno - da li su predvidjanja od cak $10k opravdana?

- u prethodnim bull run ciklusima ETH je dostizao 35% trzisne kapitalizacije BTC-a. Prema trenutnoj vrednosti BTC-a to bi dovelo ETH do $6.000. Medjutim ako BTC ode na $150k to dovodi ETH projekciju na $8.656

- Jos jedno interesantno poredjenje jesu performanse BTC u odnosu na njegov ATH iz 2021. godine. On je ostvario 1.77x (vodjen istim faktorima gore navedenim) sto kada se primeni na ETH dovodi do targeta od $8.634

Meni sve ovo deluje kao gornja granica, ali range od $6k do $8k je sasvim realno ostvariv sto bi bilo skoro 2x od ovog nivoa.

Ajmo sada da probijemo taj ATH, to je prvi korak 😃🍺
Bice, al sledece godine. AI bubble, inflacija, tarife, sve samo sto nije otislo u crveno. Ono sto ce se drzati iole su deonice kompanija prehrambene industrije.

Bice, al sledece godine. AI bubble, inflacija, tarife, sve samo sto nije otislo u crveno. Ono sto ce se drzati iole su deonice kompanija prehrambene industrije.
Sledeće godine idemo u ozbiljan bear, teško da će na $6k, ako ne dođe ove godine. A sve samo što nije otišlo u crveno je zbog? Otići će, ali neće još, prvo mora malo raketica još da radi.

Aj banujte ga sa ove teme molim vas

I bice: "'Esam vam rek'o".

Preporuke nekih YT stručnjaka za ADA izlazak je izmedju 1,2 i 1,5 $, a meni je prosto neverovatno da ADA ne može makar da se približi famoznom ATH od 2,97 iz septembra 2021. u prošloj altcoin sezoni. Cardano toliko kasni (212 %), da čak i sada nije kasno za ulazak ... bar tako izgleda.
Isto se dešava i sa Avaxom, koji mora da skoči za 432 % kako bi ponovio prošli ATH od 134 $. Za njega izgleda i tek kako ima vremena.
I na kraju APT koji kasni za 280 % i Link za 100 % od svojih ATH.

Ne kažem da sam pohlepan i da čekam samo ako prebace ATH, ali mi nekako racionalno deluje da se makar približe na 10-20% od prošlih ATH, a ne ovako da budu otpisani na pola.

To su neki od altova iz mog portfolija, siguran sam da je slična situacija i sa drugima, bar što se tiče ovih big cap altova.

Pa tu imas vise faktora, prvi je inflacija tih tokena i coina, dakle za isti marketcap ces sada imati mnogo manju cifru od ATH, drugi je nenormalno veca kolicina tokena i coina, pa je lova u svim tokenima po malo, al na kolicinu...

Posto smo vec toliko blizu 4180$ za ETH, mislim da je gotovo izvesno da cemo uzeti ovaj veliki liquidity wall, najverovatnije na US open marketu (za ~2h)... buy postavljen na 4200$ za svaki slucaj.

Ljudi, da li Graph ima potencijal, sada je trenutno $0.08973, a ATH je bio na 2,34 ? Vodeći za Indeksiranje blockchain podataka za Web3 aplikacije, ključna infrastruktura za DApps.

@Gambino
dobra je cena za ulaz , ovo su mu otprilike istorijski minimumi i ako imas vremena i strpljenja lako ces x2 x3....
da li ce baciti do ATH, verovatno nece tj. 99% da nece, no neki novi decembar 2024 ce se sigurno ponoviti.

@Gambino
dobra je cena za ulaz , ovo su mu otprilike istorijski minimumi i ako imas vremena i strpljenja lako ces x2 x3....
da li ce baciti do ATH, verovatno nece tj. 99% da nece, no neki novi decembar 2024 ce se sigurno ponoviti.
Ušao sam juče i u DOT (planirani izlazak oko 8), a danas ću u Graph, izlazak između 0,2 do 0,3. Ne čekam ATH naravno.

Nazad
Vrh Dno